10 intrebari si raspunsuri despre Saudi Airlines

16 ianuarie 2018

 

Am raspuns mai jos celor mai importante intrebari adresate de cei interesati de acest job.

 • Am cazarea si transportul asigurate?

Saudi Airlines asigura gratuit cazarea si transportul insotitorilor de bord. Cladirile in care vei fi cazata sunt unisex, doar pentru femei sau doar pentru barbati iar apartamentul in care vei locui va fi impartit cu inca 1-2 persoane de acelasi sex.

 • O sa am layovere ca stewardesa Saudi? Daca da, unde?

Saudi Airlines zboara in 89 de destinatii din intreaga lume si are layovere peste tot, chiar si in Arabia Saudita. La inceput, in primele luni de zbor, vei face mai multe zboruri interne, urmand ca pe masura ce capeti experienta sa zbori in intreaga lume, cu acces la cele mi exclusiviste hoteluri si locatii.

 • Am inaltimea de 1,60m. Am sanse sa fiu angajata la Saudi Airlines?

Regula impusa de compania din Arabia Saudita nu se refera la inaltimea ta ci la atingerea, cu mana pe varfuri, a 212 cm. Asadar, daca ai 160 cm si atingi 212 cm pe varfuri, este in regula.

 • Barbatii pot aplica pentru acest job?

Din pacate, in acest moment, compania nu angajeaza barbati.

 • Voi avea o anumita ora la care trebuie sa fiu acasa, cand voi lucra ca stewardesa in Jeddah?

In tarile arabe exista cateva reguli stricte legate de ora de sosire acasa. Asadar, la Saudi Airlines toti insotitorii de bord trebuie sa fie in apartament pana putin dupa miezul noptii. De asemenea, trebuie sa fie acasa si cu 12 ore inainte de zbor.

 • Care este salariul mediu obtinut de o stewardesa Saudi?

Salariul de baza este de aproximativ 1000$ la care se adauga orele de zbor si diurna. In total, in functie de cat de mult zbori intr-o luna, ajungi in jurul a 1800-2000$/lunar. Cazarea si transportul sunt asigurate gratuit.

 • Cand ai zile libere, poti calatori in afara Arabiei Saudite?

Atata timp cat faci dovada biletului de avion si a cazarii, bineinteles ca poti face orice doresti in zilele tale libere. Doar sa ai grija sa revii in apartamentul tau cu 12 ore inainte de urmatoarea cursa programata.

 • Va trebui sa ma acopar cu haine traditionale, atunci cand ies din casa in Jeddah?

Arabia Saudita este una dintre cele mai stricte tari arabe. Femeile si barbatii umbla acoperiti iar drepturile femeilor sunt destul de putine. Asadar, da, de fiecare data cand vei iesi in public va trebui sa eviti maieurile, bluzele foarte decoltate sau fustele scurte si sa adopti o tinuta decenta, partial acoperita. De asemenea, vei purta abaya (costumul lor traditional), ca sa te acoperi, oricand iesi pe strada. In training veti fi instruiti despre ce aveti voie si ce nu, in Jeddah. Totusi, cand vei incepe sa zbori vei petrece mai mult de jumatate de luna pe alte continente, acolo unde ai zboruri.

 • Pasaportul mi-a expirat, pot totusi sa particip la interviu?

Da, chiar daca ti-a expirat pasaportul, poti merge la interviu fiindca dupa preselectia de pe 18 februarie vei avea timp sa iti faci altul nou, pana cand vei sustine interviul final cu compania.

 • Toate probele vor avea loc la interviul de pe 18 februarie?

In data de 18 februarie interviul are loc cu agentia de recrutare a companiei Saudi. Ei preselecteaza o serie de candidati iar interviurile finale vor avea loc in luna martie, direct cu reprezentantii Saudi Airlines.

Zboruri line!

14-15 Noiembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

17 Comentarii

 • Reply Aida 16 ianuarie 2018 at 5:27 pm

  Buna. N-am inteles foarte bine procesul de aplicare – trebuie trimise documentele prin email si putem merge la interviu doar daca ni se trimite o invitație? Si inca o nelămurire – pașaportul meu inca nu este gata, ar trebui sa astept sa iasă si abia apoi sa-mi trimit aplicația? Multumesc!

  • Reply Cristina Toader 16 ianuarie 2018 at 6:13 pm

   Buna, asteapta sa iasa pasaportul, trimite documentele pe email si asteapta invitatia, da.

 • Reply Iliana 16 ianuarie 2018 at 11:25 pm

  Buna! Se platesc si diurne separat de salariu?
  Multumesc!

 • Reply Iliana 16 ianuarie 2018 at 11:29 pm

  Si inca o intrebare, compania ofera si asigurare de sanatate sau alte beneficii?

  • Reply Cristina Toader 17 ianuarie 2018 at 9:05 am

   Da, sunt mentionate in anunt.

 • Reply flavia 17 ianuarie 2018 at 9:03 am

  eu am trimis documentele dar fara pasaport …. am.specificat data in care v’a fi eliberat … au acceptat asa si am primit invitatia ..
  au spus clar ca pana in 12.02 sa le trimit si pasaportul ..

 • Reply Elena 18 ianuarie 2018 at 6:18 pm

  In primul anunt pe care l-ati facut ati mentionat de un salariu intre 2000-3000 $ pe luna, acum e 1800-2000?…

  • Reply Cristina Toader 19 ianuarie 2018 at 12:24 pm

   In functie de cat zbori, salariul fluctueaza. In aviatie niciodata nu castigi acelasi salariu luna de luna.

   • Reply Elena 19 ianuarie 2018 at 4:24 pm

    Deci nu este exclus nici sa se ajunga la sume un pic mai mari in anumite perioade? Multumesc!

 • Reply Denisa 15 februarie 2018 at 10:51 am

  Buna.Am si eu o intrebare,daca poti sa imi raspunzi te rog..Pot calatori in afara Arabiei Saudite in zilele libere si in primele 6 luni?De ex in Dubai.Am citit ca nu vei putea merge acasa…este valabil pt orice locatie,adica nu voi putea parasi orasul unde voi locui?

  • Reply Cristina Toader 15 februarie 2018 at 11:28 am

   Nu poti calatori nicaieri in primele 6 luni 🙂 Doar in layovere.

 • Reply Andreea 5 martie 2018 at 2:11 am

  Buna Cristina , uniforma lor este cu maneca lunga? Se accepta un tatuaj mic aproape de incheietura daca este acoperit de uniforma? Multumesc.

  • Reply Cristina Toader 5 martie 2018 at 2:49 am

   Buna, sigur nu se accepta tatuaje, imi pare rau.

 • Reply Andra 16 aprilie 2019 at 9:21 pm

  Nu se acctepta deloc tatuaje, sau sunt valabile aceleasi reguli/ zone ca si in cazul Emirates sau Etihad?

  • Reply Cristina Toader 16 aprilie 2019 at 10:02 pm

   Indicat e deloc…

 • Reply Loredana 12 iulie 2019 at 11:53 pm

  Buna Cristina, te rog sa ma lamuresti cu o informatie, ai idee daca sunt foarte stricti cu varsta? Am 31 de ani si vad la criterii ca se cere pana in 30 🙁 Multumesc!

  • Reply Cristina Toader 15 iulie 2019 at 1:50 pm

   Da, sunt stricti. Regula e regula din pacate.

  Comenteaza