Viorica, fosta cursanta, viitoare stewardesa Wizz Air

20 iunie 2018

 

Viorica e o fire ambitioasa si foarte optimista. A reusit sa obtina un job mult ravnit, de stewardesa Wizz Air, iar acum va imbraca uniforma roz, in timp ce isi va continua si studiile. Suntem foarte mandri de reusita ei si ne spune, mai jos, povestea sa:

1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tarziu?

Mi s-a spus de mai multe ori de către prieteni că am fizionomia unei stewardese. Eu l-am considerat un compliment intrucât stewardesele sunt foarte frumoase. Fara să realizez, într-o altă zi în timp ce povesteam, o prietenă m-a intrebat, “De ce nu te faci stewardesă?”. Nu am avut un raspuns atunci deoarece mintea mea a preluat întrebarea și și-o punea sie insăși; Chiar așa, de ce nu te faci stewardesă? A fost un moment de reflecție, am inceput să mă documentez în perioada imediat urmatoare și din fiecare articol pe care-l citeam, extrăgeam pasiunea și nerabdarea de a afla mai multe în legătură cu ceea ce implică acest job pe langă faptul să calatorești în lume, lucru pe care începusem să-l fac de la 14 ani și face parte din identitatea mea.

Nu mă vedeam niciodată să am un job static, ador educatia si dezvoltarea, întelepciunea, iar un job unde în fiecare zi ești încojurat de oameni si povești, care te scoate din zona de confort și cere implicarea și responsabilitatea ta in mod continuu mi se potrivește perfect.

2.Ai aplicat, asadar la Wizz Air, la baza din Cluj. De ce? 

Cluj-Napoca este orasul meu de suflet. Oricat de mult imi doream să fug din Romania, Clujul a reușit să-mi ofere cel puțin în prezent dorința de a rămane în țară. Consider că la orice job este necesar să ai un mediu pozitiv pentru ca sa-ți desfășori activitatea la cel mai înalt nivel. Avand în vedere ca Wizz Air este o companie în continuă creștere și dezvoltare, opereaza din Cluj si are o politică favorabilă angajaților, a fost o alegere usoara. Pune accent ridicat pe satisfacția angajaților, oferindu-le posibilitatea de dezvoltare si avansare in cadrul companiei, le oferă un mediu prietenos de lucru, un orar flexibil si posibilitatea de a lucra din Cluj. Aceste lucruri mă fac mai mult decât mulțumită.

3. Cum a fost interviul de recrutare?

Interviul a fost mai usor decât mă așteptam să fie, a fost mai mult ca o discuție și nu neaparat un dialog foarte structurat. Țin minte în schimb emoțiile noastre copleșitoare resimțite înaintea fiecărei probe, fiecare era înghețat și reușea cumva să-si gasească coping-ul necesar pentru a intra și a “performa” bine. Pana la final, am inceput să ne sprijinim serios unul pe celălalt. Ramaneam foarte tristă la plecarea unuia din grupul nostru format pe parcursul întregii zile. Parcă ne cunoșteam de-o viață. 😊

18 mai – Daca vrei sa te pregatesti pentru interviurile Wizz Air, te asteptam pe 18 mai 2019 la cursul de pregatire intensiv, de o zi, pentru interviul Wizz Air:   http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Prima probă a constat din prezentarea personală, care a durat în jur de doua minute pentru fiecare persoană. Aici nu am întâmpinat probleme, doar emoții. Recrutoarele au fost drăguțe și zâmbitoare cu noi la toate probele (mai putin la role-play) 😊. A doua proba era cea de role-play, unde recrutoarele luau locul unui client, iar noi trebuia sa fim însoțitorul de bord. Eu am avut noroc să extrag o probă mai simplă cred eu, o clientă nu a vrut să-și închidă telefonul înainte de decolare si trebuia s-o conving s-o facă în cel mai draguț și impunător mod posibil, aparent așa am și facut. A treia probă a fost cea de grup. Am avut o situație de supraviețuire unde trebuia să alegem o lista de 13 obiecte necesare în ordinea importanței. Timpul alocat acestei probe a fost relativ scurt, grupul meu a identificat doar 6 din cele 13 obiecte deoarece trebuia sa ne convigem că este obiectul cel corect, chiar daca nu a avut foarte mare relevanță corectitudinea alegerii, am comunicat foarte mult aici, am dat dovadă de spirit de lucru în echipă. La ultima probă, cea a interviului, am ramas 10 din aproximativ 80 de participanți. Unele întrebări la interviu au fost personalizate în funcție de experiența anterioară sau activitățile desfășurate pe care le-am trecut în CV. Altele se refereau la doua calitați și doua defecte personale, situație dificilă intalnită în trecut, dorința ta de a fi însoțitor de bord, etc.

4. Urmeaza, deci, sa zbori pentru Wizz Air, sa imbraci uniforma roz. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini? 

Trebuie să admit că a fi însoțitor de bord nu este atât de ușor, însă dacă ar fi fost prea ușor sigur nu mi-ar fi plăcut. În primul rând, trebuie să iți placă acest job, trebuie să fii devotat. Orele de zbor pot să fie uneori foarte lungi, având în vedere că imi doresc să continui și studiile, va fi o provocare să sincronizez orarul de la lucru cu cel de facultate. Cu siguranță voi întalni mulți oameni care nu-s la fel de împliniți ca și tine, dificili, astfel este important să ai toleranța ridicată la frustrare și mult calm îndiferent de cât de dificilă este situația. Având în vedere că cea mai importantă sarcină a unui însoțitor de zbor este siguranța pasagerilor și de asemenea trebuie să am mereu în vedere confortul pasagerilor pe durata zborului, este foarte important să aloc timp pentru educația corespunzătoare în acest domeniu și sunt nerăbdătoare să încep training-ul corespunzător.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Cred că ceea ce a contat la interviul a fost să fiu cât mai autentică și pregatită. Să te documentezi ca să ai încredere în tine și să știi de ce te afli acolo. Să iți arăți emoțiile și să te deschizi in fața recrutoarelor. Cu siguranță și lor le place când văd că pui acolo pe masă o particică din tine. De asemenea este important să crezi că ai toate calitățile pe care le cer pentru a fi stewardesă, dacă simți că nu le stăpânești foarte bine, lucrează la asta înainte de a te prezenta la interviu. Lucrul care a făcut diferența dintre mine și ceilalți cred că a fost faptul că am controlat cât mai puțin posibil situația și am lasat-o să decurgă de la sine. Am avut încredere în mine și în calitățile mele și nu era cel mai rău lucru dacă nu luam interviul chiar dacă îmi doream foarte mult să reusesc.

6. De ce ai ales o companie din Romania si nu te-ai indreptat spre Orient?

Aici sunt mai multe avantaje si dezavantaje în ambele situații. Am ales o companie din Romania doarece am simțit că am mai multă libertate. Să fiu aproape de casă, astfel pot să îmi implinesc și alte vise pe langă acesta. Să continui cu studiile și să mă dezvolt în mai multe arii. Bineînteles, cu companiile din Orient călătorești pe mai multe continente și ai un salariu mult mai motivant, însă dacă vrei să te dezvolți în mai multe domenii este foarte greu, ținând cont că ești plecat pe zboruri mult mai lungi si departe de unde lucuiești. De asemenea, diferențele religioase și culturale din Orient sunt uriașe chiar dacă pentru o perioada scurtă de timp sunt foarte educative, atunci cand petreci mai mulți ani intr-un mediu restricționat pentru femei, poți resimți foarte mult acest disconfort.

7. Sfaturi pentru cei care isi doresc o cariera in domeniu?

În primul rând să-și hrănească pasiunea în acest domeniul, să se documenteze cât mai mult, să se pregatească pentru interviu, să aibă încredere în propriile abilități, să fie vânători de experiențe noi, să fie autentici oricând și oriunde, să aleagă o companie aeriană care ține cont și de nevoile angajaților, în final, bunăstarea la locul de muncă este cea care va prima și te va face mai fericit. Just be as you are! Mulțumesc Cristinei pentru tot sprijinul acordat și drăgălășenia exprimată! 😊

Viorica, fosta noastra cursanta, va imbraca uniforma roz Wizz Air si va zbura de la baza din Cluj. Zboruri line!

18 mai – Daca vrei sa te pregatesti pentru interviurile Wizz Air, te asteptam pe 18 mai 2019 la cursul de pregatire intensiv, de o zi, pentru interviul Wizz Air:   http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza