Jurnal de calatorie (episodul 32). Venetia, Italia

20 ianuarie 2015
venetia

 

Chiar daca astazi ma aflu pe taram portughez, nu puteam lasa sa treaca o zi de marti fara sa profitam de rubrica Jurnal de calatorie. Astazi ajungem in Venetia, unul dintre cele mai romantice orase din lume.

Deci, cum ramane cu romantismul cand ajungi in Venetia ca insotitor de bord? Emirates opera zborul DXB-VCE-DXB zilnic. Asa ca, daca mai erai si vorbitor de italiana, sansele sa ajungi aici erau foarte mari. Avioanele erau mai mereu pline si, de data aceasta, de italieni. Acestia fie urmau sa petreaca o vacanta de vis in Dubai, fie aeroportul din DXB era doar un stop in calatoria lor spre Asia sau Australia. Totusi, cu totii aveau ceva in comun: aerul de italiano vero!

venetia-2

Pentru romani, Venetia e o destinatie in care se calatoreste des si usor, la nici 2 ore de zbor de Bucuresti. Pentru colegii mei din Kenya, Maroc, Filipine sau Jamaica, italienii sunt o specie aparte. Toti sunt fascinati de atitudinea lor, de cum isi aduc costumele pe umeras sau de cum calatoresc cu ochelarii de soare la ochi in avion. Nu aduceau multe bagaje cu ei, tinuta de calatorie era lejera iar cestile de cafea erau cerute la fiecare minut. Nu ofeream espresso pe zbor, insa italienii nu faceau nazuri la o cafea clasica.

Pe zborul de Venetia nu am avut niciodata probleme. In afara de ceva ceata pe aeroport. Un zbor scurt (pana in 6 ore), pasageri amabili si zambitori (mai ales cand auzeau ca sunt din Romania), bagaje putine si planuri multe.

venetia-6

Cand ajungeam in Venetia, aveam mereu cu cine sa ies sa vizitez orasul. In doar 2 ore de la aterizare, cativa dintre noi eram mereu pe stradutele inguste ale orasului, admirand arhitectura deosebita, canalele si gondolele care pluteau la orice ora din zi sau din noapte. In plus, o masa in Venetia nu se compara cu nimic din Dubai: o pizza ca la ea acasa, parmigiano si tiramisu nu lipseau niciodata din meniu.

pizza-venetia

Urma apoi o vizita in Piata San Marco, unde chiar daca nu aveam voie, nu ne puteam abtine sa hranim porumbeii, cateva poze in port si bijuteriile din sticla de Murano aveau grija sa ne consume restul de bani ramasi din alocatia pe care o primeam pentru 24 de ore.

san-marco

Venetia era clar una dintre destinatiile mele favorite, nu doar pentru ca era un zbor usor si frumos, dar si pentru ca in mai toate magazinele auzeam vorbindu-se romana si ma puteam intalni cu oameni dragi, la o cafea sau la un ceai. Pentru ceilalti insotitori de bord de la Emirates, era o destinatie exotica, plina de istorie, iar pentru mine era o destinatie care in 24 de ore imi amintea de „acasa”.

Zboruri line!

venetia-1

venetia-4

venetia-5

 

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza