Magda – fosta cursanta si stewardesa Wizz Air, viitoare stewardesa Emirates

12 iunie 2018

 

Am cunoscut-o pe Magda in 2016 la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa. Zambind in fiecare moment, plina de incredere si optimism, am stiut imediat ca va reusi sa isi indeplineasca visul si sa ajunga stewardesa. Pentru ca avea tot ce ii trebuie: inteligenta, frumusete, pregatire. Combinatia castigatoare in aviatie. Asa ca, a fost doar o chestiune de timp pana cand Magda si-a primit aripile. Si, a reusit imediat sa obtina jobul la Wizz Air si la Emirates, insa a stat On Hold un an si jumatate la compania din Dubai. Astfel, a avut sansa sa isi inceapa cariera la o companie tanara – Wizz Air, iar acum sa isi continue ascensiunea la cea mai buna companie din lume, ca stewardesa Emirates. O cariera perfecta in acest domeniu. Mai jos ne spune povestea ei si cum a reusit!

1.Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? Este un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tarziu?

Visul meu din copilarie a fost sa devin medic, insa imi amintesc ca primul contact cu job-ul de stewardesa l-am avut in ultimul an de liceu, cand o prietena de-ale mele care lucra in acest domeniu, venise in vacanta, in tara… Vorbea cu atat de multa pasiune despre job-ul ei incat imi amintesc si acum cand i-am zis „Sper ca dupa ce imi voi termina studiile medicale sa pot vorbi despre job-ul meu la fel cum imi vorbesti tu despre al tau!” M-am pus in pielea ei si mi-a suras putin ideea, insa am considerat ca drumul meu este altul. Pe timpul facultatii am avut cateva job-uri in vanzari, ba chiar am facut si modeling, iar in sesiuni invatam anatomia si biochimia. Dupa ce am terminat facultatea m-am angajat ca biolog, insa ceva simteam ca lipseste. Nu ma regaseam in domeniu, asa cum m-as fi asteptat, imi lipsea agitatia. La 22 de ani, programul fix si rutina pentru mine au devenit inamicii numarul 1 si usor, usor am inceput sa imi dau seama ca job-ul acesta nu mi se potriveste si am inceput sa ma reorientez. Deja tot mai multe prietene de-ale mele ajunsesera sa lucreze in acest domeniu- aviatie – iar ideea ca as putea incerca si eu incepea sa prinda contur. Dupa multe cercetari facute despre aviatie, interviuri, companii, intr-o zi m-am trezit rasfoind pe site-ul Cum Ajungi Stewardesa povestile despre cum au ajuns in acest domeniu, ceilalti cursanti. Parea job-ul ideal. Am pus totul in balanta si mi-am zis ca acela este momentul meu in care sa incerc. Why not?!

Asa am ajuns sa ma inscriu la cursul de pregatire pentru interviul la o companie aeriana organizat de Cum ajungi Stewardesa, unde am aflat tot ce aveam nevoie despre cum trebuie sa decurga lucrurile. Imi amintesc ca o priveam pe Cristina cu fascinatie, si absorbeam orice cuvintel pe care il spunea. Atunci am simtit…asta e, asta mi se potriveste cel mai bine!

2. In 2016, atunci cand ne-am si cunoscut, ai aplicat la Emirates. Ai obtinut jobul de stewardesa si ai stat ON Hold, 1 an si jumatate. Intre timp, ai aplicat la Wizz Air. De ce? Vroiai sa renunti la Emirates sau pur si simplu vroiai neaparat sa zbori?

Prima dată când am aplicat la interviul Emirates, a fost în iulie 2016, însã la recrutarea respectivă nu am mers mai departe, după proba de grup. Am fost foarte dezamăgită de eşec, însă eu sunt o tipă destul de hotărâtă, iar atunci când îmi propun ceva nu mă las până nu reuşesc. Aşadar în august am aplicat şi la Wizzair, unde am şi reuşit, însă am fost pusă în stand-by. Văzând că lucrurile nu se mişcă în nicio direcţie, în octombrie 2016, când Emirates au revenit să facă interviuri pentru ultima dată într-un an şi jumătate, am fost din nou la recrutare, însă deja având experiența a două interviuri,(Emirates şi Wizzair) am avut atitudinea de „totul sau nimic”, am fost mult mai relaxată şi am zâmbit tot timpul, lucruri care m-au şi ajutat să reuşesc şi să trec prin toate probele. Însă, şi după aceasta recrutare, am fost pusă On Hold.

Wizzair m-a contactat undeva în luna ianuarie 2017, când deja se auzeau zvonuri că Emirates vor îngheța angajările pe termen nelimitat, aşa că am acceptat să merg la Wizzair, pentru că îmi doream foarte mult să zbor. Faptul că rămâneam în țară şi aveam posibilitatea să îmi termin studiile a fost perfect pentru mine şi l-am considerat a fi principalul avantaj în a-mi îndeplini un vis şi în acelaşi timp de a mă menține cu picioarele pe pământ. M-am integrat destul de repede la Wizzair. Unii dintre colegii mei din grupa de training mi-au devenit, astăzi, prieteni de nedespărțit, iar tot colectivul Wizzair, a devenit ca o familie pentru mine. Lucrurile au mers atât de bine la Wizzair, încât cu siguranță nu aş mai fi acceptat să plec la Emirates, dacă ar fi reluat angajările în acea perioadă. Efectiv am simțit că mi-am găsit locul.

Sentimentul acela de bucurie pe care îl aveam pe fiecare zi, înainte să merg la zbor şi faptul că atunci când aveam greutăți în viața de zi cu zi, în avion dispăreau pur şi simplu, m-au făcut să simt că sunt în locul potrivit la momentul potrivit. Despre foştii mei angajatori, nici nu mai vorbesc, sunt nişte oameni extraordinari de o calitate excepțională la care am găsit înțelegere de fiecare dată când am avut nevoie şi care îmi vor rămâne în suflet mereu. Bineințeles, totodată această experiență Wizzair m-a maturizat foarte mult şi m-a făcut să înțeleg diferite tipologii de oameni, lucru pe care eu nu îl făceam înainte, dat fiind faptul că veneam din domeniul medical, dintr-un laborator de analize medicale, în care contactul cu oamenii era destul de redus.

  1. Si iata ca totusi, dupa un an si jumatate, ai renuntat la Wizz Air. Cum a fost interviul de recrutare de la Emirates? Dupa un an si jumatate de On Hold, cum te-au contactat recrutorii? Ai mai trecut inca o data prin interviu?

Şi acum când mă gandesc la cum a decurs interviul, mi se face pielea de găină. Am avut atât de multă ambiție încât simțeam că nimeni şi nimic nu îmi poate sta în cale. Ştiam că unul dintre job-urile oferite de ei TREBUIA să fie al meu. Probele mi se părea că decurgeau doar în favoarea mea, niciodată nu mi s-a întâmplat să se potrivească ceva atât de bine, cu starea mea interioară din ziua respectivă. Tocmai de aceea îmi place să cred că „What is meant to be, will always find its way”. Îmi amintesc că m-am împrietenit cu o fată, Roxana, iar în pauze am povestit foarte multe una despre cealaltă. La proba pe grupe de 2 – 3 persoane, cumva, ne-am nimerit una langă cealaltă, iar când recrutoarea ne-a pus să spunem câteva lucruri despre colegul de lângă noi în 30 de secunde, noi nu ne mai opream pentru că deja ştiam foarte multe detalii una despre cealaltă, lucru care a si amuzat-o şi pe recrutoare. La celelalte probe am fost foarte relaxată, nu înțeleg nici astăzi de unde am avut tăria respectivă, însă cred că eram condusă de adrenalină şi de faptul că îmi doream mult job-ul. Ziua interviului final a fost genială, mi s-a părut că am avut un vibe extraordinar cu recrutoarea, şi eram şi foarte încantată pentru că tot în aceeaşi zi plecam în vacanță în Dubai. Îmi amintesc că la finalul interviului mi-a zis „See you soon in Dubai”. În acel moment am ştiut că totul a decurs în favoarea mea şi îmi era foarte greu să îmi stăpânesc fericirea în fața ei. Apoi, din păcate, au urmat 15 luni de On Hold.

Cand m-au sunat pentru a-mi reevalua aplicația, şi pentru a face un interviu video, deja eram mult mai pregatită după experiența Wizzair. Le-am vorbit despre acest aspect şi cred că, din nou, a fost un plus pentru mine.

Şi uite că am şi reuşit. Din 460 de candidați, la recrutarea din Romania din octombrie 2016, astăzi plecăm doar 2 fete. Eu şi Cătălina, o fată care deja a început trainingul acolo în aprilie.

  1. Ce „probleme” te astepti sa intampini dupa ce vei ajunge in Dubai? Viata este diferita acolo fata de Europa si mai ales fata de viata de stewardesa la Wizz Air.

Sinceră să fiu, având în vedere faptul că deja am experiență ca însoțitor de zbor şi într-un an şi jumătate am avut ocazia să văd situații, pe timpul zborurilor, la care niciodată nu m-aş fi gândit, deja cam pot să intuiesc ce va urma. Într-adevar, este un job foarte solicitant şi care te ține în priză pe toată durata zborului. Însă eu, personal, prefer oricând un job la care să nu simt când trece timpul, decât un job de birou la care să număr orele pe ceas până când voi pleca acasă. Sunt omul care se adaptează în orice situație îl pui, şi de fiecare dată am reuşit să găsesc o cale prin care să fac în aşa fel încât să îmi fie bine. Mă aştept la un volum de muncă mai mare decât la Wizz, având în vedere că aici ne ocupam de 180 – 230 de pasageri, iar acolo vor fi peste 500. Mă aştept la pasageri dificili, la zboruri solicitante, la cazuri medicale, dar şi la layovere superbe, experiențe culturale de neuitat şi colegi de treabă. Cu siguranță nu va fi uşor, dar este ceea ce mi-am dorit şi îmi asum până la capăt.

  1. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Pe mine, la interviu, m-a ajutat veselia pe care o eman, faptul că sunt un om pozitiv şi care zambeşte mult. Mi-a fost uşor să comunic şi cred că s-a văzut şi simțit asta. De asemenea, şi hotărârea mea în a obține job-ul, cred ca a contat. Deşi nu am reuşit din prima, acest lucru nu m-a demoralizat iar a doua oară am încercat să mă autodepăşesc. Şi mi-a ieşit bine, zic eu. Acelaşi lucru îi încurajez să facă pe toți cei care nu au o reuşită din prima, şi dacă îşi doresc cu adevărat, să lupte pentru dorințele lor atât cât este nevoie, până reuşesc.

  1. De ce ai ales o companie din Orient si ai renuntat la Wizz Air?

Emirates s-a întors cu reevaluarea aplicațiilor în cel mai greu moment din viața mea de până acum. Începutul anului 2018 a fost pentru mine o perioadă de încercare, în care am fost vulnerabilă atât fizic cât şi psihic, iar plecarea la Emirates nu mai era o prioritate pentru mine. A urmat o perioadă dificilă, în care bineînțeles, din nou ambiția şi pozitivismul m-au ajutat să mă pun pe picioare şi am reconsiderat opțiunea plecării la ei.

În momentul de față, pentru mine, această plecare este ceva mai mult spiritual, pentru ca nu am avut niciun motiv pentru care să vreau să mai plec de la Wizzair. Mi-a fost foarte greu să îmi dau demisia de la ei, pentru că nu puteam să găsesc niciun motiv rațional care să mă facă să vreau să plec. Aici am găsit o familie, şi mi se pare foarte dificil să pleci din sânul familiei.

Îi încurajez pe toți cei care vor să rămână în țară, să aplice la Wizzair pentru că este o companie de nota 10, oameni serioşi, înțelegători, persoane juste şi mai presus de toate, familie. Sunt convinsă că îmi va fi dor de mulți oameni de acolo, m-am stăpânit cu greu să nu plâng pe ultimele mele zboruri, însă sper că îi voi revedea pe zboruri, atunci când ma voi întoarce, în concedii, acasă. De asemenea, faptul că nu îmi voi mai vedea familia si prietenii apropiați atât de des, sunt sigură că va fi un dezavantaj.

Cu toate acestea, ştiu că am luat decizia potrivită, pentru că a fost cea mai arzătoare dorință a mea până în prezent şi pentru că plec fără să am aşteptări de la oameni sau de la mine, ci pur şi simplu ca să trăiesc prezentul. Am ajuns la concluzia că trăim prea puțin şi suntem prea mici în această lume mare, ca să nu profităm de şansele care ni se oferă la tot pasul, în a o explora. Faptul că acest job mă va scoate din zona mea de confort şi îmi oferă ocazia să mă perfecționez ca om, consider că este un avantaj.

Şi asta mi-am şi propus, să călătoresc, să mă descopăr pe mine, să văd apusul soarelui din fiecare colț al lumii, pentru că este momentul meu preferat al zilei, şi să las o particică din mine peste tot pe unde merg.

Îi mulțumesc Cristinei, pentru că într-un an şi jumătate m-a îndrumat atât pe parcursul experienței mele cu Wizzair cât şi cu privire la Emirates, şi mai presus de toate că mi-a devenit prietenă.

Magda a plecat deja de cateva zile spre Dubai, acolo unde in urmatoarele 7 saptamani va sustine trainingul de pregatire ca stewardesa Emirates, alaturi de o alta prietena si cursanta Cum Ajungi Stewardesa, despre care am scris aici, Amalia. Le uram amandurora Zboruri line si calatorii superbe!

Va reamintim ca Emirates vine in Romania in cautare de stewardese pe 16 Iunie si te poti pregati pentru interviu la cursul nostru de pregatire de o zi, pe 15 iunie. Detalii aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/15-iunie-curs-de-pregatire-cum-ajungi-stewardesa-pentru-interviul-emirates/

De asemenea, daca vrei sa te pregatesti pentru Emirates si Wizz Air dar si pentru alte companii aeriene, te asteptam la cursul nostru de 2 zile, din 14-15 Iulie: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza