Care au fost probele si cum s-a desfasurat interviul Qatar Airways de la Bucuresti

1 mai 2018

 

Sambata, 28 aprilie 2018, Qatar Airways a sustinut un nou interviu de angajare in Romania, la Bucuresti. Iata, mai jos, care au fost probele si cum s-a desfasurat recrutarea Qatar din capitala:

Sambata – 28 aprilie

CV Drop

Recrutoarele au invitat pe toata lumea in sala si fiecare candidat a trebuit sa lase actele (CV, poze, copie pasaport si diplome). Intrebarile (unii au primit o singura intrebare, altii 2-3 intrebari) au fost cele clasice de la CV Drop: „Why do you want to become a cabin crew?”, „What are you currently working?”, „What are your best qualities?”, „Is it the first time you are attending a Qatar Airways interview?”, „Why Qatar Airways?”. Invitatiile s-au dat pe loc dar si pe email, pana la finalul zilei. Aproximativ 90 de persoane au fost la interviu la ora 09.00 iar pana la ora 17.00 inca o data pe atat au sosit sa isi lase CVul la Hotel Hilton. Aproximativ 60 de persoane au trecut de proba de CV drop si au fost invitate sa sustina probele a doua zi.

Duminica – 29 aprilie

  1. Prezentarea companiei

Desi multa lume nu percepe aceasta prezentare a companiei ca pe o proba, ei bine este tot o proba fiindca pe parcursul prezentarii verbale si video, recrutorii aduna informatii despre cei prezenti in sala, pun intrebari si analizeaza candidatii. Ziua de duminica a inceput asadar cu prezentarea vietii din Doha si a companiei.

2. Test de engleza scris

Cei aproximativ 60 de candidati prezenti duminica au sustinut proba de engleza, scris, dis-de-dimineata. Au avut de rezolvat atat exercitii de gramatica cat si vocabular. Au existat si cateva intrebari de matematica, basic (adunari si scaderi) iar durata de rezolvare a probei a fost de 30 de minute. Proba de engleza nu a inclus eseu. 10 persoane au fost eliminate dupa testul de engleza.

2. Reach Test + intrebare individuala

Candidatii ramasi la interviu au intrat rand pe rand la reach test si au fost verificati (inaltime, tatuaje la vedere, semne, maini, etc) apoi au primit cate o intrebare individuala la care trebuiau sa raspunda rapid: „What is you biggest weakness?”, „What was the last book you read?”, „Why Qatar?”. Dupa aceasta proba au ramas in sala de interviu aproximativ 24-25 de persoane.

3. Proba de vorbire in public

Dupa eliminarile de la proba de spontaneitate, cei ramasi in concurs au mai avut o ultima proba inainte de interviul final: proba de vorbire in public, proba de grup neavand loc. Fiecare candidat primea o intrebare de la recrutori si trebuia sa vorbeasca despre acel subiect la microfon, in fata celorlalti candidati si a recrutoarelor. Exemple:  „What would you do with a million dollars?”, „What do you think about poor people?”, „How was your last vacation?”, „What are the issues in your country?”. 8 persoane au fost eliminate dupa proba de public speaking.

4. Interviul final

14 persoane au ramas la interviul final care a avut loc in aceeasi zi. Toti cei 14 au intrat la discutia individuala cu recrutorii, unde au primit intrebari pe baza CV-ului, intrebari despre companie si experientele personale si internationale. Fiecare candidat a stat in jur de 10 minute in sala de recrutare si a plecat cu promisiunea ca in 72 de ore sa primeasca un raspuns despre reusita la interviu.

Felicitari tuturor si mult succes!

Daca vrei sa participi la interviul Qatar Airways, compania revine in tara noastra, la Brasov, pe 6 mai: http://www.cumajungistewardesa.ro/6-mai-interviu-qatar-airways-la-brasov/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza