Cum se desfasoara interviul Etihad Airways

Cum se desfasoara interviul Etihad Airways

 

Etihad Airways a anuntat o noua recrutare la Bucuresti, la inceputul lunii aprilie. De data aceasta, compania va avea Open Day pe 4 aprilie si Assessment Day pe 5 aprilie. Oricine se poate prezenta in prima zi de interviu, la CV Drop, urmand ca a doua zi, doar cei cu invitatie sa poata participa la interviul pentru jobul de stewardesa.

Asadar, pentru cei care viseaza sa ajunga insotitori de bord, iata cum urmeaza sa se desfasoare interviul Etihad.

 • CV Drop

Prima zi de interviu, sau momentul in care predai CV-ul, 2 fotografii si Registration Form, este, probabil, cea mai subiectiva zi. Dupa ce ajungi la Hotelul unde are loc interviul, vei fi invitat sa predai actele si vei primi una din intrebarile: “What are you currently working?”, “Why do you want to become a cabin crew?”, “Why Etihad?” si bineinteles intrebarea standard legata de tatuaje si semne din nastere. De multe ori, Reach Test-ul are loc in aceeasi zi, alteori in ziua in care se desfasoara Assessment Day-ul. Acolo, trebuie sa atingi cu mana, pe varfuri, 210 cm.

Urmeaza, dupa acest moment, sa primesti invitatia pe loc sau pe email, pentru a participa a doua zi la intreg procesul de recrutare.

 • Assessment Day

Ziua de interviu incepe cu un discurs al recrutorilor, care va vor explica cum o sa decurga intreaga zi. Apoi, veti fi invitati sa sustineti testul de limba engleza. 

A doua proba a zilei va consta in extragerea unui bilet individual si rezolvarea situatiei de pe acesta. Este un moment in care veti avea 1 minut de gandire si 1 minut pentru a vorbi liber, despre ceea ce se afla pe bilet. Situatii posibile: “What would you do if you were invisible for a day?” , “What superpower would you like to have?”, “If you were president what law would you change?”, ” What was the last book you read and who would you recommend it too?”, “If you could have dinner with a female character in history, who would you choose?”.

Dupa aceasta proba urmeaza eliminari. Cei ramasi in concurs, urmeaza sa sustina o proba de grup, prin care vor fi rugati sa rezolve o situatie de tipul: Realizati un plan de activitati de vacanta pentru o intreaga familie, tinand cont de domeniile Sport, Shopping si Traditii. Un recrutor sta langa fiecare grup si observa felul in care candidatii rezolva cerinta.

Cei care trec si de aceasta proba urmeaza sa sustina interviul final, in aceeasi zi sau a doua zi.

Interviul final

Celor ramasi pentru Interviul final li se vor prezenta conditiile angajarii si beneficiile, ulterior urmand sa se predea si restul documentelor necesare continuarii procesului de recrutare. Interviul final dureaza aproximativ 20 de minute si contine intrebari de tipul: “Ai tatuaje / piercing-uri?”,  “Ai mai fost intr-o tara diferita din punct de vedere cultural si cum te-ai adaptat?”, “Ce dificultati crezi ca vei intampina odata ajuns in Abu Dhabi?” sau “Ce crezi ca presupune jobul de stewardesa?”.

Raspunsurile sosesc in doar cateva zile de la sustinerea interviului final.

Succes!

 

19 Comments

 1. Am si eu o întrebare : atunci cand vine vorba despre tatuaje si semne din naștere.. Eu am doua tatuaje dar sunt pe coaste (deloc vizibil) insa atunci cand voi fi intrebata: any tattoos? Mai bine tac si spun ca nu sau trb sa mentionez: “da am, dar nu vizibil” ? Nu vreau sa ma afecteze in vreun fel. Multumesc anticipat! Si ps: faci o treaba minunata !!!! Muah

  Reply
  • Sfatul meu e sa nu le declari :)

   Reply
   • Am trimis catre Etihad o aplicatie online in luna ianuarie, dar nu am mai prins loc pentru interviu.
    Acum cateva zile am primit un email in care sunt invitata la Assessment Day pe 5 aprilie si sunt rugata sa imi confirm prezenta. Din moment ce am primit aceasta invitatie, este necesar sa ma prezint si la Open Day?
    Mentionez ca am niste usoare cicatrici post-acneice in zona maxilarului pe care oricat as incerca sa le acopar cu machiaj nu reusesc sa le ascund in totalitate sa imi fac tenul sa arate impecabil, sa fie acest lucru o problema majora?

    Reply
    • Mergi direct pe 5 :)! Succes!

     Reply
 2. Buna! Pașaport nu am, e obligatoriu? As putea sa il fac luni, dar nu iese in câteva zile sigur… Multumesc

  Reply
  • Nu e obligatoriu la interviu

   Reply
 3. Buna! Am un tatuaj dupa ureche. Nu mai este asa accentuat ca prima data. Credeti ca este vreo problema?

  Reply
  • Daca se vede, da.

   Reply
   • ESTE O PROBLEMA APARATUL DENTAR?

    Reply
    • Da, este interzis.

     Reply
     • Din ce motiv este interzis aparatul dentar? Multumesc

     • Estetic.

 4. Buna

  Credeti ca anul acesta o sa mai vina Etihad in Romania pt recrutari? Ca din pacate acum in aprilie nu pot sa ajung.

  Multumesc

  Reply
  • Vad ca vin din 3 in 3 luni deci sansele sunt mari :)

   Reply
 5. Buna! Am participat la Assessment Day in ianuarie, si nu am reusit. As vrea sa merg dinou la Open Day pe 4 aprilie. Vor tine cont de faptul ca acum 3 luni nu am reusit ? Stiu ca ei au o perioada de 6 luni in care considera ca te poti schimba sau ceva de genul.

  Reply
  • Da, te vor elimina. Trebuie sa astepti 6 luni.

   Reply
 6. Se mai fac recrutari anu asta la Etihad sau Emirates? Multumesc :)

  Reply
 7. Buna..am si eu o intrebare.Am aplicat online,si am primit mailu asta:Thank you for your application for the position of Cabin Crew.

  We are pleased to inform you that you have been short-listed and we would like to invite you to attend an Assessment Day with us.

  Once a space becomes available on an Assessment Day that is in one of the cities you chose as your preference, an invitation will be sent to you with the details. If we are unable to accommodate your city preference within 6 months of application, your details will automatically expire.

  Sa inteleg ca nu as putea sa ma prezint maine pe 5 aprilie?trebuia sa mai primesc un mail?
  Multumesc

  Reply
  • Buna. Da, trebuie sa mai astepti o invitatie exacta cu data.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>