Povestea Corinei, viitoare stewardesa Emirates

31 octombrie 2016

 

Pe Corina o remarci din primul moment. Nu stii insa exact de ce…zambetul perfect, ochii verzi cu o privire patrunzatoare..sau emotia pe care ti-o transmite cand vorbeste. A reusit, in aceasta vara, sa obtina jobul mult dorit, acela de stewardesa Emirates si a acceptat sa povesteasca si altora experienta ei, sperand sa ii incurajeze pe toti cei care isi doresc sa zboare, sa persevereze si sa…spere!

1. Spune-ne povestea ta. Te numeri printre cele care atunci cand era copil visa sa zboare si se uita la cer sperand sa ajunga, intr-o zi, stewardesa?

De cand eram mica visam la meseria de stewardesa, insa niciodata nu am luat acest lucru in serios. Ramasese la stadiul de vis si atat. Exact acum 2 ani, imi dadeam demisia de la job, unde lucram intr-o corporatie, urmand ca in aceeasi luna sa ma angajez pe aceeasi pozitie, doar ca schimbam compania. Odata angajandu-ma acolo, mi-am dat seama ca un job la birou nu este ceea ce ma reprezinta. Asa ca am inceput sa ma gandesc ce imi doresc cu adevarat sa fac in viata si am dat peste site-ul www.cumajungistewardesa.ro din pura intamplare. Usor, usor, am inceput sa citesc povestile actualilor insotitori de zbor si cerintele companiilor aeriene. Mi-am dat seama ca ma incadrez in cerintele lor si am inceput sa ma documentez foarte bine despre ceea ce inseamna aceasta meserie. Articolele de pe site m-au ajutat enorm, pot chiar spune ca intamplarea de a da peste site-ul www.cumajungistewardesa.ro a fost momentul cand mi-am dat seama ce meserie ma reprezinta si mi-a schimbat viata.

2. Ai ales, asadar, meseria de insotitor de bord. Dar de ce Emirates?

Mi-am dorit de la bun inceput sa lucrez pentru cea mai buna companie aeriana, iar Emirates este pe primul loc in topul companiilor aeriene. Pe langa acest lucru, uniforma si faptul ca baza este in Dubai sunt detalii care au contribuit la dorinta mea de a lucra pentru Emirates.

cori1

cori2

3. Cum a fost recrutarea? Ce ne poti spune despre interviul Emirates?

Interviul a avut loc la Copenhaga, unde au fost 65 de candidati. A fost Open Day, asadar prima proba a constat in lasarea CV-ului la recrutoare. Dupa aceasta proba, am ramas 34 de participanti. La a doua proba, ne-a impartit in grupe de cate 4 persoane, unde ne-a dat un cartonas cu o meserie ( noua ne-a picat Party Planner ), urmand sa spunem fiecare cate o calitate pentru aceasta. In cadrul aceleasi probe, ne-a dat alt cartonas cu un obiect ( noua ne-a picat Flip Flops ) unde a trebuit doar o singura persoana din 4 sa faca asocierea obiectului cu respectiva meserie. Dupa aceasta proba nu au fost eliminari. A urmat imediat cea de a treia proba, unde am fost impartiti in 2 grupe si ne-a dat o situatie care trebuia rezolvata. Lucram la un hotel care mai avea 2 camere disponibile, insa din cauza unei erori de sistem si-au putut face rezervare 8 persoane. Aveam o lista de unde trebuia sa alegem pe cine luam si de ce ( ex: cuplu in luna de miere, client fidel care vine lunar la acest hotel, vedeta de cinema, ministrul transporturilor etc ). Aici recrutoarea doar a observat, iar persoanele care au vorbit prea mult nu au trecut de aceasta proba, ramanand 24 de candidati. A urmat testul de engleza, care a durat 1h si s-a bazat mai mult pe exercitii de vocabular. Din nou, nu au fost eliminari. Asadar, pentru interviul final am fost 24 de participanti. Testul psihologic a trebuit sa il facem in aceeasi zi.
Tin sa mentionez faptul ca a fost o singura recrutoare si multi candidati asiatici.

4. Crezi ca te vei adapta repede in noua ta viata, ca stewardesa Emirates?

Cu siguranta, la inceput imi va fi mai dificil pana ma voi acomoda cu regulile si cultura lor, insa sunt sigura ca ma voi adapta destul de repede.
In ceea ce priveste programul si zborurile, stiu ce inseamna deoarece am lucrat 6 luni pentru alta companie aeriana si m-am obisnuit cu programul din aceasta industrie. Dorul de casa va fi cea mai mare provocare pentru mine, dar voi incerca sa vin acasa ori de cate ori voi avea ocazia.

5. Ce crezi ca a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati? Concurenta este imensa la Emirates…

Poate a contat faptul ca lucram deja in domeniul aviatiei, poate faptul ca m-am dus in alta tara special pentru acest interviu, poate faptul ca am pus in aplicare sfaturile din articolele postate pe www.cumajungistewardesa.ro, poate faptul ca am zambit din suflet de-a lungul intregii zile…nu stiu exact ce a contat, e clar ca a fost un cumul dar se pare ca numarul 13 a fost numarul meu norocos.

cori3

cori4

cori5

6. Ce ii sfatuiesti pe cei care isi doresc sa zboare?

Sa nu renunte la visul lor, sa continue sa incerce, sa invete si sa imbunatateasca ce trebuie dupa fiecare interviu esuat si sa nu uite ca dupa fiecare interviu esuat sunt cu un pas mai aproape de visul lor si o experienta din care pot invata multe si pot cunoaste oameni deosebiti.
Fiti ambitiosi, toate se intampla la momentul potrivit in viata!

Multumim, Corina, pentru toate detaliile si pentru sinceritate! Corina va zbura spre Dubai pe 30 noiembrie!

Zboruri line!

 

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza