Jurnal de calatorie (episodul 52). Johannesburg, Africa de Sud

25 august 2015

 

E o noua zi de marti in care mi-am amintit cu drag, urmarind un documentar cu animale, despre layoverul Emirates pe care il petreceam in Johannesburg, Africa de Sud.

Am ajuns in acest oras de 3 ori, de fiecare data fiind o calatorie interesanta, cu multe de oferit. Zborul DXB-JNB era operat, la acel moment, cu o aeronava A340, cu capacitate de peste 300 de oameni in Economy. Zborul dura putin peste 10 ore, suficient cat sa fie extrem de obositor si insuficient pentru o pauza de odihna in Crew Rest Compartment.

Pauza de odihna a echipajului, pentru acest zbor, era de doar 45-50 de minute, petrecute pe scaunele de pasageri din ultimele randuri, unde puteai alege fie sa dormi, sa urmaresti un film sau pur si simplu sa te „rupi” putin de pasageri si colegi.

Dar cum era zborul de JNB in afara de lung? Amuzant! Spun amuzant fiindca pasagerii erau foarte diferiti si colorati in limbaj. Nu era plin de oameni de culoare fiindca spre surprinderea multora, in Africa de Sud sunt si multi…blonzi. Insa, limbajul era clar putin arhaic si aveau multe expresii pe care nu le intelegeam. Mai mereu insa, pasagerii erau prietenosi si veneau in spatele avionului sa stea de vorba cu noi si sa manance ciocolata.

Aeroportul din Johannesburg e foarte aglomerat si ofertant. Mai mereu ne petreceam ceva timp in duty-free, inca de la aterizare, in cautarea celui mai gustos vin Sud African, tara fiind vestita pentru aroma deosebita a vinurilor produse.

Ajungeam apoi la hotel, unde intotdeauna ne petreceam cel putin cateva ore in camerele superbe in care eram cazati. Hotelul avea un aer vintage, elegant si camera era decorata in culori alb-negru, cu fotografiile lui Audrey Hepburn si Marilyn Monroe.

johan

johannn

Hotelul era lipit de un mall care ne oferea o noua sansa sa ne cheltuim alocatia, fie pe mancare gustoasa din supermarket fie pe tinutele deosebite din magazine. La receptia hotelului puteam alege o excursie organizata in oras sau vizita de tip safari in Parcul National unde puteai vedea lei, zebre sau girafe, in habitatul lor natural. 

johhhhh

johannnn

Orasul Johannesburg e foarte verde, plin de vegetatie si aer curat. Cand mergi in centru, sa vizitezi, esti insa avertizat in legatura cu furturile si talhariile si este indicat sa nu iei cu tine prea multe bijuterii, bani sau electronice. Siguranta in acest loc nu este de gasit asa ca doar intr-una din vizitele mele acolo am mers, propriu-zis in centru, ca sa simt pulsul orasului. Am ales atunci si un restaurant traditional unde am luat una dintre cele mai bune cine, alaturi de cativa colegi din echipaj.

johanfood

Exif_JPEG_PICTURE

johandown

Orasul merita vizitat, desi pare periculos, fiindca are multe de oferit: verdeata, vin si mancare gustoasa, animale salbatice si experiente de neuitat. Cu siguranta, daca as mai avea ocazia, m-as intoarce in JNB.

Zboruri line!

Sursa foto: Wikipedia

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza