Cum sa fii increzator si optimist in ziua interviului

25 august 2015

 

Ziua interviului e plina de emotii si adrenalina. Te pregatesti zile in sir inainte de Assessment Day si in acel moment, X, trebuie sa dai tot ce e mai bun si sa ii convingi pe recrutori ca esti exact ceea ce cauta, pentru compania pe care o reprezinta.

Dar cum transmiti cele mai bune semnale si cum te diferentiezi fata de celelalte sute de candidati? Ei bine, limbajul non-verbal este raspunsul. Cu siguranta te-ai intrebat des de ce inca de la predarea CV-urilor, multe domnisoare care arata perfect si sunt imbracate exact asa cum trebuie, sunt eliminate. Diferentierea intre candidati se face pe baza gesturilor si a mimicii.

 • Gesturi

Pe tot parcursul zilei de interviu trebuie sa fii foarte pozitiva. Foloseste, atunci cand trebuie, gesturi deschise. Insa, ideal este sa incerci sa te abtii de la prea multe gesturi sau miscari ale mainilor fiindca atunci cand lucrezi ca stewardesa ai de-a face cu multe culturi in care gesturile uzuale pentru noi inseamna cu totul altceva pentru ei.

 • Mimica

Zambetul este cel mai important in viata unei stewardese. La fel si sprancenele si cat de incruntata pari. Mimica fetei te diferentieaza fata de alte candidate asa ca ai grija ce transmiti. Trebuie ca pe tot parcursul interviului sa zambesti si sa pari senina, optimista si fara temeri sau suparari. Daca ai ticuri sau ridici din spranceana cand vorbesti, incearca sa te lasi de asta. La fel si de orice moment in care iti musti buzele de emotie.

 • Postura corpului

Ziua interviului este foarte obositoare. Vei avea tendinta ca dupa 10 ore de interviu sa stai cocosata sau aplecata. Ai grija si controleaza-te! Stai dreapta, fara sa incrucisezi mainile cand stai jos si fara sa dai din picior cand ceva nu iti convine. Nu iti atinge gura, nasul, genunchii cand vorbesti, chiar daca ai emotii.

 • Privirea

Trebuie sa privesti in ochii celui care vorbeste, in fiecare moment. E bine sa faci eye-contact cu recrutorii atunci cand nu ti se dau indicatii sa faci altfel. E normal sa mentii contactul vizual cu colegii, cand vorbesc si cu recrutorul, atunci cand va da o sarcina. Incearca sa nu privesti in sus sau in jos fiindca acest gest tradeaza plictiseala.

Tine minte, emotiile sunt normale intr-o astfel de zi si pot fi chiar constructive. Recrutorii inteleg acest lucru si emotiile din ziua interviului sunt, de fapt, inca o dovada ca iti doresti cu adevarat acest job. Asa ca, incearca sa le ascunzi insa nu exagera!

Succes!

18-19 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

2 Comentarii

 • Reply Ungureanu 2 aprilie 2020 at 8:22 pm

  Doresc sa aflu cât mai multe detalii deoarece o sa vreau sa merg și eu la acest curs și mai departe la interviu.

  • Reply Cristina Toader 30 aprilie 2020 at 10:09 am

   Daca ne lasi o adresa de email iti putem trimite mai multe detalii.

  Comenteaza