Ce bijuterii porti cand esti stewardesa

17 august 2015

 

Fie ca lucrezi deja ca stewardesa, fie ca esti in perioada in care mergi la interviuri si recrutari pentru a deveni stewardesa, stii deja ca regulile in aviatie sunt extrem de stricte. Si cand spun reguli, nu ma refer doar la regulile de siguranta si securitate ci si la regulile privind uniforma sau tinuta pe care o imbraci.

Daca la capitolul tinuta lucrurile stau destul de simplu (costumul deux-pieces de culoare inchisa, camasa alba, pantofi inchisi la culoare, cu toc mediu), la capitolul bijuterii si accesorii femeile par sa inteleaga mai greu care e limita acceptata.

In cazul accesoriilor si bijuteriilor acceptate in aviatie, lucrurile stau destul de clar. Regulile sunt impuse, in primul rand, pentru siguranta. Tocmai de aceea, orice fel de lantisor in jurul gatului este strict interzis, fiindca in cazul unei urgente te poti „agata” de el/cu el.

Bratarile intra la aceeasi categorie (NEPERMISE), tot din motive de siguranta.

Asadar, bijuteriile acceptate cand imbraci uniforma sau cand mergi la interviu, sunt: cerceii, un inel pe fiecare mana si ceasul. Atat si nimic mai mult. Chiar si aceste accesorii trebuie sa respecte unele reguli. Asa ca, iata, mai jos, detalii si adrese de unde iti poti achizitiona cateva produse deosebite.

Ceasul

Ceasul este obligatoriu pentru o stewardesa. Acesta trebuie sa fie simplu, clasic, metalic sau cu o curea de culoare inchisa, fara pietre si fara sa bata la ochi. Trebuie sa aiba secundar si sa functioneze, fiindca in cazul unei urgente este foarte important si util de folosit.

Cerceii

Cerceii trebuie sa fie mici, pe lobul urechii, cu cristal transparent incolor sau perla alba. Cerceii nu trebuie sa atarne sau sa fie colorati, facand altfel nota discordanta cu simplitatea uniformei.

collage-2015-08-17

Inele

Femeile casatorite au voie, bineinteles, sa poarte verigheta pe deget. De asemenea, se poate adauga, pe mana cealalta, si inelul de logodna. Dar atat. Ca stewardesa, ai voie sa porti, maxim cate un inel pe fiecare mana. Inelul nu trebuie sa fie opulent sau colorat si nici sa atraga atentia. In plus, daca este prea mare sau sunt prea multe, risti sa te agati/lovesti pe parcursul zborului sau in cazul unei evacuari rapide.

collage-2015-08-17 (1)

Bijuteriile prezentate mai sus dar si alte produse conforme cu regulile stricte din aviatie, pot fi achizitionate din magazinul Preciosa, etajul 1, din Baneasa Shopping Center sau de pe site-ul www.mazza.ro

Shopping placut si succes!

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza