Turkish Airlines a lansat noile uniforme de stewardesa

12 septembrie 2018

 

Compania aeriana turca – Turkish Airlines – implineste 85 de ani de existenta. Cu ocazia aniversarii, compania a creat noi uniforme pentru insotitorii de bord si un nou aeroport – Istanbul New Airport – in partea de est a orasului.

Inspirate de multe elemente clasice ale designului și culturii turcești, noile uniforme încorporează modele tradiționale, includ elemente de sticlă artisanală, ceramică și caligrafie, cu texturi și detalii contemporane. Colecția combină formele și culorile găsite în Istanbul Bosphorus cu un nou „detaliu al fluxului”, creat pentru a simboliza energia care curge prin cel mai dinamic oraș al Turciei, Istanbul. Este o noutate pentru companie, care este recunoscuta pentru abordarea conservatoare la nivel de tinuta pentru insotitorii de bord.

Compania aeriană globală, care zboară în mai multe țări decât oricare alta companie, a îmbinat stilul Haute Couturier din Milano, Ettore Bilotta, pentru a crea un design dinamic nou care să reprezinte o nouă eră și o identitate de brand pentru compania nationala.

 

Unic și ușor de recunoscut, cu o paletă gri roșie și antracit gri, colecția include pălării, mănuși, rochii, genti și accesorii. Un alt aspect-cheie al proiectului este că uniformele membrilor de cabina vor fi simplificate printr-o abordare unică de proiectare pentru a oferi pasagerilor o experiență de brand holistică. Proiectele lui Bilotta reunesc forma și funcția, un element esențial pentru o companie aeriană care zboară către majoritatea destinațiilor internaționale din lume. Proiectele noi nu au fost concepute doar în consultare cu liderii de modă și echipa proprie a echipajelor de cabină a companiei Turkish Airlines, dar au fost testate riguros pe zboruri de încercare pe distanțe lungi în diferite zone climatice.

Ettore Billotta, designerul de modă din spatele uniformelor, a spus: „Când am început să proiectez/sa desenez pentru Turkish Airlines, primul lucru care m-a inspirat a fost orasul Istanbul. Acest oraș are o bogăție rară si este un patrimoniu comun al multor culturi. Am vrut să aduc elemente din caligrafie și mozaicuri tradiționale, împreună cu noile interpretări ale motivelor turcești, care subliniază liniile moderne, în fâșii și legături pentru a reflecta contrastul și dualitatea „.

Pentru a lansa noul look, operatorul național de transport Turkish Airlines a colaborat cu fotograful și artistul britanic de renume mondial, Miles Aldridge, pentru a fotografia noua colecție de uniforme de cabină Turkish Airlines în locurile unice din Istanbul.

Voua cum vi se par noile uniforme?

 

1 Comment

  • Reply Ana 13 septembrie 2018 at 11:41 am

    Sunt superbe!!!!!♥♥♥♥Chiar inainte de a citi articolul mi -a zburat gandul la uniformele de la Etihad! :)) Nu degeaba! Se pare ca Turkish au ales acelasi designer.
    Cred ca eleganta si rafinamentul ar trebui sa se regaseasca in uniforma oricarei companii aeriene.Ar trebui si cei de la Qatar sa se reinventeze putin cand vine vorba de acest aspect.:)))))

  • Comenteaza