4 greseli majore pe care (sa nu) le faci la interviul de angajare

10 iulie 2017

 

Cand te bati cu mii de fete, pentru un job de stewardesa, trebuie sa fii foarte atenta la interviul de angajare. Stii care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac candidatii?

Grooming

Cand te duci la un interviu de acest gen, conteaza enorm felul in care arati. De la machiaj, tinuta, coafura, ciorapi, pana la pantofi. Multe domnisoare se machieaza excesiv, nu se vopsesc inainte de eveniment, poarta gene si unghii false, se imbraca pompos sau nepotrivit. Tinuta si felul in care arati reprezinta prima proba eliminatorie a acestui interviu, iar prima impresie dureaza doar 10 secunde, asa ca fii atenta la aceste detalii!

Vrei sa arati ca le stii pe toate

In cazul companiilor arabe, profilul candidatului nu este asa cum ti-ai imagina. Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa te afirmi excesiv, in cadrul probelor de concurs. Sa para ca tu le stii pe toate, ca esti primul(a), ca esti cel/cea mai bun(a). Nimanui nu ii place o astfel de persoana, asa ca fii moderata, ponderata si nu iesi in evidenta cu nimic.

Nu asculti intrebarea pana la final

Fii atenta la recrutorii tai. Majoritatea domnisoarelor se grabesc sa ofere un raspuns, fara sa asculte intrebarea pana la final. Si de cele mai multe ori, gresesc raspunsul. Si dau impresia de o persoana nepregatita pentru nevoile celui de langa el. Empatia si rabdarea sunt calitati definitorii in acest job.

Detalii despre companie

Unele candidate cred ca daca arata bine si se prezinta la interviu, e suficient. Ei bine, NU! Trebuie sa te pregatesti temeinic, cu informatii despre companie si job. Exista „personaje” care nu fac acest lucru si sfarsesc prin a se face de ras cu intrebari jenante in cadrul interviului.

Succes!

  • 25-26 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

1 Comment

  • Reply Alexandra 18 iulie 2017 at 3:25 pm

    Am zburat cu cea din mijloc. Cred ca era din Serbia sau Polonia, daca imi aduc bine aminte.
    🙂

  • Comenteaza