Cum se desfasoara interviul Wizz Air

15 ianuarie 2016
stewardesa-profil

 

Iata cum decurge interviul Wizz Air si care sunt etapele din ziua recrutarii. Informatiile sunt verificate cu participantii de la ultimele 2 recrutari Wizz Air din capitala.

La ultima recrutare de tip Open Day, de la Bucuresti, lucrurile s-au desfasurat cam asa: la 09.30, cele 4 recrutoare prezente la Hotel Angelo, au inceput sa preia candidatii si au explicat cum va decurge ziua. Interviul, care se desfasoara in totalitate in limba engleza, incepe cu CV Drop.

1. Proba de prezentare personala – CV Drop. Acesta este momentul in care in doar cateva secunde trebuie sa te prezinti, sa predai CV-ul, referintele si pozele si sa convingi recrutorii ca esti ceea ce cauta. Din cei 150 de candidati care s-au prezentat la interviu, doar 70 au trecut mai departe.

2. Proba de Role-Play. La aceasta proba, fiecare candidat extrage un bilet individual cu o situatie de care trebuie sa se ocupe si sa o rezolve. Extragere bilet individual – situatii posibile:

 • „Lovesti din greseala un calator peste picior, cum rezolvi situatia?”
 • „Cum ii spui unui om supraponderal ca trebuie să isi puna centura?”
 • „Versi un pahar de vin rosu pe un pasager, cum rezolvi si cum il calmezi?”
 • „Ai un pasager intoxicat cu alcool, la bord, si vrea o noua bautura. Cum il refuzi?”
 • „Doi pasageri se cearta in avion si devin agresivi. Cum rezolvi conflictul?”
 • „Un pasager doreste sa serveasca bautura cu gheata, iar voi nu mai aveti gheata in avion. Ce faci?”
 • „Un pasager se plange ca este deranjat de copilul unei femei, care se afla pe scaunul de langa, si porneste un conflict. Cum rezolvi situatia?”.

3. Prezentarea companiei, a pachetelor salariale, a conditiilor de munca.

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul Wizz Air, te asteptam la cursurile noastre de pregatire, alaturi de stewardese Wizz Air:

3 august – Curs de pregatire pentru interviul Wizz Air, de o zi, tinut la Bucuresti. Ne ocupam de pregatirea ta pentru interviu, simularea probelor, rezolvarea acestora si realizarea CV-ului. Verificam pozele si oferim feedback individual. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/3-august-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air/

20-21 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/20-21-iulie-2019-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

4. Exercitiu de grup – Dupa proba de role-play, din cei 70 de candidati, au mai ramas 24 de persoane, care au fost impartite in grupuri de cate 6 persoane. Proba de grup poate fi de genul: Sunteti pe o barca care se scufunda si aveti 6 tipologii de pasageri cu voi. In ce ordine ii salvati si de ce. Aceasta sarcina are rolul de a va face sa comunicati intre voi si sa va fie observata personalitatea. Vor avea loc noi eliminari

6. Interviul final – are loc seara, la finalul zilei, sau a doua zi, in functie de cat de multe persoane sunt ramase in concurs. La ultima recrutare de la Bucuresti, au ramas pentru interviul final 15 persoane, din care 4 baieti, si toti au sustinut interviul final a doua zi.

Daca vrei sa stii cum decurge o zi din viata unei stewardese Wizz Air, gasesti detaliile aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/o-zi-din-viata-unei-stewardese-wizz-air/

Mult Succes!

 

8 Comentarii

 • Reply Alex 22 februarie 2016 at 2:49 pm

  Buna,
  Am auzit ca s-a intrebat pe la FI, cum i-ai explica unui pasager de ce un anume produs, ex. apa, costa 2 euro in avion si in alte parti e mai ieftina? Imi poate spune si mie cineva va rog cum ati raspunde la aceasta intrebare? Multumesc 🙂

  Felicitari Cristina pentru acest proiect minunat! Citesc fiecare articol si ma face sa imi doresc tot mai mult sa ajung si eu acolo 🙂

  • Reply CAS 22 februarie 2016 at 6:02 pm

   La cursuri am discutat si aceste raspunsuri 🙂

 • Reply Violeta 17 aprilie 2017 at 7:53 pm

  Proba de prezentare personala – CV Drop. Acesta este momentul in care in doar cateva secunde trebuie sa te prezinti, sa predai CV-ul, referintele si pozele si sa convingi recrutorii ca esti ceea ce cauta.(Ce presupun aceste ,,referinte”?…scrisoare de recomandare de la actualul loc de munca sau altceva? Multumesc frumos, o seara minuntata, Violeta!

  • Reply Cristina Toader 18 aprilie 2017 at 11:38 am

   Scrisoare de la un fost angajator/actual angajator

 • Reply E 28 aprilie 2017 at 7:17 pm

  Chiar e de ajutor articolul asta ! Mult mai de ajutor decat alte site-uri, de exemplu .

 • Reply Larisa 25 iulie 2017 at 5:27 pm

  In cazul in care o persoana nu a mai lucrat până acum , cum poate face rost de referință?

 • Reply Cristina 11 mai 2018 at 2:56 am

  Buna ziua, am si eu o nelămurire, daca nu ai fost angajat inainte deoarece esti student si nu ai mai avut experienta in alt domeniu, atunci ce se va întâmpla la prima probă? Deoarece neavând un loc de munca inseamna ca nici scrisoare din partea unui angajator nu il vei avea, deci voi pica prima probă doar din motivul Asta? M-as bucura daca mi-ati raspunde deoarece sunt foarte nelămurită, va multumesc.

  • Reply Cristina Toader 11 mai 2018 at 8:26 am

   Buna. Bineinteles ca nu. Scrisoarea de recomandare poate fi luata de la un profesor.

  Comenteaza