Cum iti pregatesti aplicatia online pentru jobul de stewardesa

18 mai 2015
aplicatie-online

 

Interviurile pentru jobul de stewardesa sunt de 2 feluri: Open Day – adica oricine se poate prezenta la interviu, fara nicio aplicatie initiala, cu documentele cerute, la ora si locul mentionat in anunt – sau Assessment Day – atunci cand este nevoie sa intri pe site-ul companiei si sa iti faci un profil, conform cerintelor lor, apoi sa astepti invitatia la interviul propriu-zis, fara de care nu te poti prezenta la recrutare.

De cele mai multe ori aceste aplicatii online dau batai de cap candidatilor fiindca este mai dificil sa ii convingi pe recrutori sa iti dea o sansa printr-o simpla citire a CV-ului, prin poze si cateva raspunsuri, decat este sa ii convingi personal, cu un zambet larg.

Asadar, mai jos va prezentam principalii pasi pe care trebuie sa ii faci ca sa faci o aplicatie buna si sa fii chemat la interviu, mai ales ca multe companii aeriene au adoptat aceasta varianta de interviu.

Inainte sa te apuci sa aplici pentru jobul de stewardesa, trebuie sa tii cont ca ai nevoie de putina pregatire. Asa ca, tine cont de urmatoarele sfaturi:

  1. Pregateste-ti cu cateva zile inainte fotografiile cerute: una tip pasaport, una full-body, conform standardelor cerute de companie. Trebuie sa le ai in format electronic. Fotografiile sunt singura ta imagine atunci cand aplici pentru acest job, asa ca ai grija sa fie de calitate si chiar sa te puna in valoare. Detalii despre cum trebuie sa arate fotografiile si dimensiunile acestora, poti gasi aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/cum-arata-fotografia-perfecta-pentru-interviul-de-stewardesa/.
  2. Pregateste-ti CV-ul cu detalii care sa includa cunostinte de limba, burse, voluntariat, calatorii. Gandeste-te inainte, ce atuuri ai, care sa te recomande pentru acest job. Nu folosi un CV Europass (mai ales atunci cand aplici pentru un job in Orient) si nici nu folosi culori, chenare, etc. Simplu si minimalist. Continutul este cheia.
  3. Discuta cu 1-2 superiori de la un loc de munca, sau cu un profesor de la facultate, sa ii poti trece la sectiunea“recomandari”. Vei avea nevoie de 2-3 recomandari, cu numele compet si date de contact.
  4. Pregateste un text care sa serveasca drept scrisoare de intentie. Acest text trebuie sa includa si detalii despre companie, asa ca nu uita sa te documentezi putin pe site-ul companiei aviatice. Poti sa incluzi detalii despre experienta ta dar si despre premiile primite de compania la care aplici.
  5. Aloca 45 de minute pentru completarea formularului online. Dureaza destul de mult sa incarci toate documentele cerute, sa scrii scrisoarea de intentie si toate detaliile.
  6. Pregateste si o copie dupa pasaport/buletin/act identitate si ultima diploma, unele companii cer sa incarci si aceste detalii.

Dupa ce ai terminat aplicatia online, verifica pe e-mail daca ai primit confirmarea ca ai terminat, iar aplicatia a fost trimisa. Nu uita sa retii username-ul si parola! Raspunsul vine in cateva zile si desi iti doresti mult sa participi la recrutare, daca nu ai primit raspuns la aplicatie, ai rabdare, nu te apuca sa ii stresezi cu mailuri.

Ponturi:

– Nu folosi adrese de e-mail de tipul: kitty@yahoo.com, pitzi@yahoo.com; frumusica@gmail.com. Incearca sa folosesti o adresa de e-mail care sa contina numele tau complet si nu porecle sau alinturi.

– Mizeaza pe experienta internationala pe care o ai si pe joburile din customer service. Cursurile de prim-ajutor sunt, de asemenea, un avantaj.

– Nu uita sa citesti care e profilul candidatului, ca sa stii pe ce calitati te axezi in aplicatia online.

https://www.cumajungistewardesa.ro/cum-arata-stewardesa-perfecta-in-viziunea-angajatorului/

Succes!

7-8 Decembrie 2019 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

25-26 Ianuarie 2020 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza