Cum s-a desfasurat recrutarea Emirates de la Bucuresti

24 octombrie 2016

 

Weekend de foc la Bucuresti, la Hotel Sheraton din capitala. Recrutorii Emirates au inceput ziua devreme. La ora 09.00, cei 480 de candidati au fost invitati in sala de interviu unde, rand pe rand, au participat la una dintre cele mai grele zile din viata lor. Mai jos, va prezentam etapele si probele interviului Emirates din acest weekend.

Sambata, 22 octombrie

 • Prima proba – CV Drop

Rand pe rand, fiecare candidat a mers sa iti predea CV-ul si fotografiile. Toti cei 480 de candidati au predat actele si au primit un numar. Cele 2 recrutoare au fost Milena-Serbia si Carol.

 • A doua proba – Group Discussion

A doua proba de grup din cadrul interviului Emirates a fost diferita de ultimele recrutari. Insa, aceeasi ca si acum 4-5 ani cand am participat si eu la interviu. Proba a constat in prezentarea colegului. Astfel, toti cei care au trecut mai departe dupa Cv Drop (170 de persoane), au avut la dispozitie 3-5 minute pentru a discuta cu colegul de langa el, sa se cunoasca apoi fiecare sa il prezinte pe celalalt. Proba a ridicat multe probleme candidatilor fiindca ceea ce conta de aceasta data nu erau experienta profesionala sau studiile. Au trecut mai departe 101 persoane.

Astfel, prima zi de interviu s-a incheiat dupa doar 2 probe, din pricina numarului mare de candidati. Cei 101 ramasi in cursa au fost impartiti in 4 grupuri mari (si cate 2 grupuri mici/grup mare) si programati pentru a doua zi, de dimineata. Urma o noua proba de grup.

grup

Duminica, 23 octombrie

 • A treia proba – Proba de grup

Rand pe rand, cele 4 grupe impartite anterior au intrat in sala de interviu. Acestia au avut de rezolvat, in grup, situatii diferite si de raspuns intrebarilor recrutorilor care au jucat role-play. Astfel, dintre subiectele care au cazut le amintim pe cele clasice: ” Lucrezi la un magazin de mobila, mai ai doar 2 dormitoare disponibile si 6 clienti care vor sa cumpere. Cum alegi si de ce?” sau ” Lucrezi pe un vas de croaziera si mai ai doar 2 locuri disponibile si 6 clienti care au platit si vor sa se imbarce. Cum explici problema, pe cine refuzi si pe cine alegi.”

Aceasta proba ridica, de fiecare data, cele mai mari probleme, fiindca recutoarele joaca rolul clientului nemultumit si candidatii nu fac fata. Rezultatele s-au afisat la 13.00 si doar 49 de persoane au trecut mai departe.

 • A patra proba – Testul de engleza

Testul de engleza s-a desfasurat dupa tiparul clasic, test de tip Cambridge. Nu a fost dificil insa multi candidati nu au reusit sa termine, din cauza oboselii si a stresului acumulat pe parcursul celorlalte probe.

Dupa cateva minute de la terminarea testului, au fost afisate ultimele liste si 37 de persoane au trecut mai departe.

Cei 37 ramai in cursa au fost programati pentru interviul final. Interviurile finale au loc de luni pana sambata, din ora in ora, in functie de orarul stabilit impreuna cu recrutorii.

Aseara si astazi, cei 37 au avut de trecut si testul psihometric, online.

Mult succes tuturor si asteptam vestile bune!

Zboruri line!

 

banner-mobile banner-mobile

4 Comentarii

 • Reply Lorena 24 octombrie 2016 at 2:47 pm

  Reach test nu a fost?

  • Reply Silvia 26 octombrie 2016 at 8:36 pm

   Ba da, in cadrul probei a treia a avut loc si reach test-ul 🙂

 • Reply Anton Andreea 24 octombrie 2016 at 3:34 pm

  In ce consta testul psihometric?

 • Comenteaza