Interviu cu Cristina – fosta cursanta – viitoare stewardesa Wizz Air

1 februarie 2019

 

Pe Cristina am cunoscut-o in cadrul cursului Cum Ajungi Stewardesa – o sesiune privata extrem de placuta si cu multe povesti si zambete. Cristina stia ca are multe de invatat iar pregatirea riguroasa si ambitia i-au adus jobul mult dorit – de stewardesa la Wizz Air – cat ai clipi. Acum se pregateste sa imbrace uniforma roz si sa zboare de la baza din Chisinau in intreaga Europa.

  1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tarziu?

Sa devin stewardesă nu a fost un vis al meu de cand eram mica. Dupa ce am terminat facultatea m-am angajat ca grefiera la Curtea de Apel, unde, la un moment dat, am avut un dosar in care una dintre părți era o stewardesă.  Arăta impecabil, era frumoasa, deșteaptă si aranjata pana la cel mai mic detaliu. O priveam cu admiratie. Atunci mi-a încolțit in minte o idee, dar la acel moment nu am facut nimic in acest sens, deoarece credeam ca e nevoie de studii speciale (o anumită facultate, o scoala, etc.).

2. De ce te-ai orientat catre Wizz Air?

Am aplicat la Wizz Air deoarece la aceasta companie am posibilitatea sa fac ceea ce imi place fiind acasă, alaturi de familie, iar acesta e un aspect important pentru mine.

3. Cum a fost interviul Wizz Air?

Am plecat la interviu cu încredere in forțele proprii si in ceea ce am învățat de la Cristina la sesiunea privată one-to-one, pentru care îți multumesc mult! Ziua a fost luuunga, iar evenimentul de recrutare a fost dinamic si chiar interesant. A început la ora 9.00, au fost 2 recrutoare si aproximativ 65 de concurenti. Au fost câțiva concurenți care au întârziat, aceștia, chiar daca au avut posibilitatea sa participe la prima proba, totuși au fost primii eliminați, deoarece compania tine foarte mult la punctualitate (ceea ce au menționat si recrutoarele). Prima proba a fost prezentarea personală, intr-un minut trebuia sa spui practic ceva despre tine. Dupa aceasta proba am rămas doar 12 concurenți. A doua proba a fost cea de role-play, jocuri de rol in care noi trebuia sa intram in pielea unei stewardese, iar una dintre recrutoare era pasagerul dificil sau nemultumit. Dupa aceasta proba am rămas 6 concurenți (4 fete si 2 băieți). A urmat proba de grup, am fost împărțiți in doua grupe. Ni s-a dat o situație, un motociclist a murit intr-un accident, iar noi trebuia sa alegem o persoana (dintr-o lista prestabilita) care credem ca merita sa primească inima sănătoasa a motociclistului decedat. Dupa proba de grup nu a fost eliminat niciunul dintre concurenți. A urmat prezentarea companiei, apoi pauza de prânz si interviul final. Totul a durat pana aproximativ la ora 16.30.

4. Urmeaza, deci, sa zbori pentru Wizz Air, sa imbraci uniforma roz. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini?

Urmează sa zbor pentru Wizz Air, mi-am dorit mult mult acest lucru si am avut încredere in mine ca voi reuși. Nu ma astept sa fie floare-la-ureche, stiu ca e un job solicitant, dar imi place sa lucrez cu oamenii si sunt sigura ca o voi face cu zâmbetul pe buze, chiar daca o sa am parte si de pasageri dificili. Cel mai greu cred ca imi va fi atunci cand o sa trebuiască sa ma trezesc la 3 dimineata sau la alte ore dificile din zi/noapte.


5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta dintre tine si ceilalti 65 de candidati?

La toate probele cred ca a contat foarte mult starea de spirit a fiecărui participant, buna dispozitie, flexibilitatea si nu in ultimul rând zâmbetul. Eu nu pot sa spun ca nu am avut emoții, dar am stiut sa le gestionez in asa fel încât sa nu imi strice ziua, din contra, le-am transformat intr-un atuu. Iar asta am învățat-o de la Cristina, tin minte cand mi-ai spus ca recrutoarele sunt oameni asa ca si noi si inteleg foarte bine cand concurentul are putine emoții, asta denota faptul ca tu trăiești acele momente si îți dorești cu adevărat sa ai job-ul visurilor tale, totuși, nu trebuie sa te lași copleșit de emoții.

6.  Le poti oferi un sfat celor care inca se pregatesc pentru aceasta meserie?

Sa aibă încredere in sine, sa nu cedeze chiar daca nu au reușit din prima si sa învețe din greșeli. Iar zâmbetul si optimismul sa fie la ordinea zilei.

Cristina va imbraca in curand uniforma Wizz Air si va zbura de la baza din Chisinau!

Zboruri line!

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza