Ce urmeaza dupa sustinerea interviului final ca stewardesa

29 aprilie 2015
tabela-aeroport

 

Te pregatesti, te documentezi, cauti, intrebi si afli cat mai multe detalii despre aviatie si stewardese. Astepti un Open Day sau un Assessment Day si iti pui toate sperantele in acea zi. Daca esti norocos, ajungi, dupa 12-14 ore de selectie, sa sustii interviul final cu recrutorii. Fie ca e vorba de Emirates, de Etihad, Qatar sau Wizz Air, interviul final e la fel de dificil si stresant si vine dupa multe ore de asteptare si speranta.

Si, dupa ce ai dat tot ce ai avut mai bun, recrutorii iti spun ca te vor anunta despre rezultatul selectiei, in 1-2-3-6 saptamani. Toti cei care zboara deja, cad de acord ca asteptarea unui raspuns e cea mai grea. Chiar mai grea decat interviul in sine. Si totusi, ce urmeaza dupa acest interviu?

Golden Call

Dupa cateva saptamani, in functie de fiecare companie in parte, vine telefonul salvator. Un recrutor te suna si te anunta ca ai obtinut jobul visurilor tale, vei fi stewardesa. Nu te mira daca telefonul suna la ore ciudate sau intr-o zi de duminica. Tine cont de fusul orar si aminteste-ti ca in Orient, duminica este zi lucratoare. Cand vezi ca pe telefonul tau apare un numar cu prefix strain, respira adanc, sunt vesti bune. Mai multe detalii vei primi pe e-mail.

E-mail de confirmare

La doar cateva ore/zile dupa primirea telefonului, vei primi un e-mail de confirmare ca ai obtinut jobul si urmeaza sa ti se explice pasii: analize medicale, teste, cazier, diplome, demisie si oferta finala.

18-19 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Teste medicale

In continuare, ti se va da un termen pana la care vei fi obligat sa realizezi o serie de analize medicale. In cazul jobului de stewardesa, analizele medicale cerute initial, includ: test HIV, radiografie pulmonara, teste de sange, teste de hepatita A, B, C, audiograma, oftalmologie, radiografii dentare si vaccinari( va fi nevoie sa iti faci un carnet de vaccinare internationala). Pretul acestor analize este suportat de fiecare candidat in parte. La final, vei trimite copii dupa toate analizele si vei aduce cu tine originalele. Chiar daca analizele sunt bune, vei reface o buna parte dintre ele, cand ajungi in noua tara in care vei locui.

Oferta si contractul

Dupa ce analizele medicale vor fi aprobate de conducere, vei fi cu un pas mai aproape. Vei primi cat de curand oferta finala, contractul (care de-obicei este pe o durata de 3 ani), si data exacta la care trebuie sa te prezinti in noul oras in care vei locui. Daca nu ai pasaport valabil pentru cel putin inca 6 luni, iti va fi recomandat sa iti faci un pasaport nou. De asemenea, pasaportul provizoriu (valabil pe un an de zile), nu este acceptat in Orient.

Demisia 

Dupa ce actele tale vor fi aprobate si vei semna si trimite confirmarea ca accepti contractul de munca cu compania, ti se va recomanda sa iti prezinti demisia la actualul loc de munca. Demisia, semnata si stampilata, va trebui trimisa tot catre companie, pe e-mail, pentru ca procesul de angajare sa poata merge mai departe.

Detaliile de calatorie

Dupa ce toate documentele sunt aprobate, compania iti va trimite biletul de avion si un voucher de extrabagaj (50 de kg), viza si o lista de documente pe care va trebui sa le iei cu tine, in original. Viza pe care o vei obtine nu va fi inca pusa pe pasaport, aceasta iti va fi trecuta in document dupa 4 saptamani de la intrarea in tara. De asemenea, vei primi o serie de documente, carti, caiete si teme de citit si pregatit, pana la prima zi de pregatire din training.

Calatoria si welcome-ul

Dupa ce primesti toate detaliile, ai grija de impachetezi in bagaje, ce iei cu tine, pentru ca timp de 6 luni, nu ai voie sa vii acasa, decat daca ai concediu de odihna oferit de companie. Nu iti planifica nimic serios in urmatoarele 6 luni, pentru ca, cel mai probabil, nu te vei putea tine de planuri. Pe timpul zborului, colegii vor stii ca esti „new joiner” si iti vor acorda o atentie deosebita. Bucura-te de aceste momente!

Cat despre ce urmeaza dupa ce ajungi acolo, am scris articole detaliate, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/cum-arata-prima-saptamana-in-dubai-dupa-ce-ajungi-la-emirates/

http://www.cumajungistewardesa.ro/etihad-airways-despre-trainingul-de-obtinere-a-licentei-de-zbor/

Toata aceasta perioada de pregatire, din momentul in care primesti telefonul ca ai obtinut jobul, si pana cand pleci, dureaza in jur de 6-8 saptamani (la Emirates, Etihad, Oman Air, Gulf Air), timp in care ai de facut multe teste, analize, legalizari de acte si documente. La Qatar perioada aceasta poate dura si 6 luni.

Zboruri line si Succes!

18-19 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

banner-mobile banner-mobile

4 Comentarii

 • Reply Maria 5 februarie 2017 at 3:40 pm

  Buna ziua, as vrea sa va intreb cam cat costa testele medicale( am asigurare) si unde ar fi indicat sa le efectuez? Trebuie traduse testele medicale?
  Daca Emirates nu au zboruri din Romania va trebuie sa fac imbarcarea din alta tara?
  Ar fi util un articol detaliat despre testele medicale, poate povestite de una dintre fetele care au reusit sa zboare.

 • Reply Maria 5 februarie 2017 at 4:23 pm

  Buna ziua, as dori sa stiu cam cat costa toate testele medicale si ce centre medicale recomandati?Testele trebuie traduse sau ii pot ruga pe medici sa scrie rezultatele in engleza? Un articol detaliat despre ce presupune analizele ar fi util.
  Deasemenea, Emirates nu zboara in Romania, asta inseamna ca trebuie sa imi aleg o alata tara de unde sa-mi fac imbarcarea, nu( pe cheltuiala mea) ?

  • Reply CAS 5 februarie 2017 at 7:46 pm

   Buna, despre analize am scris deja, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/testele-medicale-in-aviatie-eliminatorii/
   Pretul analizelor pe care le faci in Romania, inainte de plecare, este de 400 de lei si se fac la Spitalul Militar din Bucuresti
   Pentru Emirates nu, nu iti alegi alt oras, compania are contracte cu multe companii si vei avea conexiune platita tot de ei. Prin Istanbul sau Munich cel mai probabil.

 • Reply Antonio 25 iunie 2017 at 5:36 pm

  Multumesc pentru Articol.

 • Comenteaza