Ce vaccinuri face o stewardesa din Orient

15 decembrie 2014
emirates

 

Dupa ce obtii raspunsul pozitiv la interviul de angajare ca stewardesa, urmeaza o perioda extrem de aglomerata in viata ta. Pregatirea pentru plecarea propriu-zisa in Orient include recomandari, copii dupa acte si diplome, analize medicale si o serie de vaccinuri pe care trebuie sa incepi sa le faci inca din Romania.

Ce vaccinuri face o stewardesa?

Vei primi o lista de analize medicale pe care trebuie sa le trimiti in Orient, inca dinaintea plecarii, mai ales pentru ca vei avea de facut in jur de 10 injectii pana in momentul in care incepi sa zbori, sau pentru ca unele vaccinuri se fac in mai multe doze.

Asadar, primul lucru pe care trebuie sa il faci, dupa ce primesti lista de analize si vaccinuri de la angajator, este sa ii faci o vizita medicului tau de familie, care are o lista a vaccinurilor si a bolilor pe care le-ai avut deja.

Dupa ce ai aceasta lista, poti incepe sa faci din vaccinuri, desi foarte multe le vei face si dupa ce vei ajunge in Orient.

Pentru cei interesati, lista de vaccinari obligatorii de la Emirates, include:

Hepatita A si B (care se face in 3 doze, ultima doza fiind dupa 6 luni), Febra Tifoida, BCC, Meningita, Febra Galbena, Polio, AntiTetanus, Rubeola, MMR. Carnetul de vaccinari este un document obligatoriu, verificat pe fiecare zbor, fara de care nu ai voie sa zbori. Insotitorii de bord zboara in toate colturile lumii si au pasageri din toate tarile. Automat, sunt expusi riscurilor de a contracta diferite boli rare. 

* Pentru ca am primit multe intrebari, mentionez ca pentru Malarie sau Ebola nu exista vaccin. Totusi, insotitorii de bord calatoresc in zone cu risc crescut de contractare a acestor boli. 

Sursa foto: Emirates.

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

5 Comentarii

 • Reply Simona 15 decembrie 2014 at 5:46 pm

  Buna. Daca din lista de vaccinuri data de angajator, am deja cateva facute, trebuie sa le refac? Sau pot sa le arat o copie de la medicul de familie cu data cand au fost facute? Mersi

  • Reply CAS 16 decembrie 2014 at 9:58 am

   Nu trebuie sa le refaci. Unele sunt „valabile” toata viata, asa ca trebuie doar o hartie de la medicul de familie, ca le-ai facut deja.

 • Reply Este riscant sa fii stewardesa?! | Cum ajungi stewardesa 8 aprilie 2015 at 12:11 pm

  […] Astazi zbori in China unde te poti imbolnavi de gripa aviara, maine in Uganda de unde poti lua Malarie si poimaine in Mali, de unde te poti infecta cu Ebola. E adevarat, cand traversezi globul, riscurile sa te imbolnavesti de o boala rara, cresc. Totusi, stewardesele sunt vaccinate serios pentru majoritatea bolilor pentru care exista vaccin sau tratament. Riscurile la care te expui sunt stiute de fiecare insotitor de bord si fiecare dintre noi este instruit cum sa faca sa isi poarte de grija. Mai multe detalii despre vaccinurile pe care le face o stewardesa poti gasi aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/ce-vaccinuri-face-o-stewardesa-din-orient/ […]

 • Reply iuly 14 mai 2016 at 1:01 pm

  Exista dreptul de a refuza vaccinarea, de exemplu, din cauza sensibilitatii la componentele din vaccinuri, efecte adverse, istoric medical familial nefavorabil?…

  • Reply CAS 16 mai 2016 at 9:27 am

   NU

  Comenteaza