CV stewardesa. Cat din CV verifica o companie aeriana?

4 noiembrie 2019

Multi candidati la jobul de stewardesa au CV-uri impresionante cu care se prezinta la interviul de angajare. Asta pentru ca, intr-adevar, CV-ul si fotografiile sunt cartea ta de vizita la orice recrutare. Insa, cat din ceea ce treci in CV este verificat, dupa interviu, de recrutori?

Companiile aeriene verifica informatiile din CV?

Multe dintre companiile aeriene la care mergi la recrutare verifica, asa ca nu recomandam sa mintiti in CV. Bine, nu doar pentru ca verifica ci pentru ca nu e corect fata de nimeni sa faceti asta. Puteti eventual sa „infloriti” putin informatiile, insa nu sa mintiti complet.

Companiile din Marea Britanie de exemplu nu doar ca verifica informatiile din CV ci chiar cer o verificare amanuntita a ultimilor 5 ani de activitate trecuti in CV – personal si profesional. Altfel nu primesti permisul pentru aeroport.  Etihad verifica ultimul angajator, dar cer permisiunea candidatilor care ajung la final, sa faca asta,  iar Emirates si Qatar nu verifica informatiile din CV, ei bazandu-se pe recrutorii lor specialisti, care isi pot da seama din discutie daca ati lucrat cu adevarat intr-o anumita companie. Adevarul este ca, indiferent ce treci in CV, de multe ori este evident inca de la recrutare daca o persoana a lucrat sau nu acolo unde sustine, din felul in care ofera detalii despre locul respectiv, activitatile de acolo sau colegii/clientii cu care a interactionat. In plus, la interviul final se pun multe intrebari detaliate despre joburile din CV, asa ca e foarte dificil sa faci fata daca ce ai trecut acolo nu e real.

Asadar, mult succes la interviuri si, ca sfat: bazati-va pe experienta reala, la recrutare! Noi iti pregatim si CV-ul la cursul intensiv de mai jos, la care te asteptam cu drag:

22-23 octombrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul Wizz Air si celelalte companii aeriene din Orient, cu Cristina Toader si Ana-Maria Tutoveanu, ambele foste stewardese Wizz Air. Detalii si inscrieri aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

2 Comentarii

  • Reply alexcalian 5 august 2020 at 3:49 pm

    Buna ziua!Daca nu am experienta de lucru si am terminat doar liceul ,fara experienta ce sanse am!?

    • Reply Cristina Toader 6 august 2020 at 12:06 pm

      La fel de multe sanse ca cei cu experienta

    Comenteaza