Primera Air – detalii job si companie

Primera Air – detalii job si companie

 

Asa cum va spuneam ieri, am revenit astazi cu detalii despre compania Primera Air, care recruteaza stewardese pentru prima oara in Romania, pe 13 Ianuarie. Detalii, aici. Mai jos, va raspundem principalelor intrebari primite pe site, despre aceasta companie.

 • Ce destinatii are compania?

Primera Air opereaza doar zboruri in sistem charter, cu 8 aeronave B737, catre destinatii de vacanta. Insotitorii de bord vor avea layovere de aproximativ 24 de ore in Insulele Canare, Madeira, Grecia, Turcia, etc.

 • Ce fel de contracte vor avea stewardesele Primera Air?

Contractele initiale vor fi semnate pe o perioada determinata de 6 luni, urmand ca mai apoi, in functie de performante, sa se semneze contracte pe perioada nedeterminata.

 • In ce oras vor locui stewardesele?

Bazele in care vor zbura viitorii insotitori de bord vor fi alese de companie, in functie de anotimp si cerinte. Orasele/apartamentele in care locuiesc insotitorii de bord se vor schimba la fiecare 2 luni, sistemul de lucru ales de Primera fiind: 8 saptamani de lucru cu 2 saptamani concediu.

 • Ce cauta compania?

Primera Air cauta atat femei cat si barbati pentru jobul de insotitor de bord. Acestia pot avea experienta anterioara de zbor, sau pot fi persoane fara licente de zbor, compania asigurand, gratuit, trainingul pentru obtinerea licentei de zbor.

 • Ce salariu vor avea insotitorii de bord Primera?

Salariul fluctueaza in functie de numarul orelor de zbor, insa ajunge, in medie, la 1700 de euro/luna, avand toate celelalte cheltuieli asigurate de companie. Seniorii castiga in jur de 2000 euro/luna.

Salariul de baza este de 400 de euro, la care se adauga orele de zbor (65 ore-medie x 15 euro=975 euro) si comisionul din vanzari (1% din Pre Ordered si 5% din vanzarile de la bord=aprox. 350 euro). Total, 1725 euro. 

 • Unde se tine trainingul de pregatire?

Trainingul de obtinere a licentei de zbor si cel de reinnoire, pentru cei cu experienta anterioara, va avea loc la Riga.

 • Exista romani care lucreaza deja pentru aceasta companie?

Da, exista aproximativ 12-15 romani care lucreaza pentru Primera Air, acestia fiind multumiti de companie.

Detalii despre cum va decurge interviul de angajare din 13 Ianuarie, puteti afla sambata, 9 Ianuarie, dintr-un articol special Cum Ajungi Stewardesa!

Succes!

 

10 Comments

 1. Interviul e de tip open day sau assessment?

  Reply
 2. In ce consta interviul ? cum se va desfasura ? se desfasoara doar in data de 13 ianuarie sau cu prelungire si in zilele urmatoare ?

  Reply
 3. 1.In ce consta interviul si cum se va desfasura ?

  Reply
 4. In ziua interviului, respectiv in poze, barbatii trebuie sa fie barbieriti sau e de ajuns sa fie barba tunsa si aranjata?

  Reply
  • Barbieriti.

   Reply
 5. După cele 6 luni contractul se încheie? Se poate prelungi ? Sau pe timpul iernii nu operează zboruri ?

  Reply
  • Nu se incheie, se prelungeste

   Reply
 6. Buna seara, as dori sa stiu, cand se tine urmatorul interviu?

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>