31 Mai: Ziua Internationala a Insotitorilor de Bord

31 mai 2018

 

Happy Flight Attendant Day tuturor insotitorilor de bord din lumea intreaga!

Astazi, 31 mai, se sarbatoreste Ziua Internationala a Insotitorilor de Bord. A inceput initial ca o sarbatoare in doar cateva tari pentru ca mai apoi, pe masura ce industria aviatica s-a dezvoltat tot mai mult, sa devina un eveniment global. Aceasta zi – 31 mai – celebreaza rolul insotitorilor de bord in aviatie si incearca sa aduca in atentia publicului, cu mandrie, profesia de stewardesa.

Mai jos o sa prezentam cateva detalii din istoricul acestei meserii, in speranta ca toti vom respecta mai mult insotitorii de bord:

  • Stiai ca stewardesele exista inca din 1912? Istoria acestei profesii incepe cu Heinrich Kubis, primul insotitor de bord din lume. Astazi, meseria de insotitor de bord este considerata insa o meserie unde lucreaza preponderent femei, desi tot mai des aceasta pozitie este ocupata si de barbati si asa a si inceput, acum aproape 100 de ani.
  • In 1920 insotitorii de bord au devenit responsabili nu doar pentru sanatatea si siguranta pasagerilor de la bordul avioanelor ci au inceput sa se ocupe si de intampinarea pasagerilor, oferind ajutor cu bagajele, servirea mesei si a bauturilor. In anii 1930 meseria a trecut de la numele de “curier” la “steward” sau “cabin boy.” Dar, cand femeile au inceput sa fie angajate ca stewardese, a aparut si denumirea prezenta si astazi, de “stewardess” si “air hostess”. Prima femeie stewardesa din lume a fost – Ellen Church, in varsta de 25 de ani.
  • Pana in anii 1980, stewardesele trebuiau sa respecte o serie de reguli, printre care si faptul ca le era interzis sa se casatoreasca sau sa faca copii, daca vroiau sa practice in continuare aceasta meserie. In caz contrar, erau concediate.

Uitandu-ne in urma, cercetand in istoria acestei ocupatii cred ca trebuie sa fim recunoscatori pentru serviciul pus la dispozitie de insotitorii de bord. In plus, aceasta meserie a evoluat constant, de la an la an, iar acum insotitorii de bord se ocupa nu doar de comfortul si siguranta pasagerilor, ba chiar le salveaza viata atunci cand exista o urgenta la bord.

Asadar, profitam de ocazie ca sa sarbatorim impreuna INTERNATIONAL FLIGHT ATTENDANT DAY!

Zboruri line tuturor!

Sursa: Out-of-Limit

  • 13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/
banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza