Jurnal de calatorie (episodul 26). Hamburg, Germania

2 decembrie 2014
hamburg

 

Una dintre destinatiile mele preferate, pe timp de iarna si mai ales in decembrie, era Germania. Fie ca era vorba de Frankfurt, Munchen, Dusseldorf sau Hamburg, eram multumita si fericita de fiecare data cand simteam mirosul de Craciun. Zborurile de Germania erau extrem de cautate intre insotitorii de bord de la Emirates. Primul motiv: zbor usor, european, oameni civilizati, durata de zbor medie. Secundar: mancare delicioasa, shopping de calitate, aer curat si o alocatie bunicica pentru doar 24 de ore.

Germanii sunt, asa cum se zice, „nemti”. Totul pe zborurile de Germania mergea ceas: plecare la timp, pasagerii nu aveau bagaje in exces, toti erau politicosi si intelegeau ca o calatorie cu avionul, chiar si cu Emirates, insemna un transport din punctul A in punctul B. Asa ca nu aveau cerinte deosebite sau absurde. Consumau multa carne, beau multa bere si erau curiosi sa afle detalii despre viata in Dubai.

Nu erau cei mai sociabili pasageri totusi, insa educatia se simtea de la distanta, mai ales dupa ce coborau cu totii din avion, iar aeronava nu arata ca dupa un razboi nuclear cu mancare si ambalaje.

hamburg-5

Hamburg, pentru ca despre aceasta destinatie vorbim astazi, e un oras maricel din Germania, cu lume destul de „imbatranita” totusi. E un loc linistit, cu un aeroport mic, dar cochet. Mai e numit si Venetia Nordului, datorita canalelor. In perioada sarbatorilor, e plin de ornamente si cadouri de Craciun, pentru ca multi pasageri vin in vacante la familie, in decembrie.

Hotelul unde echipajul era cazat, era de 4 stele, aproape de centru, si oferea o priveliste minunata a lacului. La doar 5 minute de mers pe jos, dupa ce traversam podul, ajungeam in centrul orasului. Casutele specifice, acoperisurile colorate si mirosul de scortisoara, faceau un tablou perfect, de iarna. O parte buna din echipaj a iesit in oras, chiar daca erau multe grade sub zero, cand am ajuns. Ne-am plimbat prin magazine, am vazut Gara Centrala, Primaria, portul si am incercat un restaurant traditional.

Friptura de porc, carnatii bavarezi si o bere rece au facut din acest layover, de 24 de ore, unul perfect. E o destinatie de vazut in perioada sarbatorilor, asa ca merita pusa pe lista locurilor unde merita sa ajungeti.

Zboruri line!

hamburg-1

hamburg-2

hamburg-3

hamburg-4

Foto header : Wikimedia Commons

 

banner-mobile

2 Comentarii

  • Reply andreea 2 decembrie 2014 at 12:46 pm

    foarte frumos si cochet. cum de te ai intors inapoi i romania?

    • Reply CAS 2 decembrie 2014 at 12:47 pm

      Dorul de casa si de stabilitate 🙂

    Comenteaza