Regulile din Orient. La ce ora trebuie sa fii acasa

17 noiembrie 2014
emirates-2
———————————————————
Atunci cand te gandesti la o cariera de stewardesa in Orient, iti pui o multime de intrebari: cum o sa fie viata ta dupa ce incepi sa zbori, ce reguli iti va impune compania sau cate reguli ti se vor pune cand vei locui intr-o tara musulmana?
Companiile din Orient ofera pentru insotitorii de bord, gratuit, cazare. Toti insotitorii de bord locuiesc in cladiri ale companiei, cu apartamente complet mobilate si utilate, mari, cu bucatarie si sufragerie la comun. Daca vrei sa vezi cum arata aceste apartamente, am scris despre ele, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/unde-locuiesti-cand-pleci-ca-stewardesa-in-orient/
Cand compania iti ofera apartamentul gratuit, bineinteles ca iti impune si cateva reguli. Fie ca e vorba de reguli impuse de tara musulmana in care locuiesti sau de reguli impuse de compania aviatica, este de datoria ta sa le respecti. Asa ca, mai jos, o sa iti spun care sunt regulile pentru cele 3 mari companii din Orient: Emirates, Etihad si Qatar.


Emirates Airlines

Nu ai ora de „venit acasa”. Poti primi vizitatori peste noapte, cu aprobarea, in prealabil, a companiei. Vizitatorii trebuie sa fie membri ai familiei: sot/sotie, parinti, frati/surori, veri. Acestia nu trebuie sa detina o viza de rezident in UAE, ci doar viza de turist. Ceilalti vizitatori pe care ii poti primi, trebuie sa paraseasca apartamentul tau pana la ora 01.00. Daca sunt tot insotitori de bord Emirates, acestia pot ramane, fara probleme, peste noapte.

Etihad Airways

Nu ai ora de „venit acasa” dupa ce se incheie trainingul initial. In primele saptamani, pana la obtinerea licentei de zbor, trebuie sa fii in apartamentul tau inainte de ora 23.00 (daca esti pe tura de seara, la training, poti sta pana mai tarziu). Dupa aceea, nu se mai aplica aceasta regula. Poti primi vizitatori, cu aprobarea companiei. Vizitatorii trebuie sa nu detina viza de UAE. Vizitatorii, cu aprobarea companiei, sunt permisi doar daca sunt de acelasi sex: mama, sora, verisoara, pentru stewardese. Ceilalti vizitatori, daca nu sunt insotitori de bord de la Etihad (care pot ramane peste noapte, oricand, oricat), te pot vizita, insa numai in timpul zilei, pana la ora 1.00 dimineata. 

Qatar Airways

Aici regulile sunt ceva mai stricte. Indiferent daca ai sau nu zbor a doua zi, trebuie sa fii in apartamentul tau, maxim la ora 4 dimineata. Daca ai zbor a doua zi, trebuie sa fii in apartament cu cel putin 12 ore inainte de inceperea duty-ului tau, pentru odihna. Vizitatorii, cu aprobarea companiei, sunt permisi doar daca sunt de acelasi sex: mama, sora, verisoara, pentru stewardese. Alti vizitatori au acces in cladire doar intre orele 07.00 – 22.00Insotitorii de bord de la Qatar, pot ramane peste noapte la tine, doar daca sunt persoane de acelasi sex.

Despre regulile pe care trebuie sa le respecte vizitatorii, am scris aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/poti-primi-vizite-de-acasa-cand-esti-stewardesa/
Zboruri line!

 

7 Comentarii

 • Reply Sara 17 noiembrie 2014 at 5:14 pm

  Etihad: Poti avea vizitatori cu aprobarea companies, de acelasi sex da, dar nu neaparat rude.Pot sta la tine pana la 28 de zile din ce stiu eu.

 • Reply radu 26 martie 2015 at 3:22 pm

  Adică pe scurt mai lipsesc cartelele de pontaj și paznic la ușă apartamentului..
  Mă întreb dacă ți se numără feliile de pâine pe care le mănânci.
  Niște mizerii.

 • Reply bianca 27 august 2015 at 2:07 am

  Nu sunt permise relatiile intime in apartamentul care iti este oferit?
  Esti nevoit sa inchiriezi o camera de hotel in caz ca doresti sa intretii astfel de relatii?

  • Reply CAS 27 august 2015 at 3:38 pm

   Depinde de companie.

 • Reply Radu 7 septembrie 2018 at 4:31 pm

  La Emirates nu poti locui cu iubita/iubitul , sotul /sotia in acelasi apartament?

  • Reply Cristina Toader 8 septembrie 2018 at 5:23 pm

   Doar dupa 6 luni, daca te muti in afara cladirilor Emirates. NU uitat ca este o tara araba!

 • Reply Nastase Alexandrina 14 septembrie 2018 at 12:54 am

  Da ceva foarte interesant ma r încânta un asemenea job pe din afară eu sunt și musulmana

 • Comenteaza