Cum s-a desfasurat interviul Qatar de la Bucuresti

4 decembrie 2017

 

In acest weekend s-a desfasurat, la Bucuresti, interviul Qatar Airways. Compania cu baza in Doha a sosit, dupa doar 2 saptamani de la recrutarea de la Cluj, si in capitala, in cautare de insotitori de bord. Cursantii nostri s-au descurcat minunat la interviu si au acceptat sa ne impartaseasca detaliile interviului si probele recrutarii.

Sambata, 2 decembrie

CV Drop

In prima zi de interviu s-a desfasurat doar proba de CV Drop. Intre orele 09.00-17.00 toti candidatii au intrat sa predea actele, pozele si CV-ul la cele 2 recrutoare Qatar: Maria (Spania) si Tina (Malaysia). Cei peste 100 de participanti au intrat, 2 cate 2, cate 1 participant la 1 recrutoare. Cum se elibera una, intra alt participant. Toti participantii au primit intrebari de genul: „What are you currently working?”, „Why Qatar?”, „What values can you bring to our company?”, „Why do you want to become a cabin crew?”. S-au dat invitatii si pe loc si pe email, dupa ora 17.00.

Duminica, 3 decembrie

Test de engleza

Ziua a inceput tot la ora 09.00 cand cei 50 de candidati cu invitatie au inceput interviul cu testul de engleza.  Testul de engleza a durat 40 de minute si a avut 25 de intrebari grila si un eseu. Intrebarile grila au fost impartite in mai multe parti. O parte cu un text pe baza caruia au fost puse cateva intrebari, o parte de gramatica, o parte cu un text unde trebuia sa completezi cu cuvintele date (doar sa aranjezi in ordinea corecta) si o parte cu cateva exercitii de logica/matematica. Testele au fost diferite. Eseul a fost identic, cu tema: „Cultural Awareness”. Rezultatele s-au dat dupa 20-30 de minute, si doar 7 persoane au fost eliminate.

Test de spontaneitate + Reach Test

Interviul a continuat cu proba de spontaneitate, la care candidatii au intrat in ordine cronologica, in functie de numerele primite initial. Fiecare participant a fost pus sa atinga 212 cm si a primit o intrebare de genul: „What is your greatest strenght?”, „Tell me about a difficult situation at work!”, „How do you handle hard work?”, „Why Qatar?”. Dupa aceasta proba inca aproape 20 de persoane au fost eliminate.

Proba de grup

„How do you see the world in 100 years from now?” Aceasta a fost tema de discutie pentru cele 2 grupuri ramase la interviu. Fiecare grup trebuia sa spuna 5 lucruri, din orice subiect. La final, recrutorii au intrebat daca cineva doreste sa se ofere sa raspunda. Doar 5 persoane au fost eliminate acum

Prezentarea companiei

Cei 18 candidati ramasi la interviul final au asistat la prezentarea companiei si a pachetului de lucru si au completat o serie de fise/chestionare pentru interviu. Dupa aceasta, rand pe rand, au intrat la interviul final.

Interviul final

La finalul zilei, fiecare participant dintre cei 18 ramasi in cursa, au sustinut interviul final. Nu a durat mai mult de 12-15 minute/participant si s-au primit intrebari pe baza CV-ului: „What are currently working?”, „Have you ever said no to a client?”, „Do you make upgrades to your clients?”.

Felicitari tuturor participantilor dar mai ales cursantilor nostri care asteapta acum raspunsul final!

Zboruri line!

 

banner-mobile banner-mobile

2 Comentarii

  • Reply Raluca 4 decembrie 2017 at 7:31 pm

    Cei 212 cm pot fi atinși pe vârfuri?

    • Reply Cristina Toader 5 decembrie 2017 at 7:28 am

      Bineinteles.

    Comenteaza