Cum iti aranjezi programul zborurilor

5 ianuarie 2015
emirates-tails

 

Fiecare insotitor de bord isi doreste sa ajunga in cat mai multe destinatii noi, inedite, sau in locuri in care pur si simplu isi doreste sa mearga sau orase in care locuia inainte de relocarea in Orient.  La finalul fiecarei luni calendaristice, este afisat rosterul pentru luna care urmeaza. Si totusi, ce e de facut cand programul zborurilor tale nu arata asa cum ti-ai dorit? Ce variante ai?

Swap

La toate companiile aeriene, poti face schimb de zboruri cu un coleg din aceeasi cabina (economy, business, first, senior). Lunar, ai sansa, pana la o anumita data (impusa de fiecare companie in parte) sa schimbi un zbor cu un alt zbor (chiar si turn-around cu layover), sau un zbor cu zile libere si invers. Totusi, exista o serie de reguli legate de numarul de ore de odihna, impuse de sistem, pe care trebuie sa le respecti. Asa ca, daca nu ai primit zborul pe care ti-l doreai, ai sansa sa il obtii, prin bunavointa unui coleg.

Bid

Inainte de publicarea orarului pentru luna urmatoare, poti sa ceri anumite zboruri, zile libere, sau sa te afli pe zbor cu un anumit coleg (buddy bid). La unele companii, poti cere pana la 5 variante de zboruri/zile libere, lunar, deci iti poti aranja asa cum iti doresti, programul lunar. In plus, pe masura ce zbori mai mult timp pentru acea companie, ai prioritate in primirea acestor cereri. De asemenea, prioritate ai si daca vorbesti limba din destinatia pe care o ceri.

 

Daca ai vazut in filme ca orice coleg/colega se poate urca pe zbor, in locul tau, cu un simplu telefon, tine minte ca in realitate, lucrurile nu stau chiar asa. Orice swap/bid se poate face pana la o anumita data, stabilita de fiecare companie in parte, daca indeplineste toate regulile impuse de legea aviatiei.

Daca vrei sa vezi cum arata programul zborurilor unei stewardese, poti gasi toate informatiile, aici:

https://www.cumajungistewardesa.ro/cum-arata-programul-unei-stewardese-din-orient-2/

  • 13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

 

3 Comentarii

  • Reply Name *ana 25 mai 2016 at 2:55 pm

    Buna! Sunt noua pe aici si vreau sa ma lamuresti cu o chestie, te rog. Dupa ce zbori cu compania Etihad intr-o tara, ca stewardesa ramai in tara respectiva 1 zi sau cum sunt chestiile astea? Nu reusesc sa inteleg.

  • Reply Sorina 25 mai 2016 at 9:57 pm

    Si.in timpul zilelor libere si concediilor ce poti face? Poti calatori cu layoverul?

  • Comenteaza