Povestea Madalinei, viitoare stewardesa Wizz Air

10 decembrie 2017

 

Pe Madalina am cunoscut-o in luna septembrie, la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa. Venea de departe ca sa participe la pregatirea noastra, tocmai din Elvetia. Avea o liniste si o stapanire de sine care iti atrageau atentia in mod pozitiv, inca de la inceput, punea multe intrebari si era sigura ca o sa reuseasca, mai devreme sau mai tarziu. Si, iata ca dupa nici 3 luni, la primul ei interviu, a reusit sa obtina jobul de stewardesa Wizz Air. Iata povestea ei, si cum a reusit!

  1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tarziu?

Sa devin stewardesa este un vis de-al meu de cand eram in liceu. Doar ca pe masura ce anii au trecut, l-am pus in asteptare si aproape ca am uitat de el. Am ales dupa liceu sa urmez o facultate fara legatura cu aviatia iar mai apoi, studiile le-am terminat in afara tarii iar jobul de stewardesa parea ca a ramas undeva departe. Pana cand viata mi-a scos in cale interviul mult asteptat.

2. Ai aplicat, asadar la Wizz Air. De ce?

Dupa multi ani in afara tarii, simteam ca a venit momentul sa revin acasa. Imi doream foarte mult să mă reîntorc în țară și sa fac ceea imi place cel mai mult: sa zbor si sa lucrez cu oamenii. Iar Wizz Air a fost singura companie care imi putea oferi acest lucru.

3. Cum a fost interviul de recrutare?

Interviul nu a fost unul foarte dificil, s-a bazat pe probele standard Wizz Air, insa emoțiile si tensiunea din ziua recrutarii au fost cel mai greu de stăpânit. La interviul la care am participat eu am fost in jur de 150 de persoane, dar imediat după prezentarea personală am rămas doar 80 de candidati pentru ca pana la finalul zilei sa rămânem doar 13 la interviul final si nu toți acceptați pentru job.

4. Urmeaza, deci, sa zbori pentru Wizz Air, sa imbraci uniforma roz. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini?

Ei bine, inca nu imi pot imagina cum va fi în noul job, dar sunt convinsă că atâta timp cât faci ceva ce iti place totul e mult mai simplu si mai placut. Eu sunt foarte entuziasmată și nerăbdătoare să încep această nouă experiență si abia astept ca pe 8 ianuarie sa incep trainingul, la Bucuresti.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Am incercat sa fiu cat mai naturala si relaxata. Sa am incredere in mine si in ceea ce spun. Insa, trebuie sa recunosc ca m-a ajutat foarte mult si mi-a dat incredere pregatirea pe care am facut-o la Cursul de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa. Fara Cristina Toader nu ajungeam aici si tin sa va multumesc mult pentru aceasta sansa!

6. De ce ai ales o companie low-cost din Romania si nu te-ai indreptat spre Orient?

Am ales Romania pentru ca in ultimii 7 ani am avut domiciliul în 4 țări, ultimul fiind în Elveția. Dupa atata timp chiar imi doream sa ma reîntorc în țară si sa imi indeplinesc un vis mai vechi. Nu spun ca voi ramane mereu aici, insa pentru moment Wizz Air este ceea ce imi doresc si ceea ce ma face fericita.

7. Sfaturi pentru cei care isi doresc o cariera in domeniu?

Pentru cei care isi doresc o carieră în aviatie sfatul meu este sa nu se dea bătuți de la primul refuz. E nevoie de perseverență, încredere și mult optimism iar mai devreme sau mai tarziu vor reuși. Eu pot spune ca sunt o norocoasă fiindca a fost primul interviu la care am participat si mi-a iesit, dar asta nu inseamna ca nu as fi incercat in continuare dacă nu as fi fost acceptată, pana cand as fi obtinut jobul de stewardesa.

Multumim, Madalina, pentru povestea ta si iti uram mult succes in noua cariera de insotitor de bord! Madalina va incepe trainingul Wizz Air pe 8 ianuarie, la Bucuresti!

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul Wizz Air te asteptam la Cursul de pregatire pentru interviul Wizz Air din 20 ianuarie 2018, de la Bucuresti: http://www.cumajungistewardesa.ro/20-ianuarie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air/

 

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza