10 intrebari si raspunsuri despre Primera Air

24 octombrie 2017

 

Primera Air a anuntat o noua recrutare de insotitori de bord in Romania, pe 28&29 Octombrie. Astfel, compania daneza urmeaza sa angajeze insotitori de bord, pe o perioada determinata de 6 luni. Au aparut foarte multe intrebari despre interviu si companie si am decis ca rubrica de astazi de Q&A sa o dedicam recrutarii Primera Air. Iata cele 10 intrebari si raspunsuri despre Primera Air:

  • Pot sa ma prezint la interviu fara pasaport?

In anuntul postat de Primera Air, compania mentioneaza ca trebuie sa aduci cu tine la interviu un CV si copia dupa pasaport. Daca nu ai pasaportul valabil, nu e chiar ok, pentru ca trainingul incepe in foarte scurt timp dupa interviu. Totusi, daca este in proces de emitere, poti sa mergi cu hartia care demonstreaza ca ai depus actele si ca va fi gata cat de curand.

  • Am inaltimea de 1,59m. Am sanse sa fiu angajata?

Compania nu a specificat o inaltime minima pe care viitorii insotitori de bord sa o aiba, asa ca da, poti participa fara probleme la interviu, chiar daca ai 159 cm.

  • Am lucrat doar 3 ani in total, deci nu vor avea cum sa verifice cei 5 ani de experienta anterioara. Este un minus?

Regula care spune ca Primera Air va verifica ultimii 5 ani de lucru se refera strict la cei care au aceasta experienta. Daca abia ai terminat scoala si ai lucrat putin, bineinteles ca nu vor verifica ultimii 5 ani, ci doar ultimele tale joburi.

  • In ce baza voi lucra, dupa angajare?

Nu este specificata baza in care vei fi repartizat dupa training, insa bazele se schimba la fiecare 8 saptamani. Asadar, poti sa incepi sa lucrezi in Islanda iar mai apoi sa fii mutat in Suedia sau Finlanda.

  • In ce oras se tine trainingul Primera Air?

La ultima recrutare Primera Air, partea teoretica s-a tinut la Bucuresti (2 saptamani) iar partea practica la Riga (17 zile).

  • In cat timp dupa interviul final aflu daca am luat interviul?

In 2-4 zile dupa interviul final veti fi anuntati, pe email, daca ati obtinut jobul. Dupa aceea, veti primi o serie de indicatii si detalii pe care va trebui sa le furnizati.

  • Cand incepe trainingul Primera Air?

Trainingul incepe pe 6 Noiembrie 2017, asadar trebuie sa fii disponibil atunci sau sa ai un preaviz la locul de munca care sa iti permita sa fii disponibil atat de rapid.

  • Sistemul de lucru este de 8 saptamani de zbor cu 2 saptamani libere. Sunt platita in cele 2 saptamani libere?

Nu, in cele 2 saptamani de pauza, in care poti sa vii in tara, nu esti platit.

  • Am terminat liceul dar nu am obtinut diploma de bacalaureat. Pot sa ma prezint la interviu?

Bineinteles. Compania cere diploma de terminare liceu, nu neaparat diploma de bac.

  • Nu pot sa ajung sambata la interviu. Pot sa merg doar duminica? Sau trebuie sa particip in ambele zile?

Vor avea loc 2 interviuri identice, sambata si duminica de la ora 10.00. Nu este nevoie sa participi in ambele zile, ci doar sambata sau doar duminica. Tu decizi in care zi iti convine mai mult sa participi.

Daca vrei sa citesti despre contract, salariu si beneficii, o poti face aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/primera-air-salarii-beneficii-si-contract/

Daca vrei sa stii cum se desfasoara interviul si care sunt probele Primera Air:  http://www.cumajungistewardesa.ro/care-sunt-probele-si-cum-se-desfasoara-interviul-primera-air-2/

Daca vrei sa citesti povestea lui Alex, fost cursant Cum Ajungi Stewardesa, actual insotitor de bord Primera Air, o poti face aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/povestea-lui-alexandru-viitor-insotitor-de-bord-primera-air/

Succes!

 

 

banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza