Jurnal de calatorie (episodul 6). Buenos Aires, Argentina

15 iulie 2014
buenos-aires

 

Va povesteam intr-unul din episoadele trecute, despre bucuria pe care o traieste un cabin crew, atunci cand vede pe roster zborul GIG-EZE-GIG. Adica, o excursie de 6 zile din Dubai cu destinatia Rio de Janeiro – Buenos Aires – Rio de Janeiro. Daca despre Rio am povestit in episodul 3, acum e randul orasului si zborului de Buenos Aires, sa iasa la lumina.

Asadar, zborul de Buenos Aires, pe care l-am avut in luna septembrie (era destul de racoare la ei), se face cu acelasi echipaj cu care pleci din Dubai si zbori timp de 6 zile. Dupa un layover de 24 de ore in Rio de Janeiro, toti sunt entuziasmati de noua destinatie. Zborul de Buenos Aires este unul scurt, de aproximativ 3 ore, timp in care nu ai prea mult timp sa stai de vorba cu pasagerii. Argentinienii mi s-au parut insa foarte prietenosi si deschisi. Erau si ei entuziasmati sa zboare cu cea mai buna companie din lume si puneau mereu, multe intrebari despre viata din Dubai. In rest, erau plini de viata, usor galagiosi, insa ascultatori, pe zbor.

buenos-aires-1

Nu am avut niciun moment senzatia ca as fi pe un zbor de Argentina, ci mai degraba pe unul de Romania, argentinienii fiind foarte asemanatori in comportament, cu noi. Dupa doar 3 ore de zbor, un layover de 24 de ore este perfect, pentru ca nu esti obosita deloc. Cand ajungi la hotel (stateam la un hotel de 5 stele, langa gara din Buenos Aires), ti se face un mic briefing de angajatii hotelului. Acestia iti dau alocatia (diurna), pe care o verifica in fata ta cu o carioca speciala, ca sa iti demonstreze ca sunt bani reali. In Buenos Aires, traficul cu bani falsi este la ordinea zilei, asa ca, principala discutie din hotel a fost sa ne atentioneze sa nu schimbam bancnote mari la taxi, pentru ca riscam sa primim restul in bani falsi, sa nu schimbam bancnotele mari la covrigarii, buticuri de pe strada, etc. Ni s-a atras atentia ca, desi orasul este un loc turistic unde sunt mii de straini, Buenos Aires este totusi periculos si trebuie sa fim atenti sa nu fim jefuiti.

buenos-aires-3

Daca faci abstractie de aceste atentionari, si esti vigilent, ca si in alte orase, ai parte de unul dintre cele mai frumoase layovere. In Buenos Aires nu trebuie sa ratezi zona El Caminito din cartierul La Boca, un fel de Centru Vechi plin de terase si turisti, frumos colorat, unde se danseaza tango la fiecare colt. Argentinienii stiu ce ii face speciali, asa ca au invatat sa profite de asta si ofera spectacole minunate, in strada.

buenos-aires-2

Palatul prezidential este frumos si aranjat si nu e departe de centru.  Un alt obiectiv pe care nu l-am ratat, desi timpul era scurt, a fost Obelisc-ul, simbolul orasului Buenos Aires.  Am mancat vestita friptura de vita argentiniana, care e intr-adevar extrem de gustoasa si am bifat astfel, inca un loc superb, pe lista de TO DO.

buenos-aires-4

 

1 Comment

  • Reply IULIA IONESCU 20 februarie 2016 at 11:20 am

    Thx for the tips! Abia aștept! 😀

  • Comenteaza