Q&A. 10 intrebari si raspunsuri despre Wizz Air

3 octombrie 2017

 

Pentru ca Wizz Air a anuntat ca incepe cea mai mare campanie de recrutare insotitori de bord, rubrica de astazi de Q&A o dedicam in totalitate Wizz. Astfel, aveti mai jos 10 intrebari si raspunsuri despre conditiile oferite de Wizz:

 • Am nevoie de scoala de aviatie/licenta de zbor, ca sa merg la interviul Wizz Air?

Nu, oricine poate merge la interviu, fara experienta anterioara in aviatie. Compania asigura gratuit, dupa angajare, trainingul de obtinere a licentei de zbor, tocmai pentru ca doreste sa ofere sanse egale celor care participa la interviu si cauta personalitati diferite. Asadar, chiar daca nu ai mai zburat niciodata, poti sa mergi fara probleme la recrutare.

 • Cat timp sunt obligata sa raman la Wizz Air, dupa angajare, ca sa nu platesc trainingul?

In contractul pe care il vei semna dupa terminarea trainingului va fi mentionat ca trebuie sa ramai sa lucrezi pentru companie minim 12 luni, in caz contrar fiind nevoie sa achiti o parte din costurile trainingului. Totusi, nu iti imagina ca e vorba de o suma foarte mare, suma scade cu fiecare luna muncita in cadrul Wizz Air.

 • Wizz Air ofera cazare gratuita si transport insotitorilor de bord?

Nu, Wizz Air nu ofera cazare gratuita niciunui insotitor de bord, doar transport atunci cand ai ora de incepere/terminare a cursei in intervalul 22.00-06.00.

 • Ce salariu castiga un insotitor de bord Wizz Air?

Salariul de baza1000-1200 RON

Plata orelor de zbor: Nu se platesc orele de zbor

Diurna: 30 euro/ziua de zbor – o medie lunara de 14- 16 zile de zbor

Plata sectoarelor suplimentare: DA ( cand depasesti 2 sectoare de zbor intr-o zi, urmatoarele 2 zboruri efectuate in aceeasi zi sunt platite suplimentar celor 30 euro/zi). Sectorul scurt de zbor – 37 RON, sectorul lung de zbor – 42 RON.

Comision: 10% din vanzarile de pe zboruri (in functie de cate zboruri ai si ce vanzari realizezi, comisionul poate varia intre 250-400 euro)

Asigurare medicala si de viata: DA

Cazare: NU

Bilete la preturi preferentiale: DA

Uniforma gratuita: DA

Concediu de odihna: DA

 • Cate zile/ore zbor, in fiecare luna?

In medie, se zboara intre 14-16 zile pe luna. Totusi, in lunile aglomerate (iulie, august, decembrie) se poate ca orarul sa fie mai incarcat. La fel, in lunile octombrie, noiembrie, februarie, e posibil sa zbori mai putin fiindca sunt luni de extra sezon.

 • Voi avea layover, ca stewardesa Wizz Air?

Wizz Air opereaza doar curse dus-intors, cu perioada de stat la sol, in destinatie, de doar 30 de minute. De aceea, nu exista layover in orasele in care zburati.

 • Pot sa ma mut in alta baza, dupa angajare?

Bineinteles. Dupa o anumita perioada de timp poti sa faci cerere sa te transferi intr-o alta baza.

 • Care este varsta minima/maxima pentru angajare la Wizz Air?

Varsta minima de angajare este 18 ani, cu diploma de bacalaureat obtinuta. Varsta maxima nu este mentionata si oricine are sanse de angajare, indiferent de varsta.

 • Este adevarat ca Wizz Air angajeaza mai mult fete brunete, decat blonde?

Bineinteles ca nu. Culoarea parului nu influenteaza sansele tale de angajare si indiferent ca esti blonda, bruneta sau roscata, ai sanse egale la interviu. Important este sa demonstrezi ca ai anumite calitati cautate de recrutori si ca ai parul vopsit intr-o culoare cat mai naturala.

 • Nu am niciun fel de experienta anterioara de lucru, am sanse sa ma angajez la Wizz Air?

Da. Sunt multe persoane care au fost angajate de Wizz Air imediat dupa terminarea liceului, fara experienta de lucru insa cu multe alte avantaje: limbi straine, voluntariat, incredere, spirit civic, etc. Asadar, trebuie sa ai incredere in tine si sa mergi la interviu fiindca experienta anterioara nu este obligatorie.

Daca vrei sa participi la interviul Wizz Air, vino sa te pregatesti alaturi de echipa Cum Ajungi Stewardesa, alaturi de Cristina Toader – fosta stewardesa Wizz Air, la cursul de pregatire pentru interviul Wizz Air, pe 24 Martie! Inscrie-te acum, avem locuri limitate!

24 Martie: Curs de pregatire pentru interviul Wizz Air

banner-mobile

2 Comentarii

 • Reply Cristina 13 martie 2018 at 9:51 pm

  cred ca este o mica greseala
  Salariul este 1000-1200 euro

  • Reply Cristina Toader 14 martie 2018 at 5:10 pm

   In total, ajunge la 1200 de euro, dar salariul de baza, pe cartea de munca, este 1000-1200 de lei.

  Comenteaza