5 ponturi pentru a lua interviul final de stewardesa

6 octombrie 2016
ponturi-interviu-final

 

Fie ca iti doresti o cariera in tara noastra sau vrei sa pleci in Orient, fie ca visul tau este sa lucrezi pentru Emirates sau din contra, pentru Qatar, interviurile de recrutare pentru un job de insotitor de bord sunt asemanatoare, iar la interviul final trebuie sa tii cont de aceleasi detalii.

Dar, cand mii de fete se “bat” pentru un loc, ce faci ca sa obtii jobul mult dorit? Iata mai jos cateva sfaturi de care sa tii cont la interviul final de stewardesa.

 

Limbajul trupului

Tine minte ca recrutorii sunt special pregatiti pentru alegerea celor mai buni candidati. Asa ca vor stii la ce sa fie atenti. Multi dintre cei care participa la interviu sunt foarte buni, teoretic, pentru acest job, insa limbajul trupului le tradeaza emotiile.

Mainile – nu o sa ma refer aici la manichiura care trebuie sa arate impecabil, ci la ce trebuie sa faci in timpul interviului final. Nu iti incrucisa bratele, nu te scarpina pe fata. Incearca sa iti tii ambele maini pe masa sau in poala, fara sa iti trosnesti/misti nervos degetele.

Picioarele – nu sta picior peste picior. Stai cu ambele picioare pe podea si incearca sa nu te “fatzai” si concentreaza-te sa nu tremuri, pe fond nervos.

Postura – stai drept, usor inclinat in fata si nu uita sa dai din cap sus-jos, pentru aprobare.

 

Tonul vocii

Daca te simti perfect pregatit pentru ceea ce spui, tine minte ca in acest job este extrem de important si felul in care o spui. Vocea si timbrul vocal sunt definitorii in aceasta meserie. Incearca sa folosesti un ton cald, fara sa vorbesti repezit, pastreaza-ti calmul si nu uita sa respiri in timpul discursului tau. Cand esti intrebat ceva, nu da doar din cap, foloseste cuvinte si explicatii clare. Nu rade singur, tare, chiar daca esti emotionat si e greu sa te controlezi.

 

Ofera exemple

Intotdeauna cand raspunzi cu DA unei intrebari, nu te opri acolo. Incearca sa oferi un exemplu clar care sa demonstreze ca ai trecut printr-o situatie asemanatoare si din care ai invatat ceva.

 

Termina intr-o nota pozitiva

Indiferent ca este vorba despre o intrebare pozitiva sau negativa, despre lucruri sau intamplari stresante pe care le-ai trait, incearca sa termini fiecare raspuns intr-o nota pozitiva, cu o dovada ca ai invatat ceva din acel eveniment si zambeste. Ajuta!

 

Multumeste intervievatorului

Tine minte sa multumesti recrutorilor la finalul interviului. Poti sa dai mana cu ei si nu uita ca de aceasta data sa ii privesti in ochi. Ai petrecut cu ei cel putin 12 ore si s-au ocupat atent de tine, asa ca aceasta poate fi o dovada de respect pentru timpul lor, pe care ai sansa sa le-o arati.

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza