Aviatia pentru toata lumea. STIATI CA?

26 februarie 2015
panou-avion

 

Aviatia e fascinanta pentru cei din jur. De fiecare data cand cunosc oameni noi care afla ca am zburat ca stewardesa, primesc sute de intrebari, care de care mai traznite. Asa ca, astazi o sa „lucram” putin la cultura generala a oamenilor, in privinta avioanelor si a zborului. Cu totii vor sa stie ceva inside-uri, asa ca, iata-le mai jos.

STIATI CA…

1. …Orice avion trebuie sa fie evacuat complet, in caz de urgenta, in maximum 90 de secunde, pe usile de pe o singura parte (chiar daca avionul este plin, cei 500 de pasageri de la bord pot fi coborati rapid pe toboganele de evacuare de la cele 5 usi de pe o singura parte – B777).

2. …Se spune ca orice incendiu care izbucneste la bordul unui avion in zbor, trebuie stins in maximum 2 minute. Daca nu, acesta nu mai poate fi stins deloc.

3. …Cele mai multe masti de oxigen (cele care cad din tavan doar in caz de depresurizare/urgenta) au oxigen doar pentru 15 minute. Totusi, 15 minute sunt suficiente pentru ca avionul sa coboare la o altitudine de siguranta unde poti sa respiri liber.

4. …Avionul este unul dintre cele mai „murdare” locuri. Paturile nu sunt niciodata spalate iar aerul din avion este recirculat permanent. Tu si cei 400 de pasageri respirati acelasi aer timp de 15 ore, cat dureaza un zbor.

5. …In cockpit, ferestrele pilotilor se deschid iar acestia pot folosi, in caz de urgenta, franghii de 6 m pe care pot cobori din avion.

6. …Usile avionului nu se pot deschide in zbor. Daca stai cu teama ca un pasager nebun va merge si va incerca sa deschida usa in timpul zborului, stai linistit; cabina este presurizata iar presiunea din avion este mai mare decat presiunea de afara.

avion-aeroport

7. …Pilotul si copilotul mananca intotdeauna feluri de mancare diferite, pentru a nu risca sa fie otraviti sau sa faca o toxiinfectie alimentara. 

8. …Cele mai periculoase momente ale zborului sunt primele 3 minute de la decolare si ultimele 8 minute inainte de aterizare. Atunci au loc cele mai multe accidente aviatice.

9. …Frica de zbor si de calatoria cu avionul se numeste AVIOFOBIE.

10. …Orice pahar de alcool consumat in avion are efecte de 3 ori mai puternice in timpul zborului. Asa ca, nu te mira daca dupa 2 beri consumate in avion, nu te mai poti ridica de pe scaun.

18 mai – Daca vrei sa te pregatesti pentru interviurile Wizz Air, te asteptam pe 18 mai 2019 la cursul de pregatire intensiv, de o zi, pentru interviul Wizz Air:   http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

banner-mobile banner-mobile

9 Comentarii

 • Reply Tianli 28 februarie 2016 at 3:40 pm

  Foarte interesant!

 • Reply Roxana Maria Grosu 12 martie 2017 at 7:59 pm

  Interesant.? Am aflat lucruri noi.

 • Reply George 13 martie 2017 at 12:33 pm

  Si sa nu uitam ca avioanele au claxon 😉 hehe!

 • Reply Andrei 13 martie 2017 at 1:18 pm

  Companiile au inca un pilot de rezerva? Ce se intimpla daca acesta pateste ceva in timpul unui layover?

  • Reply Cristina Toader 14 martie 2017 at 10:57 am

   Se cheama un alt pilot din baza. Nu exista piloti de rezerva in layover.

 • Reply Adi 5 septembrie 2017 at 11:25 pm

  Am vazut intr-un episod din Air crash investigation ca in timpul zborului datorita fumului din cabina (era un foc la bord) s-a luat decizia sa se deschida usile (in zbor), ceea ce s a si intamplat…. Deci cumva totusi se poate deschide usa in zbor ?

  • Reply Cristina Toader 6 septembrie 2017 at 11:21 am

   Exclus sa se poata deschide, de pasageri, usile, fara un proces facut in prealabil…

 • Reply Burnete stefan 23 septembrie 2017 at 10:56 am

  Intrebare . Are avionul calnxon ?

  • Reply Cristina Toader 23 septembrie 2017 at 11:55 am

   Are. Functioneaza doar la sol, nu si in zbor 🙂

  Comenteaza