Cat de des poti sa vii acasa, cand esti stewardesa

2 noiembrie 2014
tabela-aeroport

 

Cei interesati de jobul de stewardesa, citesc, intreaba, afla tot mai multe detalii despre ce inseamna, cu adevarat, sa fii insotitor de bord. Insa, auzim tot mai des informatii eronate si primim intrebari legate de vizitele pe care cei plecati in Orient, ca insotitori de bord, le pot face acasa. Asa ca, azi e momentul sa ii lamurim pe cei care inca mai au intrebari.

Cand pleci sa lucrezi ca stewardesa in Orient, semnezi un contract pe 3 ani. In acest contract iti sunt oferite toate detaliile si regulile, insa, la acestea, se mai aplica o serie de reguli interne, pentru fiecare companie in parte. Fie ca e vorba de Emirates, Etihad sau Qatar, diferentele nu sunt foarte mari si, in afara de primele 6 luni cand regulile sunt ceva mai stricte, insotitorii de bord pot veni oricand isi doresc, acasa.

Emirates

Nu ai voie sa vii acasa in primele 6 luni, decat daca primesti zile de concediu oficial. Chiar daca ai cateva zile libere, legate, nu ai dreptul sa ti le petreci in Romania, ci trebuie sa stai in Dubai. De asemenea, dreptul de a cumpara bilete cu discount de 90% (ID90), il primesti abia dupa 6 luni de la joining date.

Qatar

Nu primesti concediu de odihna in primele 6 luni. Totusi, daca ai cateva zile libere, legate, ai dreptul sa parasesti Doha, daca aplici pentru un exit permit. Scrisoarea de voie, pentru a parasi Qatar-ul, se primeste fara probleme, insa compania trebuie sa stie ca nu esti in tara in acel moment. Dreptul de a cumpara bilete reduse, (ID 90), il primesti tot dupa 6 luni.

Etihad

Nu primesti concediu de odihna in primele 6 luni. Totusi, daca ai 4-5 zile libere, legate, poti sa vii sa iti vizitezi familia, nimeni nu iti interzice acest lucru. De asemenea, ai dreptul la bilete la pret redus, inca de la angajare. Nu exista nicio scrisoare de voie pentru parasirea tarii.

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

Dupa aceste 6 luni, toti insotitorii de bord au dreptul la bilete stand-by (ID90) – reduse 90%- pe orice ruta, la aproape toate companiile din lume. Asadar, stewardesele pot veni acasa oricat de des, in orice zi libera sau perioada de concediu, avand preturi preferentiale la biletele de avion. In plus, companiile ofera, anual, un bilet gratuit (dus-intors), spre casa.

Practic, daca ai familie, sot, prieteni sau pur si simplu iti doresti sa vii des acasa, o poti face chiar si lunar, in functie de rosterul pe care il primesti si de felul in care iti poti aranja zilele libere.

!!! Mentionam ca aceste reguli sunt regulile impuse de companii, insa multi insotitori de bord aleg sa le incalce. Uneori acestia sunt prinsi si raportati, alteori, nu se afla si nu exista repercursiuni.

Zboruri line!

 

3 Comentarii

 • Reply Adi 14 noiembrie 2018 at 10:25 pm

  La QR poti cumpara id90/id50 dupa ce ai terminat ab-initio training (~2 luni), dar doar in cadrul companiei, nu cu alte companii. Dupa 6 luni ai entitlement pt id90/id50 cu toate celelalte companii care nu sunt low cost. Tot dupa 6 luni ai si primul concediu (ab-initio leave).

 • Reply Denisa 7 iunie 2020 at 3:54 pm

  Care ar fi programul de munca ? Ai macar o zi libera pe saptamana ?

  • Reply Cristina Toader 8 iunie 2020 at 11:14 am

   Aveti un articol complet cu programul unei stewardese, inclusiv cu exemple.

  Comenteaza