Interviu cu Iuliana – fosta cursanta – viitoare stewardesa Emirates

2 iulie 2019

 

Pe Iuliana am cunoscut-o la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa, acolo unde inca din primele momente a demonstrat toate calitatile necesare jobului de stewardesa. Cu un zambet larg pe chip, cu incredere si experienta Work & Travel, Iuliana a obtinut jobul mult visat, de stewardesa la Emirates, iar in cateva zile isi va impacheta viata in 2 valize si se va muta in Dubai, noua ei casa. Mai jos ne spune de ce crede ca au ales-o pe ea, recrutorii:

  1. Iuliana, cum te-ai decis sa alegi aceasta cariera si sa imbraci uniforma de stewardesa?

A fost un vis din adolescenta. Încă din liceu urmăream in mediul online fete care lucrau pentru Emirates si le admiram, mi se parea ca aveau o viață perfecta, dar cu toate astea am decis să urmez o facultate din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Datorită experienței cu Work and Travel, am realizat ce imi doresc cu adevarat – sa calatoresc si sa cunosc culturi noi. Am terminat facultatea urmând apoi să am primul meu job, unde am realizat ca munca intr-un birou nu este pentru mine. Deoarece visul meu cel mai mare a fost sa calatoresc cat mai mult am decis ca asta e ce imi doresc sa fac cu adevărat;

2. De ce ai ales Emirates, dintre toate companiile aeriene unde iti puteai incepe cariera?

Cand am inceput sa ma documentez despre acest domeniu erau 3 companii aeriene care mi-au atras atenția. Prima despre care am inceput sa caut mai multe informatii si sa ma documentez mai mult a fost Emirates. Mi-a plăcut foarte mult ce am citit despre ei si m-am regăsit imediat, am simțit că am găsit cea mai potrivita companie pentru mine. După aceea am aflat de cursul „Cum ajungi stewardesa” unde mi s-au întărit și mai mult convingerile ca Emirates este ceea ce imi doresc cu adevărat, Cristina fiind fosta stewardesa Emirates.

3. Cum s-a desfasurat interviul Emirates?

Am fost in vacanta la părinții mei care locuiesc în Anglia. Acolo am aflat ca urmeaza sa fie un interviu de tip Open day într-un oraș apropiat asa ca m-am decis să merg. Interviul a avut loc in Birmingham, UK la ora 9. Am ajuns acolo la 8:40. Am fost aproximativ 100 de persoane, ni s-a dat un link unde sa ne introducem datele dupa care a urmat o scurtă prezentare despre companie, dupa care am intrat in ordine alfabetica pentru verificarea CV-urilor de către recrutoarea Kim. După prima proba s-a afisat o lista cu persoanele care au trecut mai departe (doar 42 de persoane). A urma proba de grup 1, unde am fost împărțiti in echipe de cate 3 persoane. Aici am avut cele mai mari emoții deoarece am avut parte de o surpriza putin neplăcută, iar daca nu as fi întâlnit aceeasi situație la cursul vostru nu cred ca as fi facut fata cu brio. Aveam de raspuns la 5 intrebari, eu si colegele mele ne-am gândit la posible situații si răspunsuri dupa care ne-am ales intrebarile. Cand a venit rândul nostru, posibil din cauza emoției ele au raspuns la toate intrebarile inclusiv ale mele. Am incercat sa nu intru in panica si sa ma gandesc cat mai repede la alte raspunsuri, nu au fost chiar atat de creative dar am incercat sa nu repet ce au spus colegele mele. Kim ne-a spus la inceput ca nu conteaza ce răspundem, e mult mai important felul cum ajungem la raspunsurile respective si modul in care transmitem informatia. Nu am fost foarte mulțumită de raspunsurile mele asa ca m-am gandit ca nu o sa trec mai departe. Dar spre surprinderea mea nu a fost asa, ba din contra am fost sigura din grupul meu (cel de 3 persoane), care a trecut mai departe. Dupa aceasta proba am rămas 18 persoane si a urmat proba de grup 2. Am intrat in primul grup de 9 persoane unde a urmat o discuție libera in care trebuia sa decidem cine va primi o pătură in plus, dintre 6 pasageri. Am observat ca persoanele care nu au vorbit mai deloc, iar cand vorbeau spuneau doar „da si eu sunt de acord” sau repetau exact se s-a spus inainte, si cele care au vorbit foarte mult si care au intervenit peste ceilalti colegi, nu au trecut mai departe. In final am rămas doar 6 persoane pentru interviul final. A fost o zi destul de lunga si de obositoare dar foarte frumoasă!

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/


4. Ce probleme crezi ca vei intampina o data cu relocarea in Dubai?

Deoarece viata din Orient este foarte diferita de cea din Europa, posibil ca dorul de casă sa intervină mai repede. De asemenea dorul de familie si prieteni, dar tinand cont ca o sa fac ce mi-am dorit nu o sa resimt toate astea atat de mult, plus ca familia si prietenii ma pot vizita oricand.

5. De ce crezi ca ai fosta aleasa tu, dintre atatia candidati? Ce crezi ca a facut diferenta?

Cred ca cel mai mult conteaza sa fii tu si sa fii relaxată. Ni s-a spus asta la curs si nu imi venea sa cred . Dar dupa aceasta experienta am vazut ca daca esti tu, esti relaxată si ai un zâmbet natural si iti doresti cu adevarat, o sa reușești. Si bineinteles machiajul, ținuta si coafura sa fie impecabile.

6. Ce sfaturi le poti oferi celor care sunt la inceput de drum si inca nu au obtinut jobul mult visat?

Daca isi doresc ceva cu adevarat, sfatul meu este sa nu renunte, sa lupte pentru visurile lor. Pe mine m-a ajutat foarte mult participarea la cursul „Cum ajungi stewardesa”, fiind mai bine informată si pregătită, m-a facut sa am mai multa incredere in mine si sa reusesc sa scap de emotii. Am primit multe „tipsuri” la curs despre anumite situatii de care m-am lovit la interviu iar fara ajutorul Cristinei si Anei nu cred ca m-as fi descurcat atat de bine.

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza