Criza in aviatie. Concedieri la Qatar Airways, contracte anulate la Emirates si Wizz Air

7 mai 2020

 

Stim cu totii ca aceasta pandemie a spus stop calatoriilor, zborurilor si angajarilor din aviatie. Auzim tot mai des ca viata noastra se va schimba complet dupa ce aceasta criza va trece. Insa, nu stim cat de mult se va schimba si in ce sens. Ce stim sigur in acest moment, este ca aceasta criza a provocat mari pierderi economice companiilor aeriene. Si desi multe isi reiau zborurile partial in urmatoarea perioada, chiar si marile companii se vad nevoite sa concedieze oameni.

Astfel, articolul de astazi este un articol trist, pentru ca va aducem la cunostinta cateva detalii despre deciziile luate de companiile din Orient dar si de cele de la noi.

Tarom, compania nationala, a bagat in somaj tehnic o serie de insotitori de bord si dupa ce starea de urgenta se va incheia vor lua decizii vizavi de concedieri permanente.

Wizz Air a anunțat ca va concedia insotitori de bord si deja a anulat/concediat toti proaspetii angajati care terminasera trainingul sau care urmau sa inceapa pregatirea in perioada care urmeaza.

Qatar Airways a anunțat ca va renunta la o serie de insotitori de bord si desi isi dorea sa reuseasca sa ii tina pe toti in companie, acest lucru nu este posibil momentan. Totusi, spera ca atunci cand aceasta criza se va incheia, sa le dea sansa sa revina la joburi.

Emirates nu a anunțat concedieri inca insa a anulat/incheiat orice angajare, chiar si pe cele care aveau final approval. Astfel, cei care urmau sa plece in Dubai si aveau raspunsuri pozitive, au primit telefoane si emailuri prin care au fost anunțați ca totul se anuleaza si li se retrage oferta de job.

Multe alte companii aeriene sunt in faliment (SAS, NORWEGIAN (baze)) sau au concediat foarte multi însoțitori de bord in aceasta perioada.

Nu voi mentiona toate companiile aeriene care fac concedieri, insa e clar ca acesta este trendul momentan. Ceea ce e clar este ca aceasta este cea mai mare criza din industria aviatica.

Insa, toate marile companii aeriene primesc ajutor si promit ca in cateva luni sa reia zborurile si operatiunile si automat si angajarile. Da, va fi o stagnare momentan, dar cu siguranta din toamna lucrurile vor sta mult mai bine, chiar daca nu vor reveni complet la normal.

Pana atunci, pana cand o sa ne revedem la cursuri si la pregatire, va doresc sa continuati sa va pregatiti individual (experiente voluntariat, limbi straine, cursuri prim ajutor) astfel incat atunci cand angajarile se vor relua sa aveti totul pus la punct.

 

banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza