Aripi pentru Daria

20 februarie 2015
Daria

 

O stewardesa intalneste, zi de zi, cateva sute de pasageri. Oameni care se deplaseaza din punctul A in punctul B, oameni care calatoresc in interes de afaceri sau oameni care merg in vacanta. Oameni tristi, care au probleme si lucruri de rezolvat, sau oameni veseli si fericiti, care calatoresc intr-un loc exotic, in luna de miere.

Am intalnit de-a lungul timpului cateva zeci de mii de persoane in avion. Oameni pe care ii intalnesti, dar carora nu le cunosti cu-adevarat povestea. Pasageri care sunt recalcitranti pe zbor, si afli apoi ca sicriul fiicei lor se afla in cala avionului. Pasageri cu probleme medicale, aflati in faze terminale, care spun glume si rad ca si cum nimic nu ar mai conta. Pasageri care merg sa ridice trupurile familiei ucise de un tsunami.

Pasageri care se duc la Mecca pentru a-si trai ultimele zile din viata sau oameni care zboara spre un spital care le promite o vindecare miraculoasa. Oricum si oriunde s-ar deplasa acesti pasageri, noi, insotitorii de bord, le intalnim mereu privirea trista. Si chiar daca de multe ori nu stim ce poveste au, incercam sa nu judecam si sa nu tragem concluzii pripite. Dar lacrimile…raman mereu in mintea noastra.

La inceputul fiecarui zbor suntem anuntati despre cazurile medicale de la bord, care de cele mai multe ori sunt grave: oameni in scaune cu rotile, paralizati, cu oxigen, perfuzii, valize de medicamente. Batrani asistati, copii cu handicap sau boli genetice. De multe ori, cazuri care te pun pe ganduri.

Am scris acest articol pentru ca in ultimele zile m-am gandit mult la acesti pasageri…la oamenii care au probleme medicale si pentru care sanatatea este mai presus de orice. Si pentru care banii sau partea materiala nu aduce fericirea. Unii au toti banii din lume, insa nu se mai pot vindeca.

Totusi, unii dintre ei pot fi salvati…daca au parte de un tratament corect, costisitor, intr-o alta tara. Si, cine suntem noi sa spunem ca sanatatea si salvarea unui om, costa?

Cand locuiam in Dubai, uitasem ce inseamna cersetori sau oameni bolnavi. Traiam intr-o bula perfecta. Acolo nu exista oameni care sa moara de foame pe strada si nici batrani zgribuliti in statia de autobuz. De cand am revenit insa, am reinteles ca viata inseamna mai mult decat opulenta afisata acolo uneori. Am inteles ca da, exista si oameni saraci si bolnavi. Si sunt langa noi.

Nu am scris despre cazuri umanitare pana acum. Profilul blogului nu prea permite acest lucru si nu am avut motive sa o fac pana acum. Insa, astazi fac o exceptie, pentru ca un caz urgent, trist si dureros, imi atrage atentia. Daria Maria are 10 ani. Este o eleva eminenta, un copil care isi bucura in fiecare zi parintii. La inceputul lunii februarie, un diagnostic dur a cazut ca un fulger asupra Dariei si a familiei ei. Micuta a fost diagnosticata cu o boala necrutatoare: Sarcom EWING/PNET, o forma de cancer foarte rara si extrem de agresiva.

Pentru ca Daria sa urmeze un tratament corect si sa aiba o sansa la viata, parintii vor sa o trateze la o clinica specializata din Germania, unde rata de supravietuire a celor tratati de acest tip de cancer este ridicata. Pentru ca suma necesara este foarte mare parintii au nevoie de sprijinul fiecaruia dintre noi. Orice suma este binevenita.

Pentru a salva viata acestui copil puteti face o donatie in contul Fundatiei Man:

RO45INGB0007008197068916, ING Bank sucursala Oradea.

De asemenea, puteti suna sau trimite un sms la numarul 8870, disponibil în reţeaua Digi. Astfel donaţi 10 lei. Mai multe apeluri şi sms-uri înseamnă mai multe şanse ca fetiţa să învingă în lupta cu această boală cumplită.

——————————————————–

Pe Daria nu am intalnit-o inca pe zbor…De fapt, ea nici nu a zburat vreodata cu avionul. Dar, daca o ajutam sa se faca bine, va zbura in Germania, la spitalul care o va insanatosi. Ii putem da aripi micutei Daria.

Fiti alaturi de Daria in lupta ei pentru viata!

Pagina ei de Facebook o puteti accesa aici: https://www.facebook.com/pages/Alaturi-de-Daria/1553390561584886?fref=ts

Video cu povestea Dariei: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Alaturi+de+Daria

Multumesc!

 

scan 4

banner-mobile banner-mobile

1 Comment

 • Reply Geo Mihalache 20 februarie 2015 at 5:53 pm

  Nu nenorociti copilul. Cancerul esta o forma de vindecare si adaptare a organismului la mediu. O omoriti cu citostatice. Cautati detalii despre Noua Medicina Germana a doctorului Hamer: Noua medicina germana aplicata la copii – Dr. Crina Veres despre cancerele la copii: prima parte – prezentare genarala a NMG, urmatoarele 3 parti prezentarea cauzelor care pot genera cancere la copii, despre problemele mamei care pot afecta fatul inca din uter, despre copiii mici care inregistreaza absolut tot din mediul inconjurator (mult mai multe detalii decat adultii si cu mult mai multa finete), despre parintii cu probleme care pot afecta pe viata propriii copii, despre maturizare emotionala si unele sfaturi indirecte de crestere sanatoasa a copiilor:

  https://www.youtube.com/watch?v=pCgwV86hruQ
  https://www.youtube.com/watch?v=bAKzwktOOKo
  https://www.youtube.com/watch?v=YDZ3dnJUB58
  https://www.youtube.com/watch?v=QN-ecWHRhj8

  Prima parte Cancerul la copii
  http://www.youtube.com

 • Comenteaza