Poti primi vizite de la prieteni/familie, cand lucrezi ca stewardesa?

19 martie 2019

 

Atunci cand pleci ca stewardesa in Orient, companiile aeriene iti asigura, de cele mai multe ori, cazarea gratuit, in cladirile/apartamentele companiei. Regulile sunt insa destul de stricte privind vizitatorii. Mai ales pentru ca intretinerea, chiria sau orice factura legata de apartamentul in care locuiesti, este platita de companie iar apartamentul nu este single, ci impartit cu 1-2 colegi. Chiar si asa, in UAE, la Emirates si Etihad, dupa primele 6 luni poti primi vizitatori fara probleme, daca respecti regulile de mai jos:

1. Nu ai voie sa primesti vizitatori mai mult de 60 de zile dintr-un an (consecutiv, nu mai mult de 30 de zile).

2. Nu ai voie sa primesti mai mult de 2 persoane deodata (se considera ca daca vin parintii, vin impreuna si este suficient). Mai multe persoane te pot „distrage” si pot deranja colegul de apartament sau vecinii.

3. Ai nevoie de semnatura colegului de apartament ( daca imparti apartamentul cu cineva), semnatura obtinuta cu 2 saptamani inainte de vizita propriu zisa, si mai apoi depui cererea de vizita.

4. La Qatar si Etihad sau in Arabia Saudita, barbatii (fratele, tatal, verisorul), nu au voie sa stea in apartamentul tau (pentru ca acolo, cladirile in care locuiesc stewardesele sunt exclusiv pentru femei sau pentru barbati). La Etihad, desi sunt cladiri mixte, tot nu poti primi decat vizitatori de acelasi sex care sa ramana un „sejur” la tine. Ceilalti pot locui pe durata vizitei, la hotel.

5. Toti cei care te viziteaza trebuie sa fie rude. Cand completezi cererea de vizita, trebuie sa spui clar care este legatura de rudenie: mama, tata, sora, bunica, verisoara, verisor. Daca se demonstreaza ca nu esti inrudit cu cel care te viziteaza, risti sa iti pierzi locul de munca.

6. Vizitatorii tai nu au voie sa aiba viza de rezident. Trebuie ca viza lor sa fie strict turistica.

7. Vizitatorii nu trebuie sa creeze probleme sau conditii nepotrivite de odihna colegilor de zbor.

Totusi, colegii insotitori de bord pot ramane sa doarma la tine, fara sa fie trecuti pe aceste liste de vizitatori, fiind si ei angajati ai aceleasi companii, asadar nefiind probleme cand raman peste noapte. Alte persoane insa, au nevoie de aprobari inainte.

Dupa primele luni, Emirates si Etihad ofera sansa celor care vor sa se mute din apartament, sa aleaga apartamentele personale, unde se plateste chirie, si sa stea cu cine doresc, fara sa mai respecte regulile companiei. Ofera chiar si o suma lunara pentru chirie, totul ca insotitorii de bord sa fie fericiti si multumiti acasa, iar asta sa se reflecte in atitudinea lor pe zbor.

Zboruri line!

CURS DE PREGATIRE

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza