Povestea Alexandrei, stewardesa Ryanair

6 iunie 2018

 

Alexandra era cea mai tanara cursanta atunci cand a ales sa se pregateasca alaturi de noi, la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa. Cu mult entuziasm si un zambet larg, nu cu multa experienta insa cu multa incredere, a reusit sa obtina un job ravnit de multe fete de varsta ei si s-a angajat ca stewardesa la Ryanair. Va face trainingul gratuit, la Roma, iar mai apoi va zbura in intreaga lume in uniforma companiei irlandeze. Iata povestea ei.

  • Alexandra, felicitari in primul rand! Esti atat de tanara si ai obtinut un job ravnit de multe fete. Cum de ai ales aceasta meserie?

Zbor de cand am 10 ani si asta m-a facut sa ma indrept spre aceasta meserie, de stewardesa. Mereu cand zburam admiram stewardesele, ma gandeam cat de frumoase sunt si ce meserie frumoasa au, si asta mi-a deschis orizontul spre o cariera in aviatie . Pot sa spun ca este visul meu dintotdeauna, nu m-as vedea facand altceva decat sa zbor, sa calatoresc, sa cunosc oameni noi si sa am parte de amintiri de neuitat.

  • De ce ai ales Ryanair pentru a-ti incepe cariera in aviatie?

Avand 19 ani mi-am dorit sa incep cu o companie care are baze in Europa ca sa pot fi aproape de tara si de familia mea. In plus, de anul aceasta RyanAir ofera trainingul gratuit , si asta m-a facut sa aplic la ei fiind un bonus printre multe altele oferite de companie.

  • Cum a fost interviul?

Ziua a inceput la 10.30, la Hotelul DoubleTree by Hilton Bucharest, dar am ajuns acolo cu o ora mai devreme si situatia care mi-a marcat acea zi a fost omul cu care am urcat in lift, care era chiar recrutorul. Acest amanunt m-a facut sa cred ca va fi o zi cu noroc. La interviu erau aproximativ 50 de persoane. Dupa o scurta prezentare a companiei si a programului din ziua interviului a urmat prima proba – testul in engleza care cuprindea 10 intrebari grila de gramatica si un scurt eseu. Dupa aceasta proba au plecat 5 candidati. Ne-au chemat apoi pe toti in sala pentru prezentarea integrala a companiei, pentru a preda actele necesare si pentru a ne informa cand vor fi urmatoarele training-uri. Dupa o ora si jumatate am intrat pe rand la interviul final. Pot sa spun ca nu am avut deloc emotii , eram foarte degajata si cu zambetul pe buze. Interviul a decurs exact asa cum m-am asteptat, cu intrebari din CV despre experientele mele anterioare la sfarsit intrebandu-ma daca pot pleca la urmatorul training. Iar raspunsul meu bineinteles a fost unul pozitiv. Acest lucru m-a facut sa cred ca asta a fost ziua mea norocoasa si ca in sfarsit visul meu se va indeplini.

  • Inca nu stii in ce oras vei locui si din ce baza vei zbura. Totusi, crezi ca va fi usor in noul job? Ai doar 19 ani.

Astept cu nerabdare sa-mi trimita detaliile despre viitoarea mea baza, pentru ca au specificat ca vom stii baza inaintea inceperii training-ului. Training-ul va fi la Roma, un oras superb pe care am apucat sa il vizitez deja. Sunt sigura ca o sa fie o experienta frumoasa si motivanta pentru cariera mea , legand prietenii noi si amintiri minunate .

Ma astept si la intamplari mai putin frumoase, deoarece o sa ma intalnesc cu mii de oameni, diferiti toti, unii cu probleme acasa, altii cu un temperament mai vulcanic, iar eu trebuie sa fiu omul intelegator care sa rezolve problemele cu zambetul pe buze. Pe langa toate acestea sunt sigura ca o sa existe si momente frumoase care sa ma motiveze pentru acest job.

  • Alexandra, esti un exemplu pentru cei aflati la inceput de drum. Vrei sa le transmiti ceva, un sfat?

Vreau sa multumesc in primul rand celor mai minunate fete – Cristina si Ana, care au avut rabdare sa ne impartaseasca din experianta lor si sa ne invete la cursuri tot ce trebuie sa facem la un interviu. Oricare ar fi el. Iar pentru cei care au acelasi vis ca si mine, sa lupte pentru el in fiecare zi, sa se documenteze in fiecare zi despre ce inseamna aceasta viata si sa credeti ca intr-o zi chiar se va indeplini oricat de greu va fi.

Zboruri line!

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul de angajare ca stewardesa, vino si tu la urmatorul Curs de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, cu Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air, pe 14-15 Iulie. Detalii aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/14-15-iulie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza