Jobul de stewaresa. Cum te pregatesti pentru interviul online

10 februarie 2021

 

Perioada prin care trecem ne-a scos pe majoritatea dintre noi din zona de confort. Ba mai mult, aviatia a fost unul dintre cele mai lovite domenii iar mii de insotitori de bord si-au pierdut joburile. Totusi, desi multe companii aeriene mari au facut concedieri, altele, mai mici, continua sa angajeze, pentru ca se dezvolta, chiar si in pandemie.

Dar interviurile de angajare ca insotitor de bord s-au schimbat mult. Inainte erau sute de persoane care se prezentau la o recrutare, fara vreo programare anterioara. Acum totul se face online – de la aplicatia initiala, CV, foto, si discutie video. Mai jos aveti cateva sfaturi, astfel incat sa te prezinti cat mai bine la interviul online.

Principalele recomandări Cum Ajungi Stewardesa: 

 • Aplica pe siteurile companiilor aeriene cu un CV perfect si un set de fotografii profesionale. Nu uita ca recrutorii nu te intalnesc personal, e bine ca pozele pe care le trimiti sa fie de calitate si sa te reprezinte.
 • Dupa ce primesti invitatia pentru interviu, asigură-te că ai toate detaliile necesare din punct de vedere tehnic (tipul platformei pe care vei sustine intalnirea, conexiune buna la internet).
 • Pentru astfel de recrutari ideal este sa folosesti laptopul, si nu telefonul mobil.

 

 • Preîntâmpina orice factor perturbator – catelul care latra, vecinul care suna la usa sa ceara ceva, curierul care suna la interfon, etc.
 • Dacă locuiești cu alte persoane, comunică-le faptul că vei avea o discuție importantă, astfel încât să elimini riscul de a fi deranjat pe parcursul întâlnirii. Ideal este sa mai fie totusi cineva cu tine acasa, astfel incat daca apar ceva probleme, sa se implice altcineva si nu sa te intrerupi tu din conversatie.
 • Telefonul mobil ar trebui pus pe silențios, la fel ca la orice altă întâlnire formală.

 

 • Alege o ținută potrivită – exact aceleasi haine pe care le imbracai si la recrutarea fata in fata, cu tot cu machiaj si par aranjat in stilul stewardeselor. Aici am vorbit despre asta, in detaliu: https://www.cumajungistewardesa.ro/video-tinuta-de-la-interviul-de-stewardesa-ce-conditii-sunt-impuse-si-cum-trebuie-sa-arate/
 • Alege un loc plăcut, luminos, în care te simți confortabil. Sa fie liniste dar atentie sa nu fie ecou.
  Este necesar să acorzi multa atentie decorului în timpul unui interviu de angajare, astfel încât să construiești un cadru cât mai profesionist, dar în care te simți în largul tău. Evita camerele gen baie/bucatarie. Alege ceva simplu, clasic, in spatele tau: biblioteca, raft, perete alb, etc.

 

 • Ascultă cu atenție întrebările si daca din cauza conexiunii nu intelegi ceva, nu te sfii sa rogi recrutorul sa repete intrebarea.
 • Adaptează-te, fii flexibil și spontan – in cazul în care discuția se întrerupe din motive tehnice, încearcă să contactezi telefonic angajatorul și să-i explici situația, astfel încât să găsiți împreună soluții pentru a continua interviul de angajare. De cele mai multe ori recrutarea va continua telefonic, fara parte video.

 

 • Zambeste pe tot parcursul interviului fiindca intreaga ta aplicatie depinde de felul in care arati in video si de felul in care raspunzi la intrebari. Tine minte ca este mai dificil sa vorbesti in fata unui ecran decat in fata unei persoane reale. Poti exersa acasa, in fata oglinzii. Pregateste-ti raspunsurile din timp si asigura-te ca te incadrezi in timp, daca ai o limita impusa. Foloseste cuvintele cheie pentru a acumula „puncte”.

Cam acestea sunt sfaturile noastre. Daca vrei sa repetam impreuna pentru interviul de angajare ca insotitor de bord, te asteptam la cursurile noastre!

Succes!

17-18 Aprilie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul Wizz Air si celelalte companii aeriene din Orient, cu Cristina Toader si Ana-Maria Tutoveanu, ambele foste stewardese Wizz Air. Detalii si inscrieri aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

24 Aprilie – Curs de pregatire intensiv pentru interviurile Wizz Air & Ryanair (Buzz), cu Cristina Toader si Ana-Maria Tutoveanu, ambele foste stewardese Wizz Air. Detalii si inscrieri aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza