Care sunt cele mai sigure locuri din avion

3 septembrie 2014
alfabet

 

Cand esti stewardesa, afli multe detalii si inveti mii de reguli, de care nu stii cand te vei lovi. Insa, intotdeauna e bine sa fii informat, decat sa ai probleme. Daca atunci cand esti stewardesa, locul din avion iti este alocat de seniorul de pe zborul respectiv, cand calatoresti ca pasager, iti poti alege singur locul in avion. Asa ca, inainte sa ajungi stewardesa, tine cont de aceste reguli.

In general, in cazul unui accident, impactul este simtit mult mai puternic in zona din fata a avionului, si de cele mai multe ori, avionul cade in „bot”. Daca te asezi in spate, exista totusi dezavantaje, pentru ca turbulentele se simt mai puternic si zgomotul creat de motoare se aude mult mai tare.

Daca vrei sa alegi locurile de la mijlocul avionului, de la iesirile de urgenta, unde ai mai mult loc la picioare, tine minte ca acolo se poate rupe avionul. Acele locuri sunt problematice si daca are loc o decompresie, pentru ca exista sansa sa fii „supt” afara din avion. Totusi, daca avionul reuseste sa ajunga intreg la sol, daca esti situat langa iesirea de urgenta, iesi primul din aeronava.

Asa ca, cele mai sigure locuri raman cele de la culoar (fie ca e vorba de un avion cu un singur culoar sau cu doua), pentru ca in caz de evacuare iesi imediat din avion, fara sa te lovesti de alti pasageri (asa cum s-ar intampla daca ai sta la geam sau la mijloc).

!!! Nu uita sa numeri intotdeauna la cate randuri te afli de cea mai apropiata iesire de urgenta, pentru ca in cazul in care exista un incendiu sau fum la bord, nu vei ma vedea semnele de exit. De asemenea, daca ai o evacuare de urgenta, nu trebuie sa iesi neaparat pe usa pe care ai intrat, ci pe cea mai apropiata iesire de urgenta.

Zboruri line!

 

banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza