10 intrebari si raspunsuri despre Smartlynx

12 decembrie 2017

 

Pentru ca primim multe intrebari legate de interviul Smartlynx, astazi dedicam rubrica de Q&A companiei letone. Va oferim, mai jos, raspunsurile direct de la sursa: Cristina Toader – stewardesa Emirates si Wizz Air!

 • In ce baza voi lucra, dupa angajare?

Smartlynx inchirieaza avioane si altor companii, astfel ca bazele in care vei lucra pot fi din UK, Berlin, Munchen, Paris, Copenhaga, Kuwait sau Vietnam.

 • In ce oras se tine trainingul Smartlynx?

Trainingul se poate tine in mai multe orase: Riga, Praga, Bucuresti.

 • In cat timp dupa interviul final aflu daca am luat interviul?

Dupa interviul online, pe Skype, raspunsul il primesti intr-o saptamana.

 • Cum se desfasoara interviul online?

Primul pas este sa trimiteti actele la adresa de email din anunt. Apoi, dupa 2 saptamani, sunteti contactati pentru a stabili o zi de interviu pe Skype. Acolo, la ora si data stabilite, recrutorii suna si pun intrebari de genul: „Ce detalii stii despre compania lor!”. Dupa acest raspuns, urmeaza testul de engleza, care se face la un link cu user si parola. Testul de engleza dureaza 15 minute si contine 20 de intrebari. Rezolvarea testului de engleza se face cu skype-ul deschis, astfel ca recrutorii te urmaresc tot timpul.

Urmatoarea proba se refera la citirea unui anunt de boarding iar mai apoi urmeaza intrebarile standard de interviu final: „Esti dispus sa iti schimbi baza?”, „De ce vrei sa pleci de la actualul loc de munca?”, „Povesteste o situatie in care ai facut o greseala si cum ai rezolvat-o?”.

 • Ce salariu are un insotitor de bord Smartlynx?

In functie de cat de mult zbori, salariul poate sa varieze intre 1500-2000 euro. La fiecare 3 luni, primesti si comision din vanzari.

 • Am cazarea si transportul asigurate?

Da, intotdeauna cazarea si transportul sunt asigurate. De multe ori se incearca si asigurarea micului dejun si bineinteles, crewmeal pe timpul zborului.

 • Cat de des se schimba baza in care sunt trimisa sa zbor?

In mod normal, la fiecare 2 luni esti trimis intr-o alta baza. Totusi, uneori poti sta si mai mult de 2 luni intr-o destinatie.

 • O sa am layovere ca stewardesa Smartlynx?

Din pacate, nu. Doar pe baza din Paris exista un layover in Capo Verde. Totusi, prin schimbarea bazei la fiecare 2 luni, ai ocazia sa vezi multe orase intr-un timp foarte scurt.

 • Cat concediu voi avea, daca lucrez ca insotitor de bord Smartlynx?

Legea spune ca 30 de zile. Insa, daca ai nevoie de mai mult concediu, se poate lua concediu fara plata.

 • Am inaltimea de 1,60m. Am sanse sa fiu angajata la Smartlynx?

Nu este specificat in anuntul de angajare o anumita inaltime minima, asa ca cel mai probabil ai sanse mari sa te angajezi. Totusi, nu uita ca trebuie sa fii bine proportionata.

Daca vrei sa aplici pentru jobul de stewardesa Smartlynx, gasesti anuntul aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/smartlynx-angajeaza-insotitori-de-bord/

Urmatorul articol cu raspunsuri pentru intrebarile cititorilor nostri il vom publica, ca de obicei, martea viitoare. Pana atunci, asteptam intrebarile voastre pe office@cumajungistewardesa.ro! Daca ai timp sau inca mai ai intrebari, verifica si raspunsurile publicate saptamanile trecute, pe site-ul nostru.

Zboruri line!

banner-mobile banner-mobile

1 Comment

 • Reply Ruxandra 19 decembrie 2017 at 12:25 pm

  Ofera contract asemanator cu cel de la Primera pe 6 luni?

 • Comenteaza