10 intrebari si raspunsuri despre Emirates

8 august 2023

A venit astazi randul companiei cu baza in Dubai – raspundem, mai jos, intrebarilor voastre si va oferim raspunsurile cautate despre Emirates si angajarea la una dintre cele mai dorite companii aeriene.

 1. Pot sa ma angajez la Emirates daca nu am experienta?

Ca sa te poti angaja ca insotitor de bord la Emirates trebuie sa ai varsta minima de 21 de ani si macar 12 luni de experienta in relatii cu publicul. Experienta nu este nevoie sa fie neaparat legata si nici cu carte de munca. Pot fi voluntariate, joburi de vara, locuri de munca de 3-6 luni. In total insa, trebuie sa acumulezi 12 luni de experienta.

2. Care este salariul unui insotitor de bord Emirates?

Salariul este format din salariu de baza + plata per ora de zbor + diurna. Astfel, sumele exacte sunt mai jos iar lunar ajungi, in medie, in functie de cat de mult zbori, la peste 2500 de euro (economy class).

Basic salary AED 4,650 / month

Flying Pay AED 63.75 / hour  based on avg. 80-100 hours / month

Average Total Pay AED 10,388 / month  (~USD 2,828, EUR 2,519 or GBP 2,165);

In plus, cazarea si transportul sunt asigurate de compania aeriana, uniforma, asigurarile medicale si de viata cat si 30 de zile de concediu de odihna/an.

3. Cat de des recruteaza compania Emirates in Romania?

In ultimul an Emirates a venit rar in tara noastra dar in mod normal, la fiecare 3-4 luni exista un interviu Emirates in Romania. De-obicei recrutarile sunt Open Day dar nu strica sa aplici pe site, pentru a afla inainte cand urmeaza sa revina compania pentru interviuri. Emirates va reveni constant in tara noastra fiindca exista un flux mare de personal astfel ca mereu este nevoie sa angajeze oameni noi, dornici sa cunoasca alte culturi si sa calatoreasca.

4. La interviu primesti feedback dupa probe?

Niciodata. De ce? Pentru ca vei stii exact ce ai gresit, vei corecta fortat si cand vei ajunge sa zbori, vei avea o problema. De fapt, compania va avea o problema. Pe un zbor de 16 ore, la care se adauga oboseala si stres, dintr-un om iese ce e mai rau si mai ascuns. Nu spun ca nu se joaca teatru la interviul de angajare, pentru ca e greu ca toti cei 18.000-20.000 de insotitori de bordai unei companii din Orient sa fie la fel ca stil si personalitate, insa daca ti-ar spune exact ce ai gresit, te-ai concentra pe acel detaliu si nu pe intregul interviu.

In plus, la interviul final ajung cateva zeci de participanti. Unii obtin jobul, altii nu. Nu ar putea oferi feedback individual tuturor, pentru ca ar insemna ca intreaga zi ar sta doar sa scrie emailuri cu explicatii. Ei sunt pregatiti suficient incat sa nu mai dea explicatii, iar compania are incredere completa in deciziile lor.

16-17 septembrie 2023 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad Airways, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

5. Ce analize medicale sunt cerute pentru a obtine jobul de insotitor de bord Emirates?

Dupa ce primesti confirmarea ca ai luat jobul mult visat, vei primi o serie de taskuri de indeplinit: acte de tradus, licente, documente, etc. De asemenea, ti se va da un termen pana la care vei fi obligat sa realizezi o serie de analize medicale. In cazul jobului de stewardesa, analizele medicale cerute initial, includ: test HIV, radiografie pulmonara, teste de sange, teste de hepatita A, B, C, audiograma, oftalmologie, radiografii dentare si vaccinari( va fi nevoie sa iti faci un carnet de vaccinare internationala). Pretul acestor analize este suportat de fiecare candidat in parte. Dupa ce ajungi in Orient, o parte dintre testele medicale vor fi refacute, pentru ca atunci cand aplici pentru viza de rezident, tara cere cateva analize obligatorii. Adica, teste antidrog, HIV, radiografii pulmonare, Sifilis, Hepatita. De asemenea, ti se va cere sa ai vaccinul COVID facut sau sa fii dispus sa il faci dupa ce ajungi in Dubai.

6. Poti sa faci orice doresti in perioada de layover intr-o destinatie?

Teoretic, in layover ai voie sa faci absolut orice iti doresti. Timpul pe care ti-l petreci in destinatia respectiva este timpul tau liber, insa ar fi de preferat sa incerci sa nu ajungi prin arestul politiei sau sa vii batut sau cu vanatai pe zborul de intoarcere… O regula clara spune ca nu ai voie sa pleci mai departe de o ora cu masina, de orasul in care esti cazat, pentru ca poti avea probleme la intoarcere si sa ratezi zborul inapoi spre casa (s-a intamplat frecvent). Tot la capitolul reguli, mai adaugam: nu ai voie sa mai consumi alcool cu cel putin 12 ore inainte de ora de intoarcere.

De asemenea, esti cazat intr-un hotel de lux, in camera single, primesti alocatie (diurna) si nu te intreaba nimeni pe ce cheltuiesti banii sau ce faci cu timpul tau.

7. Cat de des poti sa vii acasa cand lucrezi in Orient?

Nu ai voie sa vii acasa in primele 6 luni decat daca primesti zile de concediu oficial sau bilet de voie. Chiar daca ai cateva zile libere, legate, nu ai dreptul sa ti le petreci in Romania, ci trebuie sa stai in baza. De asemenea, dreptul de a cumpara bilete cu discount de 90% (ID90), il primesti abia dupa 6 luni de la joining date.

Dupa aceste 6 luni, toti insotitorii de bord au dreptul la bilete stand-by (ID90) – reduse 90%- pe orice ruta, la aproape toate companiile din lume. Asadar, stewardesele pot veni acasa oricat de des, in orice zi libera sau perioada de concediu, avand preturi preferentiale la biletele de avion. In plus, companiile ofera, anual, un bilet gratuit (dus-intors), spre casa.

Practic, daca ai familie, sot, prieteni sau pur si simplu iti doresti sa vii des acasa, o poti face chiar si lunar, in functie de rosterul pe care il primesti si de felul in care iti poti aranja zilele libere.

8. Este un minus la interviu daca spui ca fumezi? Ai voie sa fumezi dupa ce te angajezi?

9. Ma pot muta in afara cladirilor oferite de compania aeriana?

Da, dupa primele 6 luni poti cere sa te muti cu cine doresti (in cadrul apartamentelor companiei) sau sa te muti in alta zona, in alte cladiri. Compania iti ofera bani de chirie in valoare de aproximativ 1000 de euro/luna, pe care ii poti da pe chirie si poti locui cu iubitul/iubita, sotul/sotia, copii, etc.

10. Este un minus la interviu daca spui ca fumezi? Ai voie sa fumezi dupa ce te angajezi?

Nu este nicio problema daca sunteti fumator. Sfatul meu: fiti sinceri. Nu spuneti ca sunteti nefumator, de teama ca nu va vor angaja daca recunoasteti ca va plac tigarile. Va veti trezi intr-un apartament cu un nefumator care va fi extrem de deranjat ca trebuie sa suporte fumul vostru de tigara. In plus, este jenant ca pe fisa voastra sa scrie nefumator, si totusi, in pauze sa dati fuga in fata cladirilor ca sa va aprindeti o tigara. La interviuri este egal cu zero daca fumati sau nu.

16-17 septembrie 2023 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad Airways, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Daca vrei sa aplici pentru un job la Emirates, o poti face pe site-ul companiei: https://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew/

2 Comentarii

 • Reply Clara apostol 9 august 2023 at 5:27 pm

  Mai este de actualitate faptul ca trebuiefacut vaccinul de covid în Dubai?

  • Reply Cristina Toader 16 august 2023 at 4:07 pm

   da

  Comenteaza