130 de stewardese Air India, lasate la sol pentru ca sunt…prea grase!

15 septembrie 2015

 

Stewardesele sunt femei frumoase. Inalte, slabe, mereu zambitoare. Pregatite pentru orice situatie de urgenta care poate aparea in avion, fie ea de natura tehnica sau medicala. Recrutarile se fac „la sange” si viitoarele stewardese sunt alese pe spranceana: frumoase si inteligente. O combinatie perfecta pentru aceasta meserie.

Totusi, dupa o anumita varsta si ani buni de zbor, orice femeie incepe sa isi piarda din stralucire. Ba mai mult, castiga cateva kilograme in plus din cauza orarului de zbor (nopti nedormite, mese sarite, etc) asa ca mai toate companiile aviatice mari ofera consiliere pe zona de nutritie si dieta.

Acestea fiind spuse, citind un articol din Aviation Figure, nu m-am mirat cand am dat peste informatia legata de stewardesele din India. Acum sase luni, compania nationala AirIndia a masurat IMC-ul (indicele de masa corporala) insotitorilor de bord. 600 de stewardese au fost atunci „depistate” cu o greutate peste normala, fiind incadrate la categoria obeze sau supraponderale. Totusi, compania le-a oferit 6 luni ca sa slabeasca si sa ajunga la dimensiunile optime (IMC intre 18-22) pentru aceasta meserie.

airindia1

Timpul a trecut, iar luna aceasta compania Air India a refacut masuratorile. La ultima testare, 130 de stewardese au fost oprite la sol din cauza ca nu se incadrau in masurile dorite. Astfel, ramane de vazut ce se va intampla cu insotitoarele de bord care nu au reusit in termen de 6 luni sa revina la o greutate dorita.

Explicatia companiei nu se refera la aspectul estetic ci se refera la masurile de siguranta. Compania sustine ca in caz de urgenta, o persoana „fit” se descurca mult mai bine si mai rapid decat o persoana supraponderala si ca indiferent de ceea ce spun „vocile” colegilor, si chiar daca stewardesele sunt angajate cu mii de ore de zbor si ani de experienta, regula se aplica pentru toata lumea.

Voua cum vi se pare decizia luata de Air India?

 

 

2 Comentarii

 • Reply Andrew 16 septembrie 2015 at 8:31 am

  Depinde cat de stricti au fost. Daca ai IMC 17, nu cred ca e o problema din niciun punct de vedere. Sau daca ai 23…acelasi lucru.

  Pe de alta parte, daca iti iei bataie de la un pasager, se pune ca e accident de munca?

  https://www.facebook.com/TELEGRAPH.CO.UK/videos/vb.143666524748/10153655527989749/?type=2&theater

 • Reply TOP 13 companii aeriene cu cele mai frumoase stewardese | Cum ajungi stewardesa 14 octombrie 2015 at 11:58 am

  […] Asia 360 a intocmit un top al celor mai frumoase stewardese, dupa ce in luna septembrie Air India a obligat 125 de stewardese sa ramana la sol, din cauza ca nu se mai incadrau in normele BMI (cu alte cuvinte, erau prea […]

 • Comenteaza