Interviu stewardesa: Testul de matematica

Interviu stewardesa: Testul de matematica

 

Desi poate suna absurd, testul de matematica este o proba importanta in cadrul interviului de recrutare a stewardeselor. Multe companii aleg sa ii supuna pe viitorii insotitori de bord la un test de matematica, care sa le puna la incercare nu cunostintele de algebra sau geometrie, ci o matematica banala, de nivelul clasei a opta, de care vor avea insa nevoie pe zboruri.

De ce un test de matematica la interviul pentru stewardese?

Fiindca atunci cand zbori ca stewardesa, ai nevoie sa stii sa calculezi diferite ore, fusul orar si durata de zbor. In plus, mai toate companiile ofera serviciul Duty Free pe zbor, care implica schimb valutar si calcule pentru vanzarea produselor de la bord. Companiile low-cost (Flydubai) pun mare accent pe acest test, fiindca in cazul acestora, toata mancarea si bautura de la bord este vanduta pasagerilor, asa ca greselile de calcul nu sunt permise.

Cum arata si ce contine testul de matematica pentru stewardese?

Testul de matematica contine o serie de intrebari grila, dupa modelul de mai jos (mai multe variante de intrebari gasesti online):

 • It is 02:00 in London. Dubai is 3 hours ahead of London. What time is in Dubai?

A.05:00
B. 11:00
C.07:00
D.01:00

 • A perfume costs 80USD. The passenger wants to pay in his local currency, the United Arab Emirates Dirham AED. The conversion rate is 1USD=3.64AED. How much does the passenger need to pay for the perfume?

A.20AED
B. 21,9AED
C.291,2AED
D. 1286AED

 

 • Your flight departs at 08:20 and arrives at 13:50. What is the flying time?

A.5:30
B. 6:15
C.2:10
D.4:30

Ai voie sa folosesti calculatorul sau ceasul?

Nu ai voie sa folosesti calculatorul, insa poti sa notezi pe hartie/ciorna toate calculele pe care le faci. In plus, la intrebarile legate de durata zborului sau fusul orar, ai voie sa folosesti ceasul pe care il porti la mana.

Exista un timp limita?

DA, si e indicat sa te incadrezi in acesta. Totusi, nu te grabi, noteaza totul pe hartie si asigura-te ca ai raspuns corect la toate intrebarile. Testul este grila si de nivel mediu, asa ca nu vei avea probleme.

Succes!

 

5 Comments

 1. La recrutarea Flydubai ai voie sa folosesti calculatorul. Mai exact ti se si cere sa vii cu un calculator la tine.

  Reply
  • Hahahaha.
   “Va rog luati un calculator, macar asa sa luati testul” :))

   Reply
  • Adevarat, dar poate ai un un plus fata de ala care rezolva o adunare banala cu calculatorul.

   Reply
 2. Si la Emirates se da testul asta de matematica?

  Reply
  • La flydubai

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Interviu stewardesa. Testul de engleza | Cum ajungi stewardesa - […] ce v-am oferit informatiile necesare pentru a putea trece de testul de matematica la interviul de stewardesa, astazi e …
 2. Interviu stewardesa. Proba de prezentare | Cum ajungi stewardesa - […] ce am scris despre cum se desfasoara testul de engleza si testul de matematica, astazi vorbim despre prima proba …

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>