Conditia fizica si sportul – obligatorii in jobul de stewardesa

22 mai 2018

 

Cand te angajezi ca stewardesa, esti slaba, tonifiata, vii de la un program normal de somn si o dieta fara cusur, cu 3 mese pe zi. Bineinteles ca dupa ce incepi sa zbori insa, intreg programul tau se da peste cap: sari peste mese, dormi in timpul zilei, muncesti cate 18 ore neintrerupt. Unde mai pui si ca presiunea si oxigenul din avion sunt diferite si nu iti confera cel mai bun mediu de lucru.

Tocmai de aceea, companiile din Orient aloca timp si pregatire pentru ca stewardesele lor sa arate bine si dupa 2-3 ani de zbor. Cum fac asta? Oferind training de nutritie si dieta, consultanta si abonamente gratuite la sali de fitness pentru insotitorii de bord.

Ce legatura exista intre sport si jobul de stewardesa?

Marile companii aeriene din Orient au o legatura stransa cu sportul international. Sunt sponsori sau parteneri ai marilor echipe de fotbal din lume (Real Madrid, Barcelona, Arsenal, etc), ai turneelor de Golf sau Formula 1 sau sunt implicate in marile competitii sporive internationale. Asadar, este evidenta importanta sportului in viata angajatilor.


Efort la bord

Cand vei incepe sa zbori o sa vezi ca e mare nevoie sa ai o conditie fizica buna. Stai in picioare cate 12 ore, ridici containere de mancare/bautura, impingi carturi de 90 de kg si inchizi compartimente pline de bagaje. E un job solicitant fizic si doar daca te mentii sanatos reusesti sa faci fata. Tocmai de aceea toate companiile aprecieaza cand un viitor angajat practica un sport (volei, alergare, ciclism, inot, etc) si conteaza mult cand si dupa ce incepi sa zbori continui sa mergi la sala si sa faci sport.

Silueta dupa ce revii din concediu de maternitate

Stewardesele care pleaca in concediu de maternitate sunt reprimite la munca doar daca „intra” in vechea uniforma. Daca nu, acestea sunt „rugate” sa treaca pe la sala de fitness, pentru a reveni la formele de dinainte. La urma urmei, stewardesele sunt imaginea companiei si trebuie sa se incadreze in cateva standarde. Imi amintesc ca in urma cu aproape 3 ani, 130 de stewardese Air India au fost lasate la sol pentru ca erau supraponderale. Am scris despre asta aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/130-de-stewardese-air-india-lasate-la-sol-pentru-ca-sunt-prea-grase/

Sportul ca hobby

Sportul te ajuta si inainte sa fii stewardesa (fiindca daca pui in CV ca ai sportul ca hobby, iti maresti clar sansele de reusita la interviu) si in timpul jobului, cand in layovere si in timpul liber, te poti retrage la sala de aerobic. Iti da o stare de bine, iti faci jobul mai usor si mai cu spor si rezisti mai bine orelor lungi de program.

Succes!

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza