Ce facultate faci ca sa fii stewardesa

Ce facultate faci ca sa fii stewardesa

 

Bacalaureatul este obligatoriu cand vine vorba de jobul de stewardesa. Angajatorii din aviatie cer un minim de studii liceale pe care toate stewardesele trebuie sa le aiba absolvite la momentul inceperii jobului.

Totusi, primim multe intrebari de la tinere cititoare care nu stiu ce facultate sa aleaga daca vor sa urmeze aceasta meserie si nu stiu exact ce studii sunt necesare ca sa isi indeplineasca visul de a zbura. Scoala de Aviatie nu este suficienta pentru obtinerea acestui job si nici nu iti garanteaza o cariera in acest domeniu.

Asadar, ce studii trebuie sa ai ca sa ajungi stewardesa?

Spuneam ca diploma de bacalaureat este obligatorie la angajarea ca stewardesa. Facultatea sau alte cursuri de specializare sunt optionale insa considerate un avantaj la interviul de angajare.

In cazul in care te angajezi ca stewardesa in Europa, varsta minima de angajare este 18 ani, asa ca poti incepe meseria de insotitor de bord imediat dupa terminarea liceului.

In cazul in care alegi sa pleci ca stewardesa in Orient, varsta minima la angajare este de 21 de ani, asa ca la acel moment ai deja, cel mai probabil, o facultate in curs de desfasurare. Domeniile de studiu agreate de recrutorii de stewardese sunt: turism, comunicare, jurnalism, geografie, sociologie, limbi straine, psihologie, pedagogie si orice alt domeniu conex, in care ai sansa sa lucrezi cu oamenii, sa cunosti alte culturi si sa interactionezi cu cei din jur.

La Wizz Air am avut colege care nu erau la facultate la angajare, asa ca acest aspect nu a considerat un avantaj/dezavantaj. De asemenea, unele colege si-au terminat studiile pe parcursul celor 2-3 ani de zbor, jobul de stewardesa permitandu-le sa studieze in acelasi timp cu zborul.

La Emirates, facultatea era un avantaj insa nu era obligatorie iar personalitatea stewardesei era cea mai importanta. Totusi, nu se stie niciodata cat timp vei face acest job, de insotitor de bord, si ce probleme medicale pot sa apara in timp, iar cariera ta sa ia sfarsit mai devreme decat ai crezut. De aceea, eu recomand celor care isi doresc o cariera ca stewardesa, sa aiba mereu un back-up, o facultate intr-un domeniu care sa le placa, si sa se poata reprofila oricand, in cazul in care lucrurile nu merg asa cum si-ar dori.

Succes!

 

15 Comments

 1. Buna ziua!Sunt absolventa a Facultatii de Administratie Publica din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu,am 23 de ani,consider ca indeplinesc toate cerintele pentru acest post si mi-ar face mare placere sa fac parte din echipa dumneavoastra!

  Reply
 2. Buna seara! Sunt curioasa sa aflu daca exista/ cunoasteti persoane carora jobul de stewardesa le-a permis sa studieze facultatea de medicina in acelasi timp/ in paralel cu zborul?
  Multumesc! :)

  Reply
  • BUna, nu cunosc pe nimeni, mai ales ca de-obicei, cei care studiaza fac de medicina, chiar isi doresc aceasta meserie, de doctor, nu isi doresc sa devina stewardese. In plus, fac de medicina are un program foarte plin.

   Reply
   • Multumesc pentru raspunsul prompt! :D

    Reply
 3. Buna ziua! As dori sa stiu care sunt pașii pentru a deveni stewardesa.

  Reply
 4. Buna seara , am tot studiat site-ul dvs si sunt foarte interesata de acest job insa am 2 mari intrebari: dentitia trebuie sa fie perfecta ( am un mic defect la dintii din fata , un dinte este putin peste celalalt ) ? Si a doua intrebare , greutatea este o conditie eliminatorie ? Nu ma consider o persoana grasa doar dezvoltata avand sanii foarte dezvoltati.
  Multumesc !

  Reply
 5. La Emirates trebuie neaparat sa stii sa innoti?

  Reply
  • Da.

   Reply
 6. pana la ce varsta este permisa angajarea

  Reply
 7. Cred ca si Facultatea de Litere este buna, mai ales pe specializarea LLR-LLS, unde ai limba romana A si o limba straina B, luand aici in considerare faptul ca iti poti alege o limba straina pe care sa o aprofundezi (exceptand engleza).

  Reply
 8. Buna seara.

  Ati putea, va rog, sa imi spuneti aproximativ programul pentru o stewaredesa la Wizz Air?
  In prezent sunt studenta la o facultate si as vrea sa stiu cat de solicitant este acest job pentru ca as vrea sa imi continui studiile.
  Va multumesc!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>