10 companii aeriene unde te poti angaja, in Europa, de la 18 ani

19 aprilie 2018

 

Stii dintotdeauna ca iti doresti sa ajungi insotitor de bord. Te-ai pregatit cu tot ce ai avut nevoie, ai obtinut diploma de bac, ai facut cursurile de prim-ajutor, ai lucrat ca voluntar si esti as la limba engleza. Totusi, desi ai implinit deja 18 ani (si ai si diploma de bac/liceu obtinuta), companiile din Orient angajeaza abia dupa ce implinesti varsta de 21 de ani. Nicio problema, pentru ca in Europa te poti angaja ca insotitor de bord inca de la 18 ani. E adevarat ca majoritatea companiilor aeriene europene nu ofera cazare si transport gratuit, asa cum fac cele din Orient, insa trainingul este in continuare oferit de companie. Asa ca astazi iti vom spune 10 companii aeriene unde te poti angaja imediat dupa terminarea liceului, in Romania si UE. Da, mai exista si altele, insa noi le-am ales pe cele unde avem multi romani angajati si sanse de reusita mari.

 • Wizz Air – compania low-cost cu sediul in Ungaria angajeaza romani cu varsta de peste 18 ani atat pentru bazele din tara noastra dar si pentru bazele din Europa. Trainingul este oferit gratuit, dupa angajare. Asadar, daca vrei sa te angajezi ca stewardesa Wizz Air, verifica datele interviurilor pe site-ul companiei.
 • Ryanair – compania low-cost cu sediul in Irlanda angajeaza romani cu varsta de peste 18 ani pentru bazele din intreaga Europa. Trainigul este oferit gratuit, dupa angajare si poti sa mergi la interviuri dupa ce aplici pe siteul companiei.
 • Easyjet – a doua cea mai mare companie low-cost din Europa angajeaza romani pentru bazele din intreaga Europa si ofera gratuit trainingul. Ca si companiile de mai sus, Easyjet nu asigura cazare si transport insa sunt mult romani care au ales aceasta companie pentru a-si incepe cariera in aviatie.
 • British Airways – compania nationala britanica angajeaza insotitori de bord cu varsta de peste 18 ani pentru bazele lor din Londra. Chiar daca nu ai licenta de zbor valabila compania iti ofera o sansa si iti face gratuit trainingul, daca iei interviul. Trebuie insa sa te muti la Londra dupa angajare, unde nu ai asigurata cazarea.
 • Smaertwings – compania din Cehia angajeaza frecvent romani pentru baza din Praga. Daca ai 18 ani poti merge la interviuri fiindca Smartwings asigura trainingul dar nu ofera si cazare/transport pentru stewardesele sale.
 • Smartlynx – compania letona cu sediul la Riga angajeaza frecvent romani pentru bazele din intreaga Europa. Daca ai 18 ani poti aplica la acest job mai ales ca interviurile se desfasoara online, pe Skype, iar compania asigura gratuit trainingul si ofera si cazare/transport pentru stewardesele sale. Baza se schimba la fiecare 3-4 luni.
 • Air France – compania nationala franceza angajeaza insotitori de bord cu varsta de peste 18 ani pentru bazele lor din Paris. Chiar daca nu ai licenta de zbor valabila compania iti ofera o sansa si iti face gratuit trainingul, daca iei interviul. Trebuie insa sa te muti la Paris dupa angajare, unde nu ai asigurata cazarea.
 • Norwegian – compania low-cost cu sediul in Oslo angajeaza frecvent romani pentru cursele sale din intreaga lume. Trainingul este oferit gratuit daca treci de probele interviului iar bazele in care poti lucra sunt nu doar in Norvegia ci si in UK, Spania sau, mai nou, SUA. In ultimii 4 ani, Norwegian a luat premiul Skytrax pentru cea mai buna companie low-cost din lume, fiind de asemenea si una dintre cele mai sigure companii, intrucat avioanele au o vechime de doar 4 ani.
 • Eurowings – compania germana angajeaza insotitori de bord cu varsta de peste 18 ani pentru bazele sale din Germania, Austria sau Spania. Chiar daca nu ai experienta sau licenta de zbor, compania iti da o sansa si este un bun inceput in aviatie. Nu se asigura cazare si transport.
 • Virgin Atlantic – compania britanica angajeaza insotitori de bord fara experienta pentru a lucra la una din bazele din Londra: Heathrow sau Gatwick, oferind de asemenea trainingul gratuit. Cazarea nu este inclusa astfel ca daca alegi aceasta companie trebuie sa ai grija sa te intretii singur in capitala Marii Britanii.

Acestea sunt, in mare, companiile aeriene din Europa unde te poti angaja imediat dupa terminarea liceului, fara experienta in aviatie sau licenta de zbor. Cu siguranta mai sunt si altele insa la cele de mai sus avem deja cursanti angajati si dovada clara ca romanii sunt bineveniti acolo! Succes!

Zboruri line!

18-19 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

2 Comentarii

 • Reply Florentina 13 decembrie 2019 at 12:04 pm

  Buna ziua, doresc sa stiu daca o companie aeriana care iti asigura trainingul are dreptul sa ti ridice atestatul de flight attendant?
  Multumesc

  • Reply Cristina Toader 17 decembrie 2019 at 11:26 am

   Cum adica sa iti „ridice” atestatul? Atestatul e pe numele tau indiferent de compania care ti l-a platit.

  Comenteaza