7 filme cu piloti si stewardese, de vazut in week-end

19 septembrie 2014
pan-am

 

Pentru ca se apropie weekend-ul, v-am pregatit o lista de filme cu stewardese si piloti. Probabil ca ati vazut deja o parte, insa cateva dintre ele sunt de-a dreptul reusite, iar eu le revad mereu, cu mare placere.

 

1. View from the Top – Stewardesa

Un film reprezentativ pentru cei care iubesc meseria de stewardesa. Gwyneth Palthrow joaca rolul unei insotitoare de bord care da admitere la scoala de stewardese. Cursurile de stewardesa, insa, se dovedesc a fi mai dificile decat a crezut si ridica probleme tinerelor participante, dornice sa zboare. Filmul urmareste viata unei stewardese atat in timpul cursurilor dar si dupa ce isi implineste marele vis: de a fi insotitor de bord.

2. Flight

Denzel Washington intra in pielea unui pilot american, talentat si respectat de toti cei din jur. Cand reuseste sa aduca la sol un avion cu mari probleme tehnice, acesta se transforma intr-un erou national. Salveaza viata a 98 de pasageri din cei 106 de la bord si starneste atentia tuturor din jur. Insa, in timpul proceselor de dupa accident, ies la iveala detalii neplacute despre viata stewardeselor si a pilotilor.

3. Baggage Claim

O tanara isi cauta logodnic si are timp limita sa isi gaseasca iubit in 4 saptamani. Ajutata de prieteni, pleaca intr-o calatorie de 30 de zile, parcurge 30.000 de mile si incearca sa il farmece pe pretendentul perfect.

4. Catch me if you can!

Leonardo DiCaprio si Tom Hanks, sub bagheta lui Steven Spielberg, demonstreaza ce inseamna jocul unor oameni inteligenti intr-un film plin de aviatori si stewardese. Leonardo DiCaprio joaca rolul unui doctor, avocat si pilot al unei mari companii aviatice si demonstreaza, inca o data, cat de diferita este viata celor din aviatie.

5. The Aviary

Viata personala a insotitorilor de bord a reprezentat dintotdeauna un subiect de inspiratie pentru cei din jur. Insa, The Aviary nu este inca un film despre avioane. Este un film sensibil si impresionant care urmareste viata profesionala dar si personala a unei stewardese.

6. Pan Am

Un serial care aduce in prim plan viata pilotilor si stewardeselor de la cea mai cunoscuta companie aeriana din SUA anilor 60. Serialul urmareste viata a 4 stewardese Pan Am care calatoresc in toata lumea, in cel mai luxos mod posibil. In acea vreme, stewardesele erau nevoite sa se cantareasca inainte de fiecare zbor, nu purtau corsete si, mai ales, nu aveau voie sa se casatoreasca cu un pilot.

7. Sully – Miracolul de pe raul Hudson

În data de 15 ianuarie, 2009, piloţii de pe US Airways, Căpitanul Chesley „Sully” Sullenberger (Tom Hanks) şi Prim-Ofiţerul Jeffery Skiles (Aaron Eckhart) se îmbarcă în aeronava 1549 cu plecare din Aeroportul LaGuardia şi având ca destinaţie Aeroportul Internaţional Charlotte Douglas. După abia trei minute de la decolare, la o altitudine aproximativă de nici un kilometru, aeronava intră în coliziune cu un stol de păsări care avariază grav ambele motoare ale avionului. Fără motoare funcţionale sau vreun aeroport la o distanţă sigură, Sully ia decizia de-a ateriza pe Râul Hudson.

Ma voi opri aici pentru moment, fara sa amintesc despre faimoasele filme cu Harisson Ford in rol de presedinte si Delta Force One – personaj principal!

 

Foto header: huffingtonpost.co.uk

 

banner-mobile banner-mobile

4 Comentarii

 • Reply JIANU GEORGE 21 septembrie 2014 at 12:03 am

  SA LE VAD !
  JG

 • Reply Ce muzica asculta stewardesele si pilotii | Cum ajungi stewardesa 24 octombrie 2014 at 12:00 pm

  […] legate de stewardese, avioane si calatorii. Daca acum cateva saptamani va recomandam cateva filme de top, cu stewardese, avioane si piloti, astazi alegem cele mai iubite piese […]

 • Reply Filmele cu piloți și stewardese. Cum se vede meseria din exterior | Horă de idei 5 aprilie 2015 at 11:15 am

  […] când am citit articolul 6 filme cu piloți și stewardese, le-am privit prin ochii amatorului, curioasă de ceea ce pot vedea printre rânduri (dacă […]

 • Reply DeDe 3 aprilie 2018 at 4:29 pm

  Lipseste celebrul Top Gun pe care, eu una, il revad cu placere la fel ca prima oara! 🙂

 • Comenteaza