Qatar, Emirates sau Etihad? Ce alegi? Avantaje si dezavantaje

6 august 2014
tabela-aeroport

 

Ieri, in exclusivitate in Romania, scriam ca Emirates Airlines incepe sa zboare la Bucuresti, din toamna. O data cu acest articol au aparut si zeci de intrebari de la actuali stewarzi, dar si de la cei care isi doresc o cariera in acest domeniu. Ma intreb chiar si eu, care dintre companiile din Orient ofera cele mai bune conditii de lucru pentru romani. Asa ca, mai jos, incercam sa va indrumam catre alegerea corecta a companiei care sa va reprezinte.

 

Qatar Airways

Tip contract: 3 ani, cu prelungire automata si beneficii incluse (asigurare medicala, asigurare de viata, discounturi, bilete de avion).

Salariu:

 • Salariul de baza: 3600 QR (729 euro), pentru primele 6 luni, urmand ca apoi sa creasca la 4000 QR (810 euro).
 • Plata orelor de zbor: 45 QR/ora (9 euro) – o medie lunara de 70-80 de ore/luna.
 • In timpul trainingului initial (primele 6 saptamani) esti platita cu un salariu de 3600 QR (729 euro) plus un bonus de acomodare.

Viata in Doha:

 • Viata in Qatar este ceva mai stricta decat in UAE. Doha ofera multe facilitati si locuri de distractie, insa, pentru stewarzi, sunt interzise cu desavarsire fumatul si alcoolul. Exista reguli clare referitoare la orele de odihna si la vizitatorii pe care insotitorii de bord ii pot primi in apartamente. De asemenea, relatiile intre piloti si stewardese sunt interzise. Totusi, layoverele din Europa, Asia, America, iti permit sa te distrezi asa cum iti doresti.

Detalii despre cat te costa si ce inseamna pentru o stewardesa viata in Doha, poti citi aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/viata-la-qatar-ce-preturi-sunt-in-doha-2/

Zbor direct catre Bucuresti: DA, Qatar opereaza de mult timp pe ruta DOH-OTP, insa stewarzii romani nu au noroc sa aiba layover in Bucuresti.

 

Etihad Airways

Tip contract: 3 ani, cu prelungire automata si beneficii incluse (asigurare medicala, asigurare de viata, discounturi, bilete de avion)

Salariu:

 • Salariul de baza: 3670 AED (aproximativ 720 euro).
 • Plata orelor de zbor: 44 AED/ora (9 euro) – o medie lunara de 70-100 de ore/luna.
 • In timpul trainingului initial (primele 6 saptamani), esti platita cu un salariu de 2500 AED (502 euro) plus diurna pentru mancare. Primele sase luni de contract sunt de asemenea platite cu un salariu de baza de 2500 AED.

Viata in Abu Dhabi:

 • UAE este, poate, cea mai permisiva tara araba. Nu exista reguli care sa interzica fumatul sau alcoolul (poti obtine licenta de alcool), orele de odihna nu sunt impuse de companie si vizitele persoanelor de sex opus nu sunt interzise. In Abu Dhabi poti merge la Ferrari World, la shopping, in safari, fara sa ai nicio problema. Totusi, femeile trebuie sa aiba grija ce tinuta poarta sis a respecte regulile islamice.

Detalii despre cat te costa si ce inseamna pentru o stewardesa viata in Abu Dhabi, poti citi aici:

https://www.cumajungistewardesa.ro/viata-la-etihad-ce-preturi-sunt-in-abu-dhabi/

Zbor direct catre Bucuresti: NU. Stewarzii romani de la aceasta companie pot alege totusi sa foloseasca, pentru zborul spre casa, compania Wizz Air, la care insa nu au reducere.

 

Emirates Airlines

Tip contract: 3 ani, cu prelungire automata si beneficii incluse (asigurare medicala, asigurare de viata, discounturi, bilete de avion).

Salariu:

 • Salariul de baza: 4020 AED (aproximativ 807 euro).
 • Plata orelor de zbor: 55 AED/ora (11 euro) – o media lunara de 70-90 de ore de zbor/luna.
 • In timpul trainingului initial (primele 7 saptamani), esti platita cu salariul de baza.

Viata in Dubai:

 • Dubai-ul este raiul turistilor. Desi este un emirat arab, regulile nu sunt prea stricte, iar localnicii au inteles necesitatea “turistilor” in tara lor. Pentru insotitorii de bord nu exista reguli care sa le interzica alcoolul sau tutunul, vizitele nocturne, sau sa le fie impuse orele de odihna. In Dubai iti poti petrece timpul la shopping, in safari, la aqua parcurile de distractie sau vizitand Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume.

Detalii despre cat te costa si ce inseamna pentru o stewardesa viata in Dubai, poti citi aici:

https://www.cumajungistewardesa.ro/viata-la-emirates-ce-preturi-sunt-in-dubai/

Zbor direct catre Bucuresti: DA, cu TAROM, Flydubai sau WizzAir.

 

15 Comentarii

 • Reply Georgiana 6 august 2014 at 10:48 am

  Foarte util articolul. Multumesc!

  • Reply Marius 4 aprilie 2015 at 12:14 am

   baieti nu angajeaza???

   • Reply CAS 4 aprilie 2015 at 1:35 pm

    Buna. Jobul este disponibil atat pentru baieti cat si pentru fete.

    • Reply Razvan 6 ianuarie 2016 at 5:55 pm

     Degeaba…ca baietii care lucreaza sunt ba English-native speakers, Arabic Speakers sau care au mai lucrat la alte companii aeriene…Sunt sanse si pentru baieti dar din pacate prea mici…

  • Reply Yasin 29 septembrie 2017 at 9:33 pm

   Cât este salariu la pilot de avion Emirates ?

 • Reply me 6 august 2014 at 11:36 am

  La Etihad se plateste cel mai bine.

 • Reply Adriana 6 august 2014 at 12:14 pm

  Salariul de la Etihad este gresit. Am participat de curand la un interviu pentru aceasta companie, iar salariu de baza oferit este 570 euro. 😉

  • Reply CAS 6 august 2014 at 12:47 pm

   Adica 2500 de dirhami. Am scris ca in primele 6 luni, acesta este salariul de baza. Dupa care creste la 3670 de dirhami. Ei nu au oferta in euro, ci in AED, iar cifrele pe care le-am oferit in articol au ca sursa contractele de munca ale angajatilor de la Etihad, Emirates si Qatar.

 • Reply Claudia 13 august 2014 at 1:01 pm

  Emirates fac recrutari in Romania? Daca treci de interviu iti asigura si banii de drum spre trainingul din Dubai sau trebuie sa il platesti din banii tai?

  • Reply CAS 14 august 2014 at 5:13 pm

   Momentan nu organizeaza interviu in tara noastra, insa esti libera sa mergi in orice alt oras la interviu. Daca treci de interviu ei se ocupa inclusiv de biletul de avion pana in Dubai, iti vor da bani pe perioada trainingului si vei avea totul asigurat, acolo. Succes!

   • Reply Ramona 3 mai 2016 at 1:44 pm

    In cateva zile va fi un interviu de la Emirates in Bucuresti. M-ar interesa sa stiu daca sunt acceptata,trebuie sa platesc o taxa de scolarizare la ei? Mi s-a spus de catre cineva,ca ar trebui sa platesc o taxa de 1650€. Multmumesc anticipat

    • Reply CAS 4 mai 2016 at 1:02 pm

     Buna, exclus asa ceva. Emirates nu percepe astfel de taxe.

 • Reply Raluca 1 septembrie 2014 at 11:25 am

  Buna ziua. Imi puteti spune, va rog, cum aplic pentru o anumita locatie pentru cei de la Emirates? Sau daca primesti invitatia, poti merge oriunde cu ea?(desi ma indoiesc) Si 2, dupa cat timp, aproximativ, primesti o invitatie de la cei de la Emirates? Multumesc.

 • Reply Gabriel 12 octombrie 2014 at 9:58 pm

  EMIRATES FOREVER, ETIHAD, a doua mea iubire si Qatar..Brrrrr :))

 • Reply Georgiana 16 aprilie 2015 at 2:34 pm

  Buna ziua,

  Este adevarat faptul ca Emirates nu mai angajeaza personal de origine romana, indiferent de tara in care aplica si unde se prezinta la interviu?
  Stiu ca nu mai vin in Romania, dar spuneti mi, daca aveti aceasta informnatie, cumva sunt impotriva angajarii romanilor?
  Doresc sa aplic la ei din alta tara si vreau sa stiu daca merita efortul.

  Multumesc.

 • Comenteaza