Etihad Airways. Despre trainingul de obtinere a licentei de zbor

9 martie 2015
etihad

 

Pentru ca Etihad a reinceput angajarile si primim o serie de intrebari legate de companie, vom povesti putin despre ce inseamna si ce include trainingul de obtinere a licentei de zbor.

Dupa ce ajungi in noua ta casa, Abu Dhabi, nu iti imagina ca incepi imediat sa zbori. Urmatoarele 6-7 saptamani le vei petrece la Etihad Academy, unde vei obtine licentele necesare pentru zbor: licente aviatice pentru tipurile de avioane pe care vei zbura, licenta medicala, ID-uri de UAE, etc. Cursurile se vor tine cate 8-9 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, in limba engleza.

Licentele de zbor

Cea mai grea parte, mai ales daca nu ai mai zburat inainte ca stewardesa, va fi trainingul de obtinere a licentei de zbor. Va trebui sa inveti cateva sute de pagini, cu termeni noi, tehnici, in limba engleza. In doar cateva saptamani, vei stii ce sa faci in avion in cazul in care aveti o aterizare de urgenta, o bomba la bord, un incendiu sau o decompresie. Etihad Academy are un simulator performant iar toate aceste situatii vor fi exersate practic, de fiecare insotitor de bord in parte. Mai jos avem cateva fotografii din timpul simularii de fum/foc si din timpul simularii deschiderii usilor in caz de evacuare de urgenta.

et5

 

et2

In plus, pentru cei care au probleme la capitolul inot, fotografiile de mai jos demonstreaza ca la companiile din Orient nu iti este testata capacitatea de a inota, fiindca la simulare esti mereu cu vesta de salvare pe tine, in piscina.

etihad

Tot in timpul trainingului vei invata si cum sa faci Safety Demo, chiar daca de cele mai multe ori nu va fi nevoie, fiindca avioanele au ecrane cu video instalat. Totusi, e o cerinta obligatorie ca fiecare insotitor de bord sa poata demonstra masurile de siguranta de la bordul unui avion, pentru obtinerea licentei de zbor.

etihad

Licentele medicale

Dupa ce termini trainingul de obtinere a licentelor de zbor si sustii examenele teoretice si practice, urmeaza pregatirea medicala pentru zbor. Fiecare stewardesa este capabila sa ofere primul ajutor la bord si trebuie sa invete cateva zeci de denumiri si utilizari ale medicamentelor. De asemenea, vei invata sa faci CPR, injectii cu EPIPEN, sa opresti o sangerare sau sa pui o atela. Si de aceasta data, vei sustine un examen practic si teoretic, la final.

Grooming, Security, CRM, Service

Dupa ce a trecut partea complicata in care ai invatat ce inseamna de fapt sa fii stewardesa, urmeaza ca Etihad Airways sa te faca sa devii parte din ea. Sa inveti sa porti cu mandrie uniforma, sa poti sa te aperi in avion, sa ai o relatie de comunicare potrivita cu pilotii si seniorii si, mai ales, sa servesti pasagerii de la bordul aeronavelor.

In perioada trainingului (6-7 saptamani) inveti foarte mult, nu ai timp sa iesi in cluburi sau sa petreci pana tarziu, mai ales ca toti colegii tai vor fi in aceeasi situatie. Dupa ce incepi sa zbori insa, lucrurile se schimba si adevarata ta viata de stewardesa incepe!

Despre trainingul de obtinere a licentelor de zbor si medicale la Emirates, poti citi aici:

http://www.cumajungistewardesa.ro/tarile-arabe-despre-trainingul-de-obtinere-a-licentei-de-zbor/

Succes!

 

Sursa foto: Andra Colcer

 

banner-mobile
banner-mobile

7 Comentarii

 • Reply Maria 11 iunie 2015 at 2:22 pm

  buna ziua! Cand va fi interviul Etihad? Multumesc

 • Reply Maria 19 iunie 2015 at 11:05 am

  Și dacă nu se trece examenul de licență de zbor, ce se întâmplă? (nu îmi pun problema de așa ceva, just asking):)

  • Reply CAS 19 iunie 2015 at 11:56 am

   Esti eliminat din program.

 • Reply Aura G. 17 noiembrie 2015 at 4:16 pm

  Buna. Cand este urmatorul interviu Etihad in Romania? M-am uitat pe site-ul lor si nu am vazut nici o data stabilita. Multumesc.

  • Reply CAS 18 noiembrie 2015 at 10:46 am

   Daca nu scrie pe site, inca nu este public.

 • Reply Iuliana 17 noiembrie 2015 at 11:03 pm

  Buna ziua!Cand se desfasoara interviul Etihad?

 • Comenteaza