Jurnal de calatorie (episodul 2). Singapore

17 iunie 2014
singapore

 

Episodul 2 al serialului Jurnal de calatorie aduce in atentie inca una dintre destinatiile mele preferate. Eu le numesc cei 4S, pentru ca mai toti prietenii ma intreaba ce loc din lumea asta mi-a placut cel mai mult. Am povestit saptamana trecut despre Sydney, vom vorbi mai tarziu despre Seattle si Seychelles, iar astazi despre … Singapore.

Zborul catre Singapore l-am primit dupa mai bine de un an de zbor. Deja ma obisnuisem cu acest job, asa ca importante devenisera, de-acum, destinatiile. Ce imi amintesc, este ca l-am primit in luna aprilie si, ca sa fie totul perfect, eram pe zbor cu una dintre prietenele mele cele mai bune, Danijela, din Serbia. Danijela mi-a fost colega de batch (am inceput trainingul si zborurile in acelasi timp si am fost colege de grupa) si ne doream foarte mult sa zburam impreuna. Si, pentru ca atunci cand iti doresti ceva, tot Universul lucreaza sa se indeplineasca, nu am primit doar un zbor impreuna, ci un intreg trip, de 6 zile. Pentru ca, zborul era DXB-SIN-MEL-SIN-DXB (Dubai-Singapore-Melbourne-Singapore-Dubai).  Cate 24 de ore in fiecare destinatie. Suficient cat sa ne punem la punct cu toate detaliile vietilor noastre.

danjela

La un pahar de „vorba”, la Marina Bay

Singapore nu este un zbor foarte dificil. Durata este medie, de 7-8 ore, iar pasagerii, destul de civilizati. Nici nu e greu de crezut, dat fiind ca nivelul de trai din Singapore este printre cele mai ridicate din lume. Ca “ciudatenii” legate de acest oras, amintesc ca: guma de mestecat este interzisa in Singapore (iei amenda daca esti prins mestecand sau avand asupra ta guma), iar consumul si transportul de droguri este pedepsit cu moartea.

singapore-4

Pe parcursul calatoriei, in care nu ne luam pauza, trebuia sa fim extrem de atenti la valize si bagaje. Nu cumva, vreun pasager, sa iti strecoare vreun pachet suspect in geanta. Si sa te trezesti, in aeroport, ca esti acuzat pe nedrept de transport de droguri. Asa ca, vigilenta maxima. In rest, ce mai era deosebit pe acest zbor, era ca, timp de 4 sectoare de zbor (DXB-SIN era un sector, SIN-MEL un altul), aveai acelasi echipaj. Asa ca, daca aveai ghinionul sa nu te inelegi cu cineva, trebuia sa ii suporti timp de 6 zile, pana la finalul calatoriei si returul in Dubai. Aeroportul din Singapore (SIN) este unul dintre cele mai aranjate si cochete din lume. Mocheta pe jos, o gradina botanica in mijlocul cladirii, sushi si patiserie peste tot, este numarul 1 de departe, in topul celor mai fascinante aeroporturi, pentru mine.

singapore-3

Orasul, magnific. Ce mi-a placut mult, este ca e plin de expati, turisti si straini. Localnicii sunt foarte putini si aproape ca nu ii observi. Nu te simti outsider niciun moment. Am avut ocazia sa urc sa beau un cocktail langa faimoasa piscina de pe hotelul Marina Bay Sands, sa fac poze la casino (unul dintre colegi a si jucat si castigat o suma frumusica), sa povestesc cu prietena mea, Danijela, si sa ma si odihnesc, pentru ca a doua zi, urma zborul catre Australia. La intoarcere, in urmatoarele 24 de ore in Singapore, ne-am axat mai mult pe shopping si suveniruri, sportul preferat al stewardeselor.

As reveni oricand in Singapore, pentru ca e unul dintre cele mai civilizate locuri, nu e chiar departe de Europa si ofera cate ceva, pentru toate gusturile.

Zboruri line!

singapore-2

singapore-5

 

3 Comentarii

  • Reply Interviu cu Andreea Dobrescu, fosta imagine Qatar Airways | Cum ajungi stewardesa 24 iulie 2014 at 9:54 am

    […] Am vazut aproape toata lumea si am cunoscut oameni speciali in toate locurile in care am ajuns. Insa, de departe, destinatiile mele preferate sunt insulele Seychelles si Maldive si, neaparat, Singapore. […]

  • Reply Jurnal de calatorie (episodul 13). Seychelles | Cum ajungi stewardesa 2 septembrie 2014 at 12:01 am

    […] sunt doar cateva orase care mi-au intrat in suflet. Eu le numesc cei 4S. Am scris despre Sidney, Singapore si Seattle, asa ca astazi vom vorbi despre Seychelles, una dintre cele mai cautate destinatii […]

  • Reply Jurnal de calatorie (episodul 33). Brisbane, Australia | Cum ajungi stewardesa 3 februarie 2015 at 10:11 am

    […] 24 de ore in fiecare destinatie (Singapore – 48 de ore dus-intors). Daca despre calatoria in Singapore am scris aici, despre zborul de Brisbane nu sunt multe de spus, mai ales ca este un loc indepartat si […]

  • Comenteaza